Детето, ранено на "Цариградско", в борба за живот

Майката е известена, лекарите продължават да се борят за него
Обновена: 12 юли 2013 08:45 | 12 юли 2013 08:39, Петя Славова
84
Детето, ранено на "Цариградско", в борба за живот
Снимка: Булфото

Влошава се състоянието на 6-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на "Цариградско шосе". Това съобщи пред Нова телевизия медицинският директор на болница "Света Анна", където се лекува момиченцето

Д-р Михаил Карафезов заяви, че са отбелязани известни влошавания в здравословното състояние на детето.

"През последното денонощие получи повече от 4 литра кръв и кръвни продукти. Настъпва известно смущение на кръвосъсирването. Това наложи да се прави консултация през нощта с нашите хематолози. Включиха се допълнителни препарати. Детето беше допълнително затоплено. В момента е овладяно кървенето. Продължава да е тежко състоянието. Продължава наблюдението", обясни специалистът.

"Има достатъчно кръв и кръвни продукти. Тук става въпрос за смущение в кръвосъсирването. Днес и утре ще бъдат най-критичните дни. Майката е в стабилно състояние. Там нямаме проблеми", каза още д-р Карафезов.

Още по темата

Майката на малката Елена знае, че дъщеря й се бори за живота си. 41-годишната жена е научила ужасяващата новина вчера, когато е била изведена от реанимация и е дошла в съзнание, съобщиха още от болницата.

"Тя е в съзнание, адекватна, при нея са преодолени всички лоши неща. Тя знае за състоянието на детето си, вчера около обяд разговаряхме с нея. Ние й помагаме, за да може и тя да възприеме това, което се е случило с момиченцето. Не сме говорили за катастрофата на този етап, тъй като смятаме, че това допълнително ще утежни психическото й състояние", обясни д-р Карафезов.

Преди ден лекарите споделиха надежди за живота на детето, тъй като изследването показа, че мозъкът на момиченцето функционира.

От направената кръвна проба на шофьора Михаил Куртев стана ясно, че той е карал след употреба на алкохол. Срещу него вече има повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди. Законът предвижда за такова престъпление наказание от 5 до  15 години лишаване от свобода.

В момента Михаил Куртев е задържан за 72 часа, като до обяд днес се очаква да е готово становището от Столичната община и от директора на СДВР имало ли е забавяне на линейките.

То бе поискано от Софийската градска прокуратура заради сигнал, че автомобил на Спешна помощ е пристигнал със закъснение от 12 минути, тъй като не бил пропуснат от протестиращите по "Цариградско шосе".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
razmisli преди 10 години
tozi shofyor ne e po-malko vinoven ot vsi4ki drugi kato nego. vigdala sam moi poznati, koito pravqt sagtoto samo deto po slu4ainost ne sa ubili nqkoi. az i moi priqteli sme spirali nash poznat da ne kara kolata si piqn, vzehme mu klu4ovete. pitam sega, tozi MIHAIL za men ne e pil SAM imalo e hora, koito sa go videli kakvo pravi, TE ZA6TO NE SA GO SPRQLI? neka se potarsi i tozi variant. 4esto kazvame ne e moq rabota i vigte kakvo stava
74
0
 
5
 
! Отговори
nikoi преди 10 години
DECATA SA ANGELI NEBESNI DA POMAGA I SVETA BOGORODICA
73
0
 
24
 
! Отговори
стайкова преди 10 години
Предлагам всички да запалим свещичка за малкото момиченце и да се помолим за нея дано да се оправи, не съм от най-вярващите , за едно дете бих се молила силно и искрено дано да помогне. Надявам се всички шофиори да осъзнаят какво рискуват като карат пили, не те ще пострадат а невинните на пътя или тези до тях . НЕ КАРАЙТЕ ПИЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!
72
0
 
13
 
! Отговори
вяра преди 10 години
Не спирам да се моля това детенце да се оправи. Имам дъщеричка приблизително на същата възраст. Няма да забравя какво ми каза близък, които беше в чужбина. Наблюдавал една майка, която качила детенце на около 7 години в трамвая. Детето пропътувало само няколко спирки, после слязло, пресякло улицата и се запътило към близкото училище. Той беше потресен и каза, че в БГ не може да остави само детето си навън. Това е държавата след 20 год преход, няма сигурност , пълна безпощадност и корупция.
71
1
 
17
 
! Отговори
... преди 10 години
"причиняване на смърт по непредпазливост" Когато си пил и си седнал зад волана да караш кола за каква непредпазливост говорим? Ти вече може да направиш катастрофа и то с убийство на хора. Един човешки живот не струва 5-15 години затвор. Ами за другите жертви няма ли да има още години затвор? 789
70
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз прдлагам хванат ли някой с алкохол над о,5 промила зад волана да му взимат книжката и никога повече да няма право да шофира.Какво....... този ще си вземе ли поука след като един път вече е хванат с алкохол,а сега и причинява това на толкоз хора.......... Как може такива хора като този, като Стравински и като кой знае още колко да убиват шофирайки пияни хора на пътя и след това нищо да не им се случва. Не е ли обидно за близките на пострадалите всичко това ???? Няма по *** държава.........
69
0
 
