Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания

С изказванията си манипулират обществото, смята Калин Калпакчиев
4 авг 2010 09:35,
312
Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания
"Килърите". Снимка: БГНЕС

Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не.

Така съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд коментира пред БНТ реакциите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по повод освобождаване на задържаните при операциите „Всичко коз” и четирима от „Килърите”.

„Крайно недопустимо е висши представители на изпълнителната власт, като министъра на вътрешните работи и министър-председателя, публично да оповестяват резултатите от едно разследване, което предстои или протича, като по този начин грубо нарушават три установени демократични стандарта в цивилизования свят“, категоричен беше магистратът.

Според него по този начин се нарушава презумпцията за невиновност, което е установен стандарт. Второ, министърът на вътрешните работи и министър-председателят манипулират и настройват общественото мнение, смята Калпакчиев.

„На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства“, добави той.

Още по темата

Според магистрата в конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск.

Калпакчиев подчерта, че мотивите за решението на Софийския апелативен съд са публични и призова всички да прочетат тези мотиви и да си направят анализ защо не са уважени исканията на прокуратурата.

Съдията посочи още, че решението на Апелативния съд е окончателно, а не, както е казал премиерът, че може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
abe vie sadiite vsi4ki sa vi vinovni a mi kato ste nai korumpiranata instituciq bam badeva har4ite narodnata para.nai ne rabote6tata instituciq abe za koko6ka nqma pro6ka a za milioni nqma zakoni tova e golqmata istina
179
0
 
13
 
! Отговори
на ГЕРБ много успех преди 14 години
И аз пожелавам на ГЕРБ много успех. Все пак мутренския бизнес е най-бързо и добре развиващия се у нас.
178
1
 
13
 
! Отговори
Боян преди 14 години
Аз ако съм свидетел и не мисля скоро да се самоубивам много ясно , че ще си променя показанията ако видя , че престъпниците срещу когото свидетелствам съдът ги пуска. И после защо нямало доказателство, защото съдът им дава време да си пообработят свидетелите докато са на свобода под гаранция. Аз не юрист но ми кажете как за едни и същи доказателства във Франция има осъдителна присъда а в България оправдателна, навярно там съдебната им система е несъвършенна като нашата.
177
7
 
6
 
! Отговори
маниашки монолози преди 14 години
Тъй като доказателствата на другарите Борисов и Цветанов стават само за техните маниашки монолози по кабеларките, но не и за пред съдилищата, провинциалният цирк Борисов ще излъчи нов сериал. Народен съд-2. За да има демокрация, лично Диктаторът ще играе ролите на Главния Прокурор, на съдията и на адвоката-защитник. Цуци с удоволствие ще играе ролята на палача. Зад и пред камерата ББ, режисьор ББ, продуценти братя Маргини.
176
0
 
5
 
! Отговори
до 173 преди 14 години
Защото са ЗАПОДОЗРЕНИ, а не ОБВИНЕНИ - надявам се да схващаш разликата
175
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ех Борисов... с този плам да беше станал съдия или прокурор...ама интелекта ти стигнал само за пожарникар... Ех Цветанов.. с този устрем да беше станал съдия или прокурор... ама интелекта ти стигнал само за физкултурник... Не ви се сърдим, вие сте си такива, просто тиквите дето ви избраха ще си сърбат попарата, лошото е, че и ние останалите покрай тях ще я сърбаме..
174
2
 
0
 
! Отговори
LaoTzu преди 14 години
Interesno, ima li site kydeto chovek da prochete biografiite na wsichki sydii v vishata sydebna vlast? Neshto kato imdb za aktiotite
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боли го фара ЕС за нашите бакии да ти кажа честно....
172
2
 
7
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
ЕХеееее!Ама ти, Ушев, не спираш да дебнеш а! :)))))))))))Няма ли почивка за теб, няма ли на море да ходиш, отпуска няма ли да вземаш??! Ще ти изгори отпуската, бе човеко! Не си ли се запознал с новите промени, които приеха твоите, за кражбата на отпуските ни?! Отпусни се малко, човече! То бива, бива все да си на пост, ама то това твоето не се издържа! Хайде, давам ти почивка! Щото началството ти явно не се сеща! Кълна ти се, до края на седмицата няма да ползвам ника baykolu! Отдъхни малко, че ми става съвестно за теб! То и твоето верно не е работа! През седмица-две се появявам, и не ме пропускаш! Висиш тук напразно и дебнеш...иначе още на първото ми появяване не пропускаш да направиш педалското си включване! Ех, мамка му, що ли не бяхте толкова старателни и като ловите бандити... Нямаше такива циркове да стават в съда, ами то... Всичките ви старания тук, да громите критиците на Боко!
171
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
AMI DA VI E 4ESTITO ,IMAME SI GRUPIROVKA ZA UBIISTVA NA SVOBODA ,PUSNATA OT KOMUNISTI4ESKIQ SYD ,SEGA DARJAVATA E ZADALJENA DA SE SAMORZPRAVI S TEZI BANDITSKI UTREPKI , BOIKO IMA6 VLAS ,NARODA E S TEB SMAJI GI AKO TRQBVA IZBII GI ,NARODA TRQBVA DA SKO4I MNOGO OSTRO SRE6TU MFIOTEZIRANIQT BG SYD ,A ZA TOVA TRQBVA DA POMOGNE I PRAVITELSTVOTO
170
1
 
