Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа

Шефът на СДВР: Уличават го СРС-та и свидетелски показания
Обновена: 9 мар 2011 15:05 | 9 мар 2011 07:40,
155
Феим Чаушев търсел финансова облага от откупа
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Специални разузнавателни средства (СРС) уличават бившия зам.-министър на външните работи Феим Чаушев в посредничество при взимане на откуп.

Това заяви директорът на СДВР Валери Йорданов по bTV. Феим Чаушев бе задържан във вторник в момента в който отишъл на уговорена среща с мъж, който вече е бил арестуван с 23 000 евро откуп.

Парите били предназначени за връщането на автомобил – БМВ Х6 с турска регистрация, откраднат на 19 февруари в София.

Пред разследващите Чаушев е заявил, че просто е искал да помогне на турския гражданин, собственик на автомобила, с когото се познават.

Валери Йорданов обаче бе категоричен, че „неговата цел е била финансово облагодетелстване“.

Шефът на СДВР изтъкна, че използваните СРС-та по случая и свидетелските показания уличават бившия зам. външен министър в посредничество.

„Казва, че иска да помогне, но самият факт, че става дума за такава огромна сума говори за други намерения“, заяви Йорданов.

Попитан дали е възможно случаят да е постановка, той обясни, че ден след като автомобилът е откраднат собственикът му е подал сигнал в полицията. След като не е имало развитие по казуса обаче е потърсил Феим Чаушев. Джипът е имал застраховка в Турция, но не и в България, уточни Валери Йорданов.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45

Шефът на СДВР допълни, че другият задържан – Ивайло Г., също е бил посредник при връщането на крадения автомобил срещу откуп.

„Работим за разплитането на тази схема и разкриването на крадците“, увери той.

Засега Феим Чаушев е задържан за 24 часа.

Феим Чаушев беше зам. външен министър от квотата на ДПС в правителството на Тройната коалиция. Той бе освободен от поста през 2008 г., след като стана ясно, че е използвал две имена.

С едното – Феим, той се представяше пред обществото като дипломат и зам.-министър. Другото – Петър, пък се оказа че използвал в няколко фирми, в които е съсобственик или управител. Участието в търговски дружества обаче е несъвместимо със заемания държавнически пост. Чаушев напусна предсрочно външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: откупФеим Чаушев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
11
 
! Отговори
Кандидат емигрант преди 13 години
В България е единствената страна в ЕС, където за да станеш бизнесмен и политик е достатъчно да си турчин!!! Не се иска нито образование, нито морал, а спазването на закона си е за "гяурската" рая. Покажете ми един от ДПС, който не е в мафията и ще призная ДПС за партия. Не случайна беше тройната коалиция - това беше съюз на комунистическата мафия - Мултигруп, която докара и царя с турско-комунистическата мафия ДПС.
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе във България е пълно със посредници и консултанти
116
1
 
18
 
! Отговори
крадци преди 13 години
Крадливото дпс ....!!!!!!!! за кой ли път вече...институциите не работят както трябва,за това европа ни не иска в Шенгечето.КОРУПЦИЯТА разяжда страната ни,21г. кражби за милярди вече но никой няма в затвора,всички са навързани като свински черва.гадове......................
115
2
 
21
 
! Отговори
goce преди 13 години
Не трябваше ли сега Сергей като бивш премиер да излезе и да даде коментар за този свой бивш зам. - министър ?Не трябваше ли Сергей да каже нещо и за отклонените 50 млн лв по линия на лекарствата за онкоболни през 2006 - 2009 г. или той не знае дали тогава е бил главен работодател в държавата ? Ако отклоняването на средства за лекарства за онкоболни не е някаква дискриминация , то тогава какво е ?Учудващо е, че не чуваме и т. нар. червени депутати, които обикновено цитират членове от НПК, да кажат какво е наказанието за съучастие в откупи за крадени коли ?! Или когато става въпрос за техен човек, тогава няма престъпление, а има политическа репресия ?
114
1
 
14
 
! Отговори
Рамзи Фаим преди 13 години
ама защо обвинявате така човека?той просто е искал да помогне да се намери колатавзел 23000 евро за помощта, нормално е като помагаш да ти платят
113
2
 
16
 
! Отговори
Смукоцицов преди 13 години
"Добро утро Минке " ше кажа на милиционерите достигнали до тази гениална информация ... политиците са в основата на престъпността в България ... полицията и прокуратурата им съперничат.
112
2
 
3
 
! Отговори
HeyJude преди 13 години
...Да, сигурно е постановка, но ако Чаяушев беше чиста вода ненапита, нямаше да проработи.
111
0
 
1
 
! Отговори
HeyJude преди 13 години
2. Сигурна съм, че нито тази е първата без застраховка, нито е единственият хванат посредник.3. Откраднаха колата на сина на Рашидов, не на зетя и я изоставиха след часове, а не са я връщали след дни.Но сигурно си прав, вероятно в хващането на Чаушев са вложили тройно повече усилия, отколкото в това на някакви други Това не променя факта, че човекът очевидно е лъжец и измамник, при това с доста опит.Да, сигурно е постановка
110
0
 
15
 
! Отговори
Поредния крадец преди 13 години
Поредния шайкаджия Министър от тройната коалиция лъсна с поредната си далавераСлед Масларова, Николай Цонев, Запалката, Мургина, Доган, Батко и братко....и т.н.Нищо ново, ние си ги познаваме хората, едва ли някой е учуден
109
0
 
11
 
! Отговори
Даниел преди 13 години
Ако в момента беше на власт,нямаше и да разберем какво се е случило.А иначе всички знаем,че властта е обвързана с крадци и изнудвачи от всякакъв род-съдии,банкери,консултанти,"наши" фирми за обществени поръчки и т.н.списъка може да бъде доста дълъг,и всичко това на наш гръб.Дано само сега не го отнесе само този,който е взел парите.Ще видим.
108
4
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Интересно..., много интересно....1. За 4 месеца са откраднати 300 луксозни лимузини Със застраховка в България...Но2. Изчезва първата без застраховка в България и на втория ден..., ХВАЩАТ ПОСРЕДНИКА...!!!3. Вчера откраднаха и тази на зетя на Вежди Рашидов и... на втория ден я върнаха...Браво..., НА ВЛАСТТА , ХАЙДУТИТЕ ГИ Е СТРАХ ОТ НЕЯ...Очевидно властта в България ЗНАЕ И МОЖЕ ВСИЧКО...ТОГАВА ЗАЩО НЯМА И ПОМЕН ОТ ОСТАНАЛИТЕ 3000. КОЛИ...???
107
3
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Интересно..., много интересно....1. За 4 месеца са откраднати 300 луксозни лимузини Със застраховка в България...Но2. Изчезва първата без застраховка в България и на втория ден..., ХВАЩАТ ПОСРЕДНИКА...!!!3. Вчера откраднаха и тази на зетя на Вежди Рашидов и... на втория ден я върнаха...Браво..., НА ВЛАСТТА , ХАЙДУТИТЕ ГИ Е СТРАХ ОТ НЕЯ...Очевидно властта в България ЗНАЕ И МОЖЕ ВСИЧКО...ТОГАВА ЗАЩО НЯМА И ПОМЕН ОТ ОСТАНАЛИТЕ 3000. КОЛИ...???3.
106
0
 
4
 
! Отговори
HeyJude преди 13 години
"Участието в търговски дружества обаче е несъвместимо със заемания държавнически пости"Днес.бг , хора на които българският не им е майчин ли ви пишат статиите или просто ученици от прогимназията?
105
0
 
4
 
! Отговори
Закъснял преди 13 години
Честит 8-ми март на всички!
104
2
 
17
 
! Отговори
Сънчо преди 13 години
ДПС са най-крадливата шайка у насначело с лидера им АХМЕД ДЕМИР ДОГАН който на работа не ходи, краде милиони и живее в луксозни Сараиостаналите се равняват по неговия пример
103
1
 
15
 
! Отговори
Тин-тири-мин-тири преди 13 години
За съжаление братя българи поколенията малко преди края са соца и тези след тях ще сърбат попарата на прехода. Това е резултат от комунистическата лакомия, егоизъм и малоумие на "бившите" политически величия и техните наследници. В нашата държава все още цари закона на джунглата но в по-лъскава опаковка. Ежедневно сме свидетели на безправие, престъпност от хора които са "представлявали" нашите интереси. Смърт или свобода. Единственото решение е калашника всички до стената и кайма, и ново начало!
102
4
 
16
 
! Отговори
българка преди 13 години
Ама стига вече сте слагали в един кюп всички турци или помаци. Във всеки етнос има плява. Ние живеем с тези хора и трябва да сме лоялни един към друг.
101
0
 
3
 
! Отговори
BMW преди 13 години
БМВ Х6 с турска регистрация, откраднат на 19 февруари в София. do 106 А,това на кого е истинското лице.
100
3
 
30
 
! Отговори
narod преди 13 години
ТУРЧИН СЪМ,НО НЕ И КРАДЕЦ.НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ФЕИМ ИЛИ ИВАН Е СБЪРКАЛ.КОЙТО Е СБЪРКАЛ ДА ОТГОВОРЯ ПРЕД ЗАКОНА-САМО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ
99
11
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
ЕТО това е истинското лице на така наречените БЪЛГАРСКИ "турци"