С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия

Европейският съвет записа, че сме напълно готови за зоната
Обновена: 23 окт 2011 15:51 | 23 окт 2011 15:51,
165
С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия
Снимка: БТА
Очаква се до март следващата година България и Румъния да бъдат приети в Шенген с морските и въздушните си граници, а през юли - със сухопътните, каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. 
 
В протокола от днешното заседание на Европейския съвет е записано, че България и Румъния са напълно готови за Шенген.
 
Съветът настоява до декември всички страни в съюза да направят необходимото, за да могат София и Букурещ да влязат в зоната с въздушните и морските си граници до март, а със сухопълтине – три месеца по -късно. 
 
Темата Шенген не беше в официалния дневен ред на съвета, който се събра заради европейската дългова криза. Въпросът обаче все пак беше поставен. 
 
"Поради огромната криза в момента в ЕС, това не беше най-важната тема за днес, но бе записано до декември да бъде направено така, че сроковете да бъдат спазени", каза Борисов.
 
Нито една държава не възразила на това, а темата минала за секунди. 
 
Борисов определи дебата по решаването на дълговата криза в еврозоната като множо тежък. България има възражения по някои мерки за стабилизиране на европейския финансов сектор.
 
В най-общи линии премиерът обявил, че е против "да се стимулират слабите, а трябвало да се стимулират тези, които спазват финансова дисциплина". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
18
 
! Отговори
marianmg110 преди 12 години
Шенген но без теб!!!
74
3
 
21
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Шегобойко е герой. Повдигнал въпроса! Менали на бързо през темата, еми мина ли са, хората казаха с думи прости какъв ни е проблема, но ние вместо да се хванем да го решим се правим на опърничеви. Румънците взеха адекватна позиция ,а ние са правим на дръж ми шапката. Друг е въпроса какво ще спечелим от Шенген! А все пак въпроса като цяло почва да бъде какво вобще печелим от ЕС и референдума е крайно наложителен!
73
5
 
24
 
! Отговори
тъжно е преди 12 години
Не ви ли е срам от тоя бе?Даже не може да се усети,че го гъбаркат и си фантазира на глас.С тези пожарникари и физкултурници се връщаме преди 10 ноември 1989 година.Жалко за България.
72
5
 
32
 
! Отговори
Радулов И. преди 12 години
НЯКОЙ ПАК Е ЗАБРАВИЛ ДА ЗАКЛЮЧИ ВРАТИТЕ НА ЛУДНИЦАТА. Да влезе дежурният лекар и да го отведе, моля. *** ни срами пред цяла Европа. Само у нас простолюдието не разбира, че човека просто е откачен.....ДА БЪЛГАРИЯ е толкова стабилна че, в нея вече БЪЛГАРИТЕ са на изчезване. Стабилна, като "Титаник" на дъното на океана....И най-нещастните икономисти откак икономиката съществува знаят, че една държава е богата, когато народът и е богат. Никоя страна управлявана от крадливи и полукомпетентни управници мафиоти не може да постигне добри резултати. Човека е роден на тази земя за един достоен живот. Поне по човешкому да го преживее. А той се мъчи и гърчи в небивала мизерия за да може да живеят такива като "Бойко Борисов и Сие, които повръщат от блага на изобилие краднати от държавата и народа. Това ли е смисъла на човешкото съществуване?
71
2
 
18
 
! Отговори
до герберите преди 12 години
ЕС иска да забрани публикуването на държавни рейтинги , сега като загубите изборите ще забраните и да се гласува - хаха така работи социализма
70
3
 
21
 
! Отговори
БашМайстораДиректор преди 12 години
Боби не плямпай а ходи сади в градината на Цветелина , че няма материал .
69
0
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
колега моите свършиха дай от твоите - хаха жалък си
68
3
 
27
 
! Отговори
ФАНТАЗЬОР преди 12 години
Борисов е ФАНТАЗЬОР НОМЕР 1 ЗА БЪЛГАРИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА. Така, че фантазирайте си! Не ви остава много време за фантазии! Хората живеят все по-зле!
67
0
 
4
 
! Отговори
опс преди 12 години
Та и да ти кажа още нещо , не случайно една година преди да тръгнат проблемите в Гърция , Билдбергите се събираха около Атина , случайно ли ???
66
2
 
19
 
! Отговори
за 65 преди 12 години
АРЕ СТИГА ВЕЧЕ С ТАЯ ГЛУПОСТ ДЕТО Я ПОВТАРЯТЕ ДВЕ ГОДИНИ. МЪЧЕЛ СЕ БИЛ. ДРУГИЯ ПЪТ, ГЛЕДА ДА СИ УРЕДИ ХОРАТА И ТОВА Е. ТОВА МУ Е МЪКАТА.
65
3
 
22
 
! Отговори
Мошеник от класа преди 12 години
Мошеник от класа-ПОГЛЕДНЕТЕ ОТ КЪДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО И ТОГАВА ПРИКАЗКИТЕ НА БОРИСОВ. Има цялата власт ни никога отговорен, винаги жертва.Няма елементарно образование, но коментира сериозни теми, например пенсии в Европа. Има криминално минало, но днес той е единствената надежда за социална справедливост, "безалтернативният"? Простонароден, но един от странно най-богатите българи.
64
2
 
2
 
! Отговори
за 52 преди 12 години
Батка пий си хапчетата е много недей да знаеш.
63
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
брато аз за разлика то теб познавам , хора които са имали авери сиви кардинали , и съм на ясно кой кой е докато ти си бъркщаш в *** и в носа и не знаеш на кой поп да се молиш , Този авер има доста инфо и е в час не са празни приказки .Само ще ти кажа , че сивите кардинали никога не са излагани на показ и имената им не се четат във вестниците , обяснил ми е и как се избират и каква власт имат така че ходи се гръмни някъде .Ти чувал ли си за Теория на властта ,ако не си няма кво да ти обяснявам .
62
14
 
1
 
! Отговори
бг преди 12 години
какво искате от човека,поне се мъчи нещо да направи,за разлика от троината коалиция които разполагаха с пари и ги окрадоха НЕЩАСТНИЦИ
61
1
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 12 години
кои са руските *** в бг , да анализираме , бб се среща с путину колко пъти за 2 години , не по - малко от 3 пъти , приятел е на гоце , приятел е на лукомуойл , така да е замразил некой руски инвестиции аз не се сещам , така че мислете а не говорете само , играта е голяма и не само голям шлем а и голям джакпот.Да не говорим за контрабандните канали , амфети и цигари , там всичок е ясно .
60
5
 
1
 
! Отговори
за 61 преди 12 години
нещо си спал отвит май
59
1
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
брато прав си донякъде , но чух от един авер който е живял в Австрия ми каза , че преди още 15 години един евреин в негово присъствие е казал , че това *** Гърция ще го затрият и чак сега е загрял за кво иде реч. Също му е казал що не ползвате пристанището в Солун и той му отговорил че е Гръцко , а евреина му казал на нашите карти това е бг пристънище , така че сами да си правим изводите .
58
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 51- Ама ще поиска. Ако им опростят 50% кой ще ги поеме, а. да не мислиш че Германия и Франция сами ще покрият всичко това. Не се учудвай ако кажат че вноската за членство в ЕС се вдига, и тогава ще искат не ами...
57
0
 
11
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
ти Борисов си с единия крак на вън ще видиш днес колко си жалък и елементарен .а февруари месец ще бягаш където ти видят очите ако въобще успееш да избягаш с всичките крадци,лъжци и продажници.и парите ви няма да струват нищо и вие ще сте наи излаганите и наи нещастни хора.от днес започва твоето падение,а така и не разбра че ще бъдеш жертван от тези дето те поставиха и ще видиш как ти обръщат гръб.но не се тревожи и тях ги чка твоята съдба.а тя е в АДА
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е най-големият антикомунист след Костов, раждал се в България, а от двамата може и да е по-интелигентният и по-енергичен!