С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия

Европейският съвет записа, че сме напълно готови за зоната
Обновена: 23 окт 2011 15:51 | 23 окт 2011 15:51,
165
С единия крак в Шенген през март, през юли – с другия
Снимка: БТА
Очаква се до март следващата година България и Румъния да бъдат приети в Шенген с морските и въздушните си граници, а през юли - със сухопътните, каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. 
 
В протокола от днешното заседание на Европейския съвет е записано, че България и Румъния са напълно готови за Шенген.
 
Съветът настоява до декември всички страни в съюза да направят необходимото, за да могат София и Букурещ да влязат в зоната с въздушните и морските си граници до март, а със сухопълтине – три месеца по -късно. 
 
Темата Шенген не беше в официалния дневен ред на съвета, който се събра заради европейската дългова криза. Въпросът обаче все пак беше поставен. 
 
"Поради огромната криза в момента в ЕС, това не беше най-важната тема за днес, но бе записано до декември да бъде направено така, че сроковете да бъдат спазени", каза Борисов.
 
Нито една държава не възразила на това, а темата минала за секунди. 
 
Борисов определи дебата по решаването на дълговата криза в еврозоната като множо тежък. България има възражения по някои мерки за стабилизиране на европейския финансов сектор.
 
В най-общи линии премиерът обявил, че е против "да се стимулират слабите, а трябвало да се стимулират тези, които спазват финансова дисциплина". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
11
 
! Отговори
хаха преди 12 години
аз по - голям *** от тиквата не съм виждал , генерал предложен от доган , захвърил си партийната книжка , защото не искал да се декомунизара , да ви го наивните ге.. ски *** .
54
2
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Куманоид си те ***! За герберите всеки инакомислещ е ***, самоче забравяте ,че 50% от хората за които гласувате са чиста номенклатура на чело с лидерът ви месията Шегобойко!
53
4
 
3
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Значи след, като влеземе в Шенген (Европа), простите руски *** трябва да бъдат изгонени от Бг., те са руски ***, от тях хора не става!
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"С единия крак в Шенген през март, през юли с другия"Значи бая дълго ще стоим разкрачени.Някой да не ни го мушне.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 47А ти мислиш.че не плащаш ли?Хахах!!Ами кока кола да не е българска?Ами Икеа,банките и те половината и сладоледите са гръцки и карфурите в моловете са с гръцки шапки и маслини и какво ли още не.Те си ги взимат паричките от всички ни и без да внасяш данъци там.
50
1
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
аве *** ти видял ли си евреин да дава пари ве *** , еврейският съюз ще ти даде един х.й , да ти го начука в скапаният миризлив г.з
49
3
 
3
 
! Отговори
за 47 преди 12 години
От тебе никой не иска пари за Гърция.
48
1
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
аве царвул , ходи си удари една злобарка ве нещастен ***
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реват комуоидните, че не сме влезли в Шенген, сега реват, че влизаме. Ай решете най после кво искате.
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EС написа на подметките си,че сме готови за Шенген!
45
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 12 години
не ве брато не искам да ме правят на балък мерси , ще платя данъци за гърция ама през курабията ми хаха
44
1
 
11
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 12 години
Много е смешно когато комунисти критикуват мутренските си производни. *** е имунизиран за чувството срам. Шенген, глупости, и сега всеки може да ходи където си поиска. Стадото е много заблудено.
43
2
 
2
 
! Отговори
ВАЖНО Е преди 12 години
Изборът за президент е важен той може да помилва престъпници (Първанов е помилвал 456 убийци, хора, които са отвличали и отказва да обяви кои са те, и никога няма да разберем, ако те пак спечелят), може да опрощава задължения към държавата, да налага вето върху закони, главнокомандващ на армията и Националната служба за охрана откъдето ще излязат доста пикантни неща за проследяване на политици и държавници и разбира се да се среща с други държавни глави, ама западняците не искат да се срещат с червени ..
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей,къде отиде" Кой колко е отрязал от баницата"?Май реват за Страстбург!
41
4
 
4
 
! Отговори
за 41 преди 12 години
Никой не те кара да живееш в Европа, може спокойно да отидеш в Азия. А това ЕК на кого ще отпуска пари, го решават богатите, не го решават голтаците-пролетарии като теб.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 41Що бе балък?Аз па съм навит да ни изсипят едни 700 милиарда и да си поживеем 20 годинки.После половината да ни опростят,а дали ще има ЕС на който да ги връщаме това е друга тема.
39
3
 
5
 
! Отговори
ооя преди 12 години
аз не искам да живея в комунистическа европа , където опрощават на мазните гърци 50% от дълговете , а другите 50% ще ги плащаме ние .Мерси
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя тиквеняк колко неща обеща и разду, то не могат да се помнят вече.То бива,бива да раздуваш,да лъжеш,ама премиер такъв па не съм очаквал.Сега чакам 2012 да ида на море по магистрала.Така като гледам обаче и това нема да се случи.Само раздува и после домазва...
37
6
 
12
 
! Отговори
за 33 преди 12 години
Гербави лузъри.
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две години една будка не може да измаже за да влезем в Шенген. И това ми било премиер, пфу.