Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа

Шефът на СДВР: Уличават го СРС-та и свидетелски показания
Обновена: 9 мар 2011 15:05 | 9 мар 2011 07:40,
155
Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.

Това заяви директорът на СДВР Валери Йорданов по bTV. Феим Чаушев бе задържан във вторник в момента в който отишъл на уговорена среща с мъж, който вече е бил арестуван с 23 000 евро откуп.

Парите били предназначени за връщането на автомобил – БМВ Х6 с турска регистрация, откраднат на 19 февруари в София.

Пред разследващите Чаушев е заявил, че просто е искал да помогне на турския гражданин, собственик на автомобила, с когото се познават.

Валери Йорданов обаче бе категоричен, че „неговата цел е била финансово облагодетелстване“.

Шефът на СДВР изтъкна, че използваните СРС-та по случая и свидетелските показания уличават бившия зам. външен министър в посредничество.

„Казва, че иска да помогне, но самият факт, че става дума за такава огромна сума говори за други намерения“, заяви Йорданов.

Попитан дали е възможно случаят да е постановка, той обясни, че ден след като автомобилът е откраднат собственикът му е подал сигнал в полицията. След като не е имало развитие по казуса обаче е потърсил Феим Чаушев. Джипът е имал застраховка в Турция, но не и в България, уточни Валери Йорданов.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45

Шефът на СДВР допълни, че другият задържан – Ивайло Г., също е бил посредник при връщането на крадения автомобил срещу откуп.

„Работим за разплитането на тази схема и разкриването на крадците“, увери той.

Засега Феим Чаушев е задържан за 24 часа.

Феим Чаушев беше зам. външен министър от квотата на ДПС в правителството на Тройната коалиция. Той бе освободен от поста през 2008 г., след като стана ясно, че е използвал две имена.

С едното – Феим, той се представяше пред обществото като дипломат и зам.-министър. Другото – Петър, пък се оказа че използвал в няколко фирми, в които е съсобственик или управител. Участието в търговски дружества обаче е несъвместимо със заемания държавнически пост. Чаушев напусна предсрочно външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: откупФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
pachangel преди 13 години
Станно защо отново управляващите казаха хоп преди да скочат.Нека се обзаложиме че това е поредната пиар акция която е проведена под лозунга "И вълкът сит и агнето цяло".До сега за престъпления никой не е наказан а за посредничество е абсурдно.Постановката си личи от всякъде но защо ли цветановци ни смятат за *** народ,това ме нерви.
137
0
 
2
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
Както виждате във всички по значими престъпления,не минава без доносници на Държавна Сигурност.какво да се прави,като доносници на ДС са президента,главния прокурор,Бойко борисов,Цветан Цветанов,Ваньо Танов,шефа на ДАНС и кой ли не още
136
0
 
5
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Слаб ученик - издънил се е!Доган ще му набива обръчите!Да, да нека Европа хубаво гледа какво става като пуснеш турците наравно с останалите "на масата" и да си направи извода дали Турция трябва да става член на ЕС!Ако искат да се сдобият с подобни изцепки и в Съюза - да ги приемат!На България трябва да се гледа като на експериментална евролаборатория за поведението на турчина, когато получи равноправна политическа власт с християнина! И да се субсидира съответно страната ни като такава лаб
135
0
 
3
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
Айдуци с айдуци,всички сте замесени от едно ***!!!!!!!!!!!!!!!!
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
OK Дайте му посока за затвора...!
133
1
 
1
 
! Отговори
Левски преди 13 години
Тоя алчен агент и *** заслужава 15г. затвор
132
2
 
1
 
! Отговори
135 преди 13 години
да-ах, гледаш ми айпито:) и какво виждаш? по добре си гледай работата... и от време на време си проверявай колата дали е на улицата. щото ако я гепят ще си в дийп шитс
131
2
 
4
 
! Отговори
Админ дo 138 преди 13 години
Лъжеш... нали ти гледам ай-пито...
130
3
 
3
 
! Отговори
135 преди 13 години
плаща ми един университет в щатите. и е добре да знаете че официална америка не е глупава като официална българия. а като искате да плащате за да ви подслушват, ваша си работа. поне да си вършеха работата
129
2
 
2
 
! Отговори
№135 преди 13 години
Прости са тия, дето ти вярват на платените коментари, ***. И тия дето ти плащат.
128
2
 
4
 
! Отговори
БСП до 135 преди 13 години
Точно така, вън Цветанов, та да си краднем на воля! Да закрием МВР, съдебната система вече сме си я присвоили.
127
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** много сте прости вие тука бе. Първо няма никакво нарушение или престъпление. Всичко е догадки добити от ПОДСЛУШВАНЕ. Не ми е симпатичен този пишман дипломат ама по отвратителни са ми тези които вместо да си вършат работата и да върнат колата, СЛЕДЯТ И ПОДСЛУШВАТ как други го правят. Защото всеки знае че ченгетата никога не намират или решават случаи. Те все търсят причини да не си вършат основната работа а имено да служат на гражданите. Вместо това служат на политиците. Вън Цветанов от власта
126
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Агент на ДС е бил и Петър Юриев Чаушев /Феим Юсеинов Чаушев/. Бившият зам.-външен министър е работил в КДС под псевдонима Бисер."Във всички подобни случаи, всички следи водят към Държавна сигурност... това е змията, чиято глава трябва да бъде стъпкана, и затова *** реват толкова против полиция и правителство...
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оставете човека да си излезе мирно и кротко от болницата, бе! Я каква хубава къна си е сложил на косата! Пък и кой друг толкова авторитетен ще прибира парите за откраднатите коли тази седмица?
124
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде е сега Станишев да коментира? Акъл лесно се дава, но до признаеш вината си, например за начина, по който си съставил правителството, се иска мъжество и почтеност. Масларова, военният министър, здравните министри, Чаушев - че то не остана предишно министерство, което да е функционирало както трябва. само не казвайте: Ами сегашните? Всеки отговаря сам за делата си!
123
0
 
7
 
! Отговори
ОФЕРТА преди 13 години
НЯМА ЛИ ДА ГО НАПРАВЯТ ПАК НЯКАКАВ МИНИСТЪР , ТОЯ ПОНЕ КРРАДЕ ПО-МАЛКО
122
0
 
5
 
! Отговори
цъъъсс преди 13 години
пари взел ли е НЕ/ СЛАБА ДЪРЖАВА/ АДВОКАТА С ТЕЗИ ДУМИ И ВСИЧКО В КАНАЛА
121
0
 
9
 
! Отговори
муха преди 13 години
Никои не слуша добре новините.Журналистите хващат новината и нея развиват правилно докрая.Много слаби журналисти.НА Вежди колата бързо я засекоха не полицаите а тои с GPS.
120
1
 
7
 
! Отговори
Ботьо преди 13 години
Да добавя....никъде по света няма да се намери дори и подкупен съдия да признае партия за права и свободи!!!! Нали той веднага с това доказва, че в тази географска област права и свободи няма...noment!!!!
119
0
 
8
 
! Отговори
Ботьо преди 13 години
Я някой от нас да открадне една кокошка....пък и никой не пита Петърчо дали има пари хляб да си купи?!? Пък и той утре ще е невинен, нали червените съдии ще го оправдаят бързо, бързо....мъка-а-а-а-аа!!!!