Рединг критикува Париж: Не става дума за роми, а за отделни личности

Има европейски правила, подписани от Франция, припомни еврокомисарят
Обновена: 25 сеп 2013 17:30 | 25 сеп 2013 15:19, Елка Василева
65
Рединг критикува Париж: Не става дума за роми, а за отделни личности
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието Вивиан Рединг разкритикува вчерашните изявления на френския вътрешен министър Манюел Валс, че българските и румънските роми не могат да се интегрират и са обречени да се върнат по родните си места.

"Ако не бъркам, във Франция предстоят избори. Всеки път, когато липсва желание да се говори за важните неща като бюджета и дълговете, на ред идват ромите", каза Вивиан Рединг тази сутрин в интервю за френското радио "Франс енфо".

"Има европейски правила, които са подписани от Франция, правила за свободното движение на европейските граждани. Не става дума за роми, а за отделни личности. Те могат да бъдат изгонени само с решение на съдия, ако са направили нещо, което е срещу законите на съответната страна", каза още Рединг.

Още по темата

Заместник-председателят на ЕК подчерта, че Франция е приела национална стратегия за интеграция на ромите и че европейските средства за тази цел не отиват там, за където са предназначени - в проблемните общини. На разположение на страните членки на ЕС има 50 милиарда евро, уточни Рединг, предаде БТА.

Френският министър Манюел Валс заяви вчера, че няма да смекчи политиката, свързана с ромите. "Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.

Не на ромите у нас - това е линията, следвана от Манюел Валс, която той оправдава с твърдението, че е илюзорно да се мисли, че проблемът с ромите ще се реши само чрез интеграция. Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Да не бъдем толкова критични към ромите, а да отчетем факта, че благодарение на тях сме първи в различни престижни класации - като най-висока детска смъртност, най-висок % заболеваемост от хепатит, най-висок % заболеваемост от кучешка тения, най-висок % на родилки под 13г. и доста други. А някой вика, че сме били по-долу от европейците, така сме се откъснали напред, че и след 100г. нимой на стигнат. :)
56
1
 
1
 
! Отговори
WC преди 10 години
До wcmnogo si prost!:D
55
1
 
3
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Reding ti si niamash i idea za kakvo stava duma....
54
2
 
4
 
! Отговори
Перо Пиперката преди 10 години
Абе аре джар бе! Само преди няколко години френския посланук у София секи ден се пънеше колко лошо се отнасяме с ***, четеше ни конско как и те са хора, как българите сме виновни, че тия *** са на тоя хал! Айде сега, нека ни покажат как се процедира с мръсен влашки ***!Кво ше ни ги връщат, да не са наши? И у нас са се навлекли, както и у Франция - те немат ни родина, ни култура! Ако некой се земе в ръце и да ги изгребе обратно у Индия, там им е местото, ама и там не ги искат!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мда, става въпрос за отделни личности, от които 100% са ***.
52
1
 
2
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
жени се *** за българин - ам ти трябав да издържаш не само нея, а и цялото й семейство от 15-16 души. Как да ги интерираш? Тя не се разделя с тях, те гладни, боси, голи, нямат култура, постонно взимат неща без да те питат.Съвсем наскоро .преди окоол година - имаше случай - английско семейство с момиченец осиновява момченец циганеч, гледа го седем години, то става на 14 години и изнасилав доведената си сестра... Какво да кажеш?
51
2
 
3
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Евреи - нямат никакъв пробелм с интерграциятаАРмениц нямат никакъв плоблем с интеграциятагъриц нямат никакъв пробелм интеграциятатурцията- който е виждал турчин знае че са работливи, обратват си тютюн, картофите и т.н. освен това никого няма да седне турчин да те крадеобаче *** са синоним на мързел, крадци, лека работа, безгрижие, хора кито живеят в гето...
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kadeto se poqwqt zigani , i horata nastruhvat.Krade se pogolovno vsichko koeto ne e vurzno.Nikoi ne iska da jiwee do zigani, da raboti s zigani, da ima vzemans -davane s zigani i da govori s zigani.
49
1
 
11
 
! Отговори
batevale преди 10 години
До мангоджериВъпросът е в липсата на желание за интеграция.Давам ти за пример арменците -- където отидат ,се интегрират безболезнено.Просто *** трябва да направят така ,че да не са нарицателно за лоши хора.Когато ви посочат с пръст ,да е за нещо хубаво.Паразитизмът и липсата на желание за интеграция водят само до омраза у другите народи.По този начин допринасяте за възраждане на фашистката идеология и ксенофобията като цяло.....
48
1
 
2
 
! Отговори
Бай Върбан преди 10 години
До Анонимен-35; Не Ботев а Петко Р. Славейков по случай честването на наше читалище.Отиват само няколко човека
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези хора с тези лица като тази горе са като излезнали от картините на Йеорнимиус Бош. Деца на Сатаната.
46
1
 
8
 
! Отговори
batevale преди 10 години
"Има европейски правила, които са подписани от Франция, правила за свободното движение на европейските граждани. Не става дума за роми, а за отделни личности. Те могат да бъдат изгонени само с решение на съдия, ако са направили нещо, което е срещу законите на съответната страна" -- И това го казва човек,който активно е работил за подмяната на националните законодателства ,без да се интерсува от националните проблеми на другите.Критикува ,но не може да предложи решение...ПФУ !!!
45
24
 
4
 
! Отговори
мангоджери преди 10 години
колко задръстеняци тук мислят еднозначно, без да си отворят очите и раздивижат малко умът. Абе я се огледайте, кои работи по полетата, лозята, кой работи в сферата на чистотата, кои наемат за черноработници във разни фирмички, фирми и т.н. Незнам защо си мислите, че в тая държава само Вие бледоликите работите и същата тая държава е само ваша?! Защо не сте толкова злъчни срещу мутрите, срещу управляващите, срещу тия, които ви факат в продължение на 24 г., а? ама по-лесно е *** да дъвчете ..
44
2
 
16
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
г-жо Рединг, ако толкова много тъжите за родното ***, защо не си вземете цял един катун в Брюксел да си го отглеждате, така по европейски, а ние тези средства, с които издържаме този катун ще ги пренасочим към лечението на болни деца, например.
43
1
 
24
 
! Отговори
Роман Стерно преди 10 години
*** са полезни само преди избори. Затова Станишев, Волен и Местан са ги разпуснали да отидат да поздравят франсетата и да покрадат малко за партиините каси. Но ако се зададат избори, по един SMS, и катуна е обратно в махалата. Тук си има строг ред и дисциплина!
42
2
 
29
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Нека всички социални министри след промените и премиери бъдат съдени заради стимулиране на цигансата раждаемост и нулевия контрол, най-виновни са БСП и ДПС - защото те са им основния електорат. Всички социални плащания трябва да са обвързани със стаