Поне още трима обвиняеми по кредитната афера "Вълка"

Към Гайтански може да има обвинение и за документни престъпления
18 авг 2024 09:19, Петър Бойчев
77
Поне още трима обвиняеми по кредитната афера "Вълка"
Снимка България днес

Поне още трима обвиняеми се очаква да има по разследването за кредитната афера на Румен Гайтански - Вълка. Анализът на събраните до момента доказателства сочи, че е възможно на Гайтански да бъде повдигнато обвинение и за документни престъпления, пише БНТ.

Очаква се днес съдът да гледа мярката на Гайтански. В момента се проследява и паричния поток след получаването на кредита. Разследващите имат данни, че над 1 милион евро са вложени в закупуването на луксозна яхта, която се е ползвала основно в Средиземно море и Егейските острови. Регистрите сочат, че яхтата редовно е акостирала на остров Миконос, а по нашето крайбрежие е влизала само в южното Черноморие.

Събират се доказателства и за пране на пари, като най-вероятно то е извършено от Гайтански и управители на свързани с него фирми. Румен Гайтански сега е в ареста след като в петък се предаде доброволно. Той се е явил сам още в четвъртък в Антикорупционната комисия, но вместо да бъде задържан му казали да се върне в петък - съобщи вчера пред БНТ адвокатът му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от За да се разбираме
Фините знаци, които показват, че мъжът ще ви остане верен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълчо, минавам да ти кажа, че и аз харесвам къщи тип- дворци на пъпа на София, много харесвам и колите ти- обаче ще трябва да споделиш като как така стана от *** шофьор- едър милионер- ах да с помощщта на Кремъл- значи си Кремълско олигахче- пази се че нещо Кремълските олигарси падат от тераси, по стълби, на детски площадки- пази се Вълчо!
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пореден кьорфишек от прокуратурата, чиято цел е не някой да бъде осъден, а да бъде държан в ареста, показван по телевизията, да има статут на обвиняем в следващите поне 5 год. и пр. Не че няма кражба, но фактът, че чак 5год след аферата изведнъж се разработиха по този случай говори за поръчка. Ясно е и от кого идва това - от Шиши. Пореден епизод от конфликта му с Доган
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Жалкото, народе, е че тези пари можеше да ги вземе някой и да развие бизнес с тях, да има къде да работят такива, на които им се работи, да правят деца и да вървим напред. Народе!?
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Народ! Всеки иска да е на мястото на вълка. Всеки иска да мине метър. Хвърлили сега вълка на лешоядите, а като него има поне още 10. И всеки е готов да заеме неговото място. После ми били европейци, искали по 5000 евро минимална заплата, ако може на бюро, ако може хем да взимат пари, хем да не работят. Народ!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Утре ще излезе по ТВ Ивайлачко- тя всеки път защитава "незаслужено" обвинените банкери и любители на огромни заеми, като прехвърля вината на...еми на кой и падне, най често на представляващите интересите на Държавата- полиция, прокуратура, съд- те биле ТУПАЛКИ, А ПРИЯТЕЛИТЕ И НЕВИННИ!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Адвокатът му наговори странни неща, от които разбрах, че теглил кредит да купи ценни книжа и не е виновен- и след като 2021г гледах и слушах ДЕД Дамаджан как разпалено говореше за едни 60 000 000 изтеглени от неграмотен ром, после оня Цветанчо дето така назидателно дърдореше от Сръбско- че нищо не разбираме- някой му изтеглил 4.5 милиарда, ето на сега и Вълчо теглил кредит ама не съвсем- нищо нямал да връща- та утре отивам от банка в банка, но ще мина и през ББР и ще настоявам за заем от 150 мил
10
2
 
8
 
! Отговори
Мария преди 4 седмици
До 12 Българина много бързо забравя за деянията на негодниците Да Ивайла Бакалова е бивша жена на Вълка,има дъщеря от него Рая Сега е женена за друг подобен на Вълка, мисля, че се казваше Весо Брадата .
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако наистина този кредит е необезпечен, Стоенчо Шумкаря е с двата крака при Бай Ставри. За останалите прокуратурата трябва повечко да се потруди.
8
10
 
6
 
! Отговори
Ивайла Бакалова преди 4 седмици
верно ли му била жена на Вълка? Защото напоследък нали е жена на един друг червен олигарх около Васил Божков и беше голямата надежда на ПП Киро и Рашков, когато арестуваха незаконно бившия мин. председател..... Ето как се подрежда червената руска линия-перачи на милиардите на Путин и Русия..
7
2
 
14
 
! Отговори
Чудна работа преди 4 седмици
Чудя се с толкова далавераджии, такава корупция, толкова схеми, как още има държава въобще? Вярно, че всичко е на самотек и на късмет сме живи, но явно няма и особен интерес отвън, иначе лесно би се разтурила. На никого няма да му пука от властимащите. Стига да има келепир.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Осъдени няма да има, то е ясно. Всичките са хора с пари. Тях закон не ги лови. Това не са беззащитните Иванчева и Петрова, който изпържиха с постановка.
5
3
 
6
 
! Отговори
тоти преди 4 седмици
Ама що се хвалите бе...нали знаете ,че тъка ги предупреждавате и ЩЕ ДУХНАТ ЗАД ГРАНИЦА и утре ,,здравейте от Дубай...бай бай!!
4
2
 
16
 
! Отговори
САдията преди 4 седмици
Дрън, дрън, дрън накрая ще е оправдани.
3
2
 
11
 
! Отговори
Петя преди 4 седмици
България е пълна с костюмирани бандити, а наивниците направиха протежетата им ,,народни" представители.Ше се оправи е на Луково лято.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Обвинители и обвиняеми са д.упе и г.ащи - крадат колективно :)))
1
3
 
9
 
! Отговори
Копейкин преди 4 седмици
Е стига, бе хора.......... дайте му три пет години затвор, ама не го разстрелват. Откраднал някакви си 150 мил. - голяма работа. Само той ли краде? Разбрали не разбрали и айде разстрел.