Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа

Шефът на СДВР: Уличават го СРС-та и свидетелски показания
Обновена: 9 мар 2011 15:05 | 9 мар 2011 07:40,
155
Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.

Това заяви директорът на СДВР Валери Йорданов по bTV. Феим Чаушев бе задържан във вторник в момента в който отишъл на уговорена среща с мъж, който вече е бил арестуван с 23 000 евро откуп.

Парите били предназначени за връщането на автомобил – БМВ Х6 с турска регистрация, откраднат на 19 февруари в София.

Пред разследващите Чаушев е заявил, че просто е искал да помогне на турския гражданин, собственик на автомобила, с когото се познават.

Валери Йорданов обаче бе категоричен, че „неговата цел е била финансово облагодетелстване“.

Шефът на СДВР изтъкна, че използваните СРС-та по случая и свидетелските показания уличават бившия зам. външен министър в посредничество.

„Казва, че иска да помогне, но самият факт, че става дума за такава огромна сума говори за други намерения“, заяви Йорданов.

Попитан дали е възможно случаят да е постановка, той обясни, че ден след като автомобилът е откраднат собственикът му е подал сигнал в полицията. След като не е имало развитие по казуса обаче е потърсил Феим Чаушев. Джипът е имал застраховка в Турция, но не и в България, уточни Валери Йорданов.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45

Шефът на СДВР допълни, че другият задържан – Ивайло Г., също е бил посредник при връщането на крадения автомобил срещу откуп.

„Работим за разплитането на тази схема и разкриването на крадците“, увери той.

Засега Феим Чаушев е задържан за 24 часа.

Феим Чаушев беше зам. външен министър от квотата на ДПС в правителството на Тройната коалиция. Той бе освободен от поста през 2008 г., след като стана ясно, че е използвал две имена.

С едното – Феим, той се представяше пред обществото като дипломат и зам.-министър. Другото – Петър, пък се оказа че използвал в няколко фирми, в които е съсобственик или управител. Участието в търговски дружества обаче е несъвместимо със заемания държавнически пост. Чаушев напусна предсрочно външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: откупФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.Я ВИЖ ТИ - А ОНЕЗИ СРС - МИШО БИРАТА , ВУЧКАТА И Т.Н. НЕЕЕЕ ТАМ НЯМА НИЩИЧКО НЕЕЕЕ ... САМО ТУК ИМА ....КАКВО НЕЩО Е ДА СИ ШЕФ НА ГЕРБ - ЗА ТЕБ НИЩО НЕ ВАЖИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА .... ЕВАЛА БОЙКО
57
2
 
26
 
! Отговори
ss преди 13 години
Изключително противна мутра, нещо средно между дърт сводник и къносан ***
56
1
 
27
 
! Отговори
goce преди 13 години
Що се отнася до подкупа, не знам дали въобще има смисъл от повдигане на обвинение от страна на Прокуратурата ? Защо ли ? Отсега е ясно, че според ' независимите ' магистрати у нас престъпление няма да има поради липса на доказателства, а обвиненият ще е невинен. После некой червен депутат ще стане и ще каже, че Цветанов е нарушил еди кой си член на НПК и затова трябва да получи 6 доживотни присъди ... Некой ' народен ' съдия ще си построи ново хотелче в Париж, Барцилона или Беломорието и после ще чака за 13 - та и 14 - та заплата, защото работата като съдия е много тежка... А пък , ако някой данъкоплатец, дори и само да си помисли, че бившият зам. - министър не е честен и трудолюбив гражданин, ще бъде осъден за ' клевета ' поради накърняване на достойнството му / чл. 147 от НПК / ...
55
2
 
21
 
! Отговори
конрад преди 13 години
Резнякът е действал в комбина с друг *** явно - може и да е некой *** - примерно Асан Омеров (Алексей Петров) с рязаната карабина. Трябват им пари за изборите на гадовете и започнаха пак да крадат.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха, та те и Цонев го закопчаха с пари и кво стана? Да не забравяме, че ДПС все пак са подкрепени от президента. Изобщо що го пишете това, като края му е ясен...
53
2
 
17
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Не, че искам да оправдая г-н Чаушев ама как така чрез СРС се взима решение за арест, при положение, че преди известно време други, настоящи управляващи не бяха пипнати, въпреки СРС показващо вина. Тогава се загърмя, кой е източил записите, а не какво има на тях. После български "аудио специалисти" изследваха записа и се установи, че е "фалшификат". Западните специалисти казаха, че е автентичен. Кои са по- големи специалисти?
52
4
 
11
 
! Отговори
goce преди 13 години
' Защо Емилия Масларова е в делегацията в Япония? 'Нека Бойко и Сергей да отговорят на този въпрос !Или сега вместо да чуем отговор от тяхна страна, ще слушаме как взаимно си разправят вицове един за друг, за да си правят реклама ?И к'ва стана тя сега ?Който дъвчи дъвка в пленарна зала, пИчели екскурзия до Япония ! Който не дъвчи дъвка в пленарна зала, нИ пИчели екскурзия до Япония !Гласувахме за Бойко, а вместо Костов, получихме Гоце, Сергей и цялата им партия накуп ...Да са ни живи и здрави и да ни управляват поне още 1000 г. ! Заслужаваме си ги ! Те са Елитът на нацията ни !Кои сме ние ? Ние сме просто едни Безделници, които само ' клеветят ' честните и трудолюбиви български граждани, самоопределящи се като Елита на нацията ни ...
51
1
 
11
 
! Отговори
$ преди 13 години
Има ли разлика между крадците и политиците? Май няма. Тогава защо избираме крадци?
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЗИ ТУРСКИ *** БОИ И В АНАДОЛА.
49
0
 
6
 
! Отговори
До милиционерски три преди 13 години
Това вкъщи ли го измисли? Или го сънува? Или ще пубикуваш книга и ни представи кратка рецензия на същата? Що не ходиш да си нашляпаш мнението и по другите теми? И без това сигурно го копираш предварително!
48
5
 
28
 
! Отговори
гейза мейзга преди 13 години
Колата е била откразната на 19 февруари.....Цели 15 дни . резултат от полицейското търсене - 0 .....Крали са ми кола и знам какво е - объркан, отчаян, не знаеш на кой господ или измамник да се молиш.... Виждаш бездействието на полицията - тръгваш по измамници, даваш откуп, не си получаваш колата, после полицията те вика да даваш обяснение защо си дал откуп, няма кола, няма пари обратно, ставаш обект на присмех....Не го пожелавам на никого.... Накрая оттук оттам научаваш , че патрулка е била на 20 метра от колата ти, по времето на което е открадната.... Сега турчина в крайна сметка ще е без кола /най-вероятно вече изгорена/, без 23000евро - задържани като веществено доказателство няколко години..... Нашата полиция ни пази.....
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Турците в България "си развяват байрака", както си искат!
46
1
 
14
 
! Отговори
Страшния съд преди 13 години
Ашколсун машшалах аферим! Айде, дойде време да си плаща ! И за другите далавери и шмекерии.
45
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
taka e sviknal da se izdurja 4oveka
44
0
 
8
 
! Отговори
А-85 до 42 преди 13 години
Не бе, бот! Пак почна да пишеш глупости! Кое е по-важно според теб? Да намерят Х6-цата или да пипнат мозъка на операцията...очевидно една от многото операции, защото колко човека според теб могат да си позволят да пипат Х6-ци по улуците?!?!
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
42, не, за да не се забрави за проверката на Масларова и другите ****счета от БСП. Там трябва да се изземе имущество за десетки милиарди.
42
0
 
10
 
! Отговори
Чауш Феминов преди 13 години
Готин костюм се е барнал ! Много го отваря това синьо ! ;-) Абе това "турско синьо ли е ?
41
12
 
3
 
! Отговори
милиционерски трик преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ОЩЕ МАЛКО ГЕРБ И ТОЧНО ТОВА НИ ЧАКА
40
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Попитан дали е възможно случаят да е постановка, той обясни, че ден след като автомобилът е откраднат собственикът му е подал сигнал в полицията. След като не е имало развитие по казуса обаче е потърсил Феим Чаушев.А БЕ КВА ПОЛИЦИЯ - ВИЖ АВТОМОБИЛА НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ , А НАМИРА ХОРАТА ДЕТО ЩЕЛИ ДА ГО ВРЪЩАТ СРЕЩУ ОТКУП - КАКВО Е ТОВА МИЛИЦИОНЕРСКО МЕРОПРИЯТИЕ - ПУШИЛКИ ЗА ДА СЕ ЗАБРАВИ ....СМЕШНАТА ПРОВЕРКА НА НАП ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ ... ТАКА ЛИ Е ЦЕЦО ????
39
0
 
21
 
! Отговори
КЕФ преди 13 години
Виждате ли как се прави? Турчина потърсил съдействие от полицията и Поиздал "приятелчето" си Фейм...Затова НЕДЕЙТЕ ДА МЪЛЧИТЕ КОГАТО СТЕ СВИДЕТЕЛИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И НЕРЕДНОСТИ А СЕ ОБАЖДАЙТЕ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА !!!Така се прави ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ! а не от някакви си мълчаливи ЕВНУСИ.....