Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа

Шефът на СДВР: Уличават го СРС-та и свидетелски показания
Обновена: 9 мар 2011 15:05 | 9 мар 2011 07:40,
155
Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.

Това заяви директорът на СДВР Валери Йорданов по bTV. Феим Чаушев бе задържан във вторник в момента в който отишъл на уговорена среща с мъж, който вече е бил арестуван с 23 000 евро откуп.

Парите били предназначени за връщането на автомобил – БМВ Х6 с турска регистрация, откраднат на 19 февруари в София.

Пред разследващите Чаушев е заявил, че просто е искал да помогне на турския гражданин, собственик на автомобила, с когото се познават.

Валери Йорданов обаче бе категоричен, че „неговата цел е била финансово облагодетелстване“.

Шефът на СДВР изтъкна, че използваните СРС-та по случая и свидетелските показания уличават бившия зам. външен министър в посредничество.

„Казва, че иска да помогне, но самият факт, че става дума за такава огромна сума говори за други намерения“, заяви Йорданов.

Попитан дали е възможно случаят да е постановка, той обясни, че ден след като автомобилът е откраднат собственикът му е подал сигнал в полицията. След като не е имало развитие по казуса обаче е потърсил Феим Чаушев. Джипът е имал застраховка в Турция, но не и в България, уточни Валери Йорданов.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45

Шефът на СДВР допълни, че другият задържан – Ивайло Г., също е бил посредник при връщането на крадения автомобил срещу откуп.

„Работим за разплитането на тази схема и разкриването на крадците“, увери той.

Засега Феим Чаушев е задържан за 24 часа.

Феим Чаушев беше зам. външен министър от квотата на ДПС в правителството на Тройната коалиция. Той бе освободен от поста през 2008 г., след като стана ясно, че е използвал две имена.

С едното – Феим, той се представяше пред обществото като дипломат и зам.-министър. Другото – Петър, пък се оказа че използвал в няколко фирми, в които е съсобственик или управител. Участието в търговски дружества обаче е несъвместимо със заемания държавнически пост. Чаушев напусна предсрочно външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: откупФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
5
 
! Отговори
читател преди 13 години
Блаво на фараона!Някои неща трябва да се напомнят, за да се помнят по-дълго...
77
0
 
10
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
Ценен кадър на ДС...правени са като по калъп.От 22 години ни управляват.ЛУСТРАЦИЯ ! пп А че няма да го осъдят е ясно -ДС са навсякъде.
76
6
 
6
 
! Отговори
уморен преди 13 години
И ако сега пак подгонят Цветанов за СРС-тата , значи престъпниците са властта в сянка.
75
1
 
14
 
! Отговори
Гешев преди 13 години
Тоя мазник отдавна правеше впечатление на айдук с бяла якичка. Такива като него са много. Дано поне половината ги окошарят.
74
8
 
6
 
! Отговори
Марти преди 13 години
до гоцеа,бе,те и срс-а ужким уличаваха докторите в Горна оряховица,даже Цвъцко устрои литературно четене,ама после истината се оказа друга...Да не говирим че ушевия си противоречи."Попитан дали е възможно случаят да е постановка, той обясни, че ден след като автомобилът е откраднат собственикът му е подал сигнал в полицията. След като не е имало развитие по казуса обаче е потърсил Феим Чаушев. Джипът е имал застраховка в Турция, но не и в България, уточни Валери Йорданов."Май Чаушев верно е искал да помогне ,лекд като тъпите ченгета не са си мръднали пръста да намерят джипа.
73
0
 
32
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Днес се навършват 26 години от кървавия протурски атентат срещу вагона за МАЙКИ С ДЕЦА на пътническия влак Бургас София край гара Буново.Атентат на гара Буново е най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. Извършен е на на 9 март 1985 г. посредством бомба, поставена във вагона за майки с деца на влака Бургас - София.Същият ден избухва бомба в кафе-сладкарницата на хотел "Сливен" в Сливен.Атентатите са дело на членове на нелегална организация, наречена Турско национално-освободително движение в България.В атентата загиват 7 души, сред тях 2 ГЛУХОНЕМИ деца.Атентатът, както и този в град Сливен, е извършен от български турци, членове на нелегалната организация, наречена Турско национално-освободително движение в България.На 25 април 1988 са осъдени на смърт лицата, пряко участвали в атентата (в скобите е побългареното име): Емин Мехмедали (Елин Маджаров), Абдула Чакър (Алцек Чакъров) и Саафет Реджеб (Сава Георгиев), като присъдата е изпълнена по-късно същата година. Има и други осъдени, сред които е Сабри Мехмедали, брат на един от осъдените на смърт. По-късно той става областен координатор на ДПС за БургасНа 5 ноември 1993 в Трънак, близо до т. нар. Доганова чешма, е поставена плоча в памет на тримата екзекутирани атентатори. Паметната плоча с имената им е докарана от Турция и е на турски език. Край тази чешма, със съдействието на координатора на ДПС за Бургас Сабри Мехмедали, се организират тържества на ДПС, които официално се представят като "селски събор с народни игри"
72
2
 
5
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Г-н Цар'ин, не че искам да защитавам някого ама използването на нецензурни изрази в изблик на гняв показва вашата слабост и простащина. Всеки има право на мнение, дори и анонимен да остане. Тук четат привърженици на всички партии и изказват мнение. това, че не мислят като вас е МНОГО ДОБРЕ! Ако всички бяхме като вас, тази държава щеше да има нужда само от едно. Атомна бомба от най- големите.
71
1
 
17
 
! Отговори
BG преди 13 години
Що е то глупост? Всеки път да правиш едно и също и да очакваш различни резултати. Или казано по друг начин, избирай 20 години, комунисти и турци да те управляват и чакай да се оправиш...
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е той човека кво е виновен че вече няма възможност да върти сделки за милиони и да се потулват нещата с пари,сега се занимава с кокошкорски истории каквито всеки политик би правил вън от парламента,те за друго не стават.Единственото което могат е как да крадат и изнудват хора,тва е политика от 60 години насам в парламента
69
4
 
11
 
! Отговори
goce преди 13 години
' Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.Това заяви директорът на СДВР Валери Йорданов по bTV.'Сега става ясно защо некои хора в парламента не желаят да се използват СРС - та и защо не желаят Цветанов да контролира това !Нещо неясно ?
68
3
 
6
 
! Отговори
цар'ин преди 13 години
Ей,Анонимния...къв си ти ,бе,льольо...?Да не си рода със СерГей,че го браниш кат' Суворовец и залягаш зарад него сигур и пред Азер Меликов,а?За дудуците ,бре,момиче...! Я по-добре си намери някое подходящо за тебе упражнение,като плетене и готвене,щото тука от тебе вече мирише на червени ***!И не само тука,ами и навред,дето шеташ и акаш! Надявам се,че съм бил ясен ,за да не се налага да повтарям?! Оплачи се на админите сега,веднага,за да заличат поста,че си е мамата *** навън,да знаеш?!
67
1
 
15
 
! Отговори
читател преди 13 години
За да отиде тази гнус в пандиза са нужни сериозни неоспорими доказателства.Това тук по-горе би било важно за махленската седянка, нещо полицията явно има трудности с доказателствата, или пък нарочно не ги досъбират... .. ще стане като с "октопода"...
66
0
 
6
 
! Отговори
А-95 пак до теб! преди 13 години
Е 67, явно ти си и 61 :)) Този път си прав, но г-н Чаушев може да е бил в процес на разработка и да го е отнесъл. Иначе цялата държава е прекалено много за подслушване...по-скоро се подслушват точните хора, а не ние дрънкалата във форумите. Добавям само, че ми се струва, че и във форумите има доста нагласени плямпала...старите грамофони с изтърканите плочи (нищо против уреда) :))
65
1
 
7
 
! Отговори
Поговорки преди 13 години
"Хубава работа, ама *** !" - народна поговорка :)
64
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.Е тва е полиция ... кога откраднаха колата 19.02.2011 , кога разбраха че тоя Чаушев ще иска откуп , па взеха разрешение от прокуратурата да го подслушват.....ИЛИ МАЙ СЕ ПОДСЛУШВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ПРОФИЛАКТИЧНО ???????? А ЦЕЦИ ???
63
0
 
1
 
! Отговори
А-95 преди 13 години
Извинявам се за грешките.
62
4
 
7
 
! Отговори
А-95 до 61 преди 13 години
За твоя информация не може да се повдига обвиение само информация от СРС или по показания на свидетел с тайна самоличност или други подобно. С други думи си има определени условия на които трябжва да отговаря едно обвинение. Направи си справка с НК и НПК преди да се изказваш!
61
1
 
12
 
! Отговори
glavatar преди 13 години
На всеки е ясно,че *** *** ще бъде оправдан.Абсолютно безмислено арестуването му,оповестяване на информацията също.Можеше да е в затвора още когато се разбеа,че живее и върти далавера с две имена но това е България.
60
1
 
18
 
! Отговори
цар'ин преди 13 години
Затуй - отстреляй дивеча в движение,щото Горския е от техните...! Нема друга оправия с тия червените мародери! Ще ни затрият като нация,а хич и не ги е еня...мамицата им безродна!
59
1
 
15
 
! Отговори
А-95 преди 13 години
Вижте го к'ва е гнус!Занимава се с тъмни дела!Третото му име е Гнуси, нали си има вече други две!