10
 
! Отговори
Дан-Дан преди 14 години
Да си внесем съдии - съдийска комисия от Европейския съюз да гледат мафиотските дела и знаковитв убийства. Адвокатите на мафиотите са едни и същи и са в комбина съсъ съдиите.Те имат опит в тази сфера. На нашите съдии да оставят кокошкарските дела - там нека се вихрят.
169
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде всички адвокатчета и съдийчета,които седите в канторките и цъкате минусите на писанията срещу вас,да отговорите на два въпроса - Защо се променя мярката от задържане под стража във парична гаранция на лица заподозрени във ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,в домовете на които са намерени оръжия отговарящи на същите,които са използвани при извършване на тези престъпления. Защо приятеля на Кембъла получи реална присъда а Максим Стависки-условна
168
0
 
14
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Цветанов, кога ще направиш акция "Колегите" за всички корумпирани кукери и толупи в униформа???
167
1
 
6
 
! Отговори
Валтер преди 14 години
Аз казвам, че ние искаме да живеем в демокрация, ама по комунистически- един да ни казва кой какъв е.Един да лепи етикети и диагнози.Само че съда за хубаво или за лошо по целия свят преценява кое как е .На полицаи и прокуратури работата им е да съберат нужните доказателства за да убедят съда.Това е демокрацията, на всякъде по света съда е псуван, но решенията се приемат и само в тоталитарни държави, мин.председател и министър обвинява съда.
166
4
 
12
 
! Отговори
Любомирчо преди 14 години
Ти наистина видя ли какво си написал. Защо съда трябва да иска да остави някой в ареста използвайки вратички в закона. Съда не е обвинител съда правораздава според законите на държавата.Освен това с тези доказателства дори не виждам за какво може да се хване съда. Има много голям смисъл от презумцията за невинност и тя се е доказала за хиляди години като по-добрият вариянт. Защото по добре един престъпник навън от колкото един невинен осъден вътре.
165
3
 
9
 
! Отговори
Helly преди 14 години
Искам да отбележа, че съществува такова нещо, като държавен етикет. От такива постове не можеш да си позволяваш да коментираш всичко по начина, по който го правят обикновените гражданини. В началото това изглежда атрактивно, но в някакъв момент говори за липса на елементарна подготовка на въпросните хора.
164
0
 
11
 
! Отговори
жени преди 14 години
Защото Борисов и Цветанов не са само обикновени хора,постовете които заемат изискват адекватно държание,популизма важи покрай изборите,когато се събират гласоподаватели-наивници,после трябва вече да се управлява с повече разум не с популистки изказвания,показни безсмислени акции!Свърши нещо докрай и тогава се хвали!"Празните тенджери дрънкат най-силно!"-гласи поговорката,който иска,а и може дано си направи изводите,защото пак идват избори!
163
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти мислиш ли, че ще бъдат хвърлени десетки хиляди за операция ей така - за да заловят някой квартален шмекер!!!!!!!????????? да не напомням скандалният Ивайло Дражев, който беше осъден след 12 години!! и още е на свобода!!!!!! Ами Вальо Топлото - осъден на 14 години и още на свобода!!!!!!!!!!!! Стависки - убил един, ранил тежко, доживот 2-ри - осъден условно! Борислав Великов - осъден условно след тежко ПТП и смъртен случай!!!! Там сигурно са без доказаталства според теб???????????????
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А нормално ли е да пускат от ареста хора, публични пласьори на наркотици и да ги оправдават? маргините например? които през живота си един лев легално нямат спечелени! очевидно за теб да!!! Добре, че има някой да пречи на съда, че иначе вече да сме се превърнали във филиал на република Тумбукту от Кокосовият архипелаг!!!!!!!!!!!!!!!!
161
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде на ментата герберска, много ченгеджийски да крадеш самоличности