Хванаха 20 мъже, пускали в интернет порно с дечица

Акцията на ГДБОП е реализирана в 10 града в страната
Обновена: 26 окт 2011 16:50 | 26 окт 2011 16:50,
80
Хванаха 20 мъже, пускали в интернет порно с дечица
Снимка: МВР

20 мъже, разпространявали в интернет порнографски материали с малки деца, са задържани при операция на антимафиотите, проведена в няколко града на страната.

Според разследващите се касае за организирана престъпна група, разпространявала в мрежата видеофайлове със сцени на сексуално насилие и гавра с деца на възраст от 2 до 11 години.

Открити са десетки терабайти клипове, показващи изключително отблъскващи сексуални гаври, посочват от МВР. Сред тях има и видеоклипове, създадени чрез Skype.

Заснетите жертви са от латиноамерикански, азиатски държави и от Русия, поясни шефът на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП Явор Колев пред Dnes.bg. Той обаче уточни, че е открито огромно количество материали, огледите са на първоначален етап и все още не е изяснен произходът на всеки един материал.

„Надяваме се да не намерим българчета там“, каза Колев. По думите му престъпниците се свързвали с малките деца в сайтове за запознанства, постепенно ги примамвали към комуникация в Skype, където ги карали да изпълняват перверзните им желания.

Порнографските материали са разпространявани през Peer to peer мрежи, уточни той.

При спецакцията на ГДБОП са обискирани 20 адреса в Благоевград, Бургас, Велико Търново, Варна, Горна Оряховица, Пловдив, Плевен, Сливен, Свищов и в София-област.

Иззети 32 компютъра, таблет, общо 14 харддиска, един сървър, флаш памети, рутери и Wi-Fi модеми. Сред намереното са и 1456 оптични носителя, един МР4 плеър, мобилен телефон и джобен тефтер.

Задържаните мъже са на възраст между 20 и 40 години. Засега им е наложена 24-часова мярка за неотклонение.

Явор Колев поясни, че шестима от мъжете са арестувани в София.

За тях имаме категорични данни, че четирима са разпространявали порнографските материали, а двама са притежавали такива, каза шефът на „Компютърни престъпления“. Ще бъде искано удължаване на мярката им за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
7
 
! Отговори
Лепа Брена преди 12 години
аз пък се надявам, че има и българчета, клиенти на чалга клубовете... те са основно месо за мафията, чудя се как ги пущат майките им по тези кръчми
32
2
 
10
 
! Отговори
интернет любител преди 12 години
Това е много положително! Друг е въпроса, че малките курвенца са се навивали, за да го правят за пари. Често при такива случаи и родителите им са замесени. Трябва да се вземат мерки и срещу тях!
31
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По думите му престъпниците се свързвали с малките деца в сайтове за запознанства, постепенно ги примамвали към комуникация в Skype, където ги карали да изпълняват перверзните им желания."това изречение поставя под съмнение всичко в цялата новина. Перверзници подмамвали малки дечица ВЕЧЕ регистрирани в сайтове за запознанства (разбирай със еротична и сексуална насоченост) и ги принуждавали по скайп да перверзничат...Майко мила ,аз не съм *** обаче това може да го обясни някой полицай как става
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората са го измислили - кастрация.
29
4
 
21
 
! Отговори
Коментарник преди 12 години
Мдааа, ясно е защо сме *** и бедна държава. *** точат лиги и крещят `смърт` за нещо, което не е сигурно, не е доказано. Просто някакъв полукретен казал нещо си.
28
8
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Ако имах власт,тези бих ги избесил като кучета,а пък Хелзинския комитет,начело с шефа си,да си е..т маиката.....
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещастници....да ги *** в затворите толкова постоянно и непрекъснато, че каот ги оставят да си се усират постоянно....гадове, не мога дори да прочета статията
26
1
 
15
 
! Отговори
от 13 преди 12 години
Не че искам да се налагам, но не бях чел по-нелогична история досега. Нищо в нея не се връзва. Знаете ли при положение, че детската порнография в международен план е изключително тежко престъпление, защо ги пускат после? Защото разпространяват свалени отнякъде песни на Джъстин Бийбър и не плащат някому. Оня праща Явор с личната му колекция дискове, къртят им вратите,просват ги по очи със свалени *** и белезници зад гърба, изземат им компютрите като веществени доказателства гниещи с години в 99%
25
1
 
4
 
! Отговори
лудия преди 12 години
bravo.hvanete o6te vmesto da proverqvqt decata kato da ot4itat deinost
24
1
 
34
 
! Отговори
Четящ до 20 преди 12 години
Простичко е обяснението за мнението ми. Явор Колев е всичко друго, не не и източник на надеждна информация. За квалификацията му даже няма да споменавам. Този земеделски техник затваряше Замунди и Арени, разсипваше читанки, търсеше хард диск на рутер ... е, що за *** трябва да си за да му вярваш на този ?!
23
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така...когато е кибер е престъпление, а когато 11 годишна *** роди второто си дете - няма полицейски акции а само теливизионна новина. браво
22
2
 
9
 
! Отговори
ъ преди 12 години
Значи мойе да снимат 11-годишно дете за корицата на известно френско списание, но не можело да си разменят картинки някакви мъже. Тея че са за лечение и затвор е така, но цялото ни общество е скапано и такива *** са резултат от нее*ателността на всички!
21
5
 
6
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Дано да хванат *** от която и страна да са и да ги убият,дано и няма БГ.Но по темата оня ден се рових в сайтове за възрастни ,рядко го правя де ама ей така за кеф,и видях доста смущаващи снимки с .....непълнотелетни сигурен съм ,от де ги ровят тези нз,ама трябва да се погледни и в сайтовете за възрастни там пък е БЪКАНО ,в буквалния смисъл на думата .Затова вече гледам само в раздел матър ,ко симпатични какички и лелки на 30-40 :) .
20
5
 
19
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Чета коментарите по долу и се ужасявам. *** са готови да раздават смърт, само защото един агроном по образование /Явор Колев/ е казал нещо за някакви хора ....То е вярно, че не сме сред най умните племена в света, ама чак пък толкова първосигнални не съм очаквал че сме ...
19
3
 
13
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Гадове мръсни!Как може да се причинява това нещо на деца?!Самоубийте ги в ареста!Никой няма да ви се разсърди!
18
4
 
3
 
! Отговори
марин преди 12 години
защо мислиш така 19 ?
17
2
 
19
 
! Отговори
Четящ преди 12 години
" поясни шефът на отдел Компютърни престъпления към ГДБОП Явор Колев"Ей тука, спрях да чета. Всичко споменато от този ***, подлежи на сериозни съмнения.
16
2
 
13
 
! Отговори
......... преди 12 години
Да, но в БГ тия *** дори не ги осъждат!Което е абсурдно..държат ги известно време и след това ги пускат с наказание - глоба!Егати държавата честно!!! Тия наистина заслужават кастрация!
15
4
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
2 ГОДИШНИ ДЕЦА???ИСКАМ ДА СЕ ВЪРНАТ СМЪРТНИТЕ ПРИСЪДИ ЗА ТАКИВА *** СТИГА ВЕЧЕ ТОЛЕРАСТИЯ
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 Мъже ?Я напишете поименно имената на всички !