32
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
Дано да се оправи детето,а онзи да го пратят по-скоро където му е мястото!
68
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мислят в прокуратурата 1500 или 1000 лв да бъде гаранцията.... Бог да пази България!
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз се чудя какво му бавят присъдата, вярно не разбирам от право, но... Както разбрахме има десетки камери в района, кръвната проба е положителна, има вече смъртен случай, клаузата "по непредпазливост" е вярна в случая, изверга не се е качил с намерение да претрепа дузина народ, но все пак утежняващо е в случая, че карането му в нетрезво състояние не е прецедент и решението да кара пил е само единствено негово. Дано детето оживее и пострадалите се оправят, но психологичните травми ще останат.
66
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Линейката не била допусната заради протестиращите! Айде стига измислици моля ви се .. първото нещо ако видят линейка е да направят път.. сигурен съм
65
2
 
23
 
! Отговори
предложение преди 10 години
Предлагам да се въведе минимален лимит на проверени за алкохол шофьори за денонощие за всяко населено място. Който го хванат с над 0,5 му конфискуват мпс-то в полза на държавата и го продават на търг. Плюс солидна глоба. Дано детенцето се възстанови напълно.
64
0
 
20
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
До james1Вече не мога да се сдържам: абе, ***, тук не се разглеждат политически въпроси, а се съчувства на пострадали! За политиканстващи .... има друго място! Пък и прочети по-внимателно публикациите по темата - този "шофьор" има куп актове, включително и за алкохол ОТ ВРЕМЕТО НА ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕДИШНИ ШЕФОВЕ НА КАТ! Увира ли ти ....глава? Моля останалите четящи за извинение!
63
0
 
5
 
! Отговори
ПАКО преди 10 години
До АнонименИ като дойде доктора и каже:Всичко е в БОЖИИТЕ ръце, какво правиш???
62
0
 
8
 
! Отговори
Ние преди 10 години
всичко се гради на лъжи, забвение. Шофьорът ли е виновен, гумата ли, асвалтът ли, архитектът на спирката ли,комунизмът ли, преходът ли...тъжно е. Както и да се измени НК - с по-тежки наказания, това няма да намали тези инциденти, защото човек зад волана се променя, става друг, дори и когато е трезвен. Още не знаем как да караме, а ако това не можем, как да живеем...
61
0
 
28
 
! Отговори
Ние преди 10 години
виновни за хилядите нелепи събития, например с дискотека Индиго...не помните...мина доста време и сме забравили паметника на децата със седем медни листа, който сега е обраден от 3 ламаринени огради и ***, а листата някяк си "***" липсват. Той е олицетворение на всичко тук и сега - повтарят се трагедии, преди колко години на плиска бяха пометени хора, изводи няма, закони има, няма пари, има жадни медии, виновни няма... Всъщност проблемът е адски на дълбоко заровен,
60
0
 
3
 
! Отговори
Ние преди 10 години
Да, коментарите са ми познати, като че ли съм ги чел другаде, под някоя друга подобна новина-смърт, публична екзекуция,мъчения за шофьора-деструктивни, деградиращи, първосигнални, но може ли човешката природа да роди други при подобни обстоятелства. Истината е, че не трябва да има смърт или публични екзекуции на такива ***, това няма да доведе до нищо градивно и положително, няма и да възпита когото и да било, това са примитивни наказания. В тази държава виновни хора няма, кажете ми има ли
59
1
 
26
 
! Отговори
шофьор на такси преди 10 години
СРАМУВАМ СЕ,И СЕ МОЛЯ.
58
0
 
14
 
! Отговори
Anonimna преди 10 години
dano spasat nevinnoto detence bog da e s nego i da my pomaga ne viarvam da imat roditelite i deteto grexove za da GO VZEME BOG DANO SE OPRAVI DETETO
57
2
 
57
 
! Отговори
ГАВРАИЛ преди 10 години
ВСИЧКИ ДА ЗАТАИМ ЗЛОБАТА В ДУШИТЕ СИ , И ДА СЕ ПОМОЛИМ ЗА ТАЗИ ЧИСТА ДУША !!!И ЩЕ ВИДИТЕ - ЩЕ СЪТВОРИМ ЧУДО - ДЕТЕТО ЩЕ СЕ СПАСИ , А НИЕ ЩЕ СПАСИМ ДУШИТЕ СИ !!!
56
2
 
17
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 10 години
ЗАСЛУЖАВА ЛИ ТОЗИ ДА ЖИВЕЕ?