Помощ отвътре за обира на златото на "Леярите"

Пропуски имало в охраната на склада, твърди Ваньо Танов
Обновена: 20 окт 2010 15:13 | 20 окт 2010 15:12,
77
Помощ отвътре за обира на златото на "Леярите"
Ваньо Танов Снимка: БГНЕС

Достъпът до митническия склад, от който бяха откраднати около 340 килограма сребро, злато и платина, иззети от полицията при акция „Леярите“, е бил изключително либерален и твърде много хора са влизали в него.

„Бих подсигурил по друг начин охраната на митническия склад на летище София, коментира директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Според него в проекта за охрана на въпросния склад има множество пропуски.

„Отговорност за неработещите камери в митническия склад носи изцяло фирмата, охранявала помещенията“, посочи Танов.

Според него началникът на митницата е предприел доста необоснован риск, като не е разпоредил ценностите да бъдат преместени в трезор на БНБ.

Според нормативните документи в БНБ задължително трябва да се съхраняват иззети от разследващи парични средства, а къде да се държи друг тип конфискувано имущество, се определя от началника на съответната митница, уточни Ваньо Танов.

„Друг е въпросът, че ценностите, иззети при акция "Леярите", е трябвало да бъдат в складовете на Агенция "Митници", за да са по-достъпни за извършване на експертизи“, каза още Танов.

Още по темата

„Начинът, по който е извършен обирът, говори, че в него са участвали и митнически служители, от които може да е изтекла информация“, коментира още шефът на митниците.

Една от водещите версии за разследването в момента е, че обирът е станал с помощта на вътрешни хора, съобщи пред Дарик шефът на СДВР Валери Йорданов.

Той не изключи автор на обира да е една от петте банди в столицата, които са се специализирали в големи грабежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: обирмитнически склад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
4
 
! Отговори
1926 преди 13 години
15,000,000 $ Vsi4ki svetovni medii go otraziha! Sraaam me e da sam Balgarin ve4e!
29
0
 
5
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 13 години
Попитали Радио Ереван :Абе къде е златото ?!? Отговор :За потушаване на бунта на милицията в една деградирала държава
28
0
 
7
 
! Отговори
NM преди 13 години
Значи имаме пет банди специализирани вграбежи, знаем ги и нищо не правим, оставяме ги ей така да си обират..тези *** направо ме изумяват! А иначе гледаме спектакли по разни безпредметни акции.
27
0
 
1
 
! Отговори
шоп преди 13 години
Аиде бе ,не знаят кой го е гепил .
26
0
 
5
 
! Отговори
Рачкур преди 13 години
"Пропуски имало в охраната на склада, твърди Ваньо Танов"едва ли...
25
1
 
6
 
! Отговори
9.11 преди 13 години
Танов, Ваньо! Какво чакате още? По една гора бой на всички дето са знаели туй онуй за златото и хоп заека излязъл!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е какво разположение, какви експертизи върху цялото количество. Вземат се проби и толкова. Или ден през ден някой влиза там - я за гривна на жената, я за ланец, я за пръстен на любовницата....и сега като взе да става липсата очевидна и опа грабеж....
23
1
 
10
 
! Отговори
i23 преди 13 години
Да оставим, че който е разрешил златото да остане сега трябва да бъде солидно наказан. Спокойно може да бъде изнесено 340 кг злато. Айде склада нямал СОТ, ами останалите камери и охрана. Значи необезпокояван достъп до района на летището има всеки. Дори някой луд с взрив.""...една от петте банди...." Е как се знаят 5-тте банди, пък са на свобода?Залагам си двете м..е, че дори евентуално да открият обирджиите, ще се разминат с условна. Или ще набедят първия срещнат бандюга, неработещ за ***...
22
2
 
4
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Та те точно затова са оставени там - за да бъдат "на разположение" за крадене! Гейберуците не пасат трева - тикви не пасат - а растат, ли растат - и крадат ли крадат. Затова първо се прави акция "леярите", а после акция "***" и всичко - люс в джобчетата на управляващите мутри.Предишните нещастници крадяха с куфарчета - тия крадат по няколко каси наведнъж! Нали затова е мутренското мнозинство!
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе тикво за к'ви вътрешни хора ми говориш ? що не се подложиш ти с цветанов на детектор на лъжата па да видим тогава кой е най--вътершния вие май съвсем ни взехте за приматизащо при такъв голям гаф не си подадеш оставката бе ...." торба с *айна "
20
0
 
16
 
! Отговори
АРНАУТ преди 13 години
Според законите на РБ веществените доказателства,в слючая благородни метали трябва да се държат в БНБ.Защо не е сторено това:от незнание или умишлено ето това е проблемът,който не ни се обяснява.Над 300 кг.метали и изчезнал от охраняем склад като ,че ли това е няколко книжки.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e защо сте го сложили там тогава?
18
0
 
9
 
! Отговори
цуко преди 13 години
ами сега ако оправдаем леярите кой ще върне отнетото а г-н цветанов???
17
0
 
3
 
! Отговори
Муньо Кинтата преди 13 години
Бат' ви Ваньо Танов ше оправи нещата... ПОВЕРВАЙТЕ МИ!
16
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 13 години
хах открихме топлата вода :)))
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доколкото съм запознат (не много) СОД'а може да се персонализира и всеки който влиза да е със собствен код, сега въпроса е, кой е изключил алармата (мисля че не е трудно да се разбере), а ако много хора ползват един код, то издалия заповед да се държи златото там вече трябва да е в ареста. Случая е елементарен, покрай летището има десетки камери и не може 340 кг да се изнесат без да се е хванало някъде, най малко на камерата на лукойл. Долни крадци са всички, а ние ще плащаме дела после!
14
1
 
3
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Toia Tanov koga shte go uvolniat se chudia ???? Alkoholik e i ima nujda ot lechenie !!!
13
0
 
17
 
! Отговори
миш преди 13 години
Еееее открихте Америка на картата бе господа! Тук не вАжи думата "може да е изтекла информация", тя е изтекла 100%!!! Кой ще знае кода на СОТ-а, ако не някой вътрешен! Кой ще знае, че там се помещават веществени доказателства по знаково дело??? Адски смешно е да правите догадки, като е толкова ясно, просто трябва да си размърдате задните части и да хванете хората, сътворили това хитро дело!
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кажете кой е издал заповедта златото да отиде в митницата вместо в БНБ, и от там нататъка го разследвайте. Все пак да се отнесе някой несериозно към 340кг! Който е наредил златото вместо в трезор да се съхранява под навеса на двора - от него ще да е идеята за обира тръгнала.
11
0
 
19
 
! Отговори
@ преди 13 години
За това би трябвал да падат глави на министри ! А в случая има информационно затъмнение за случилото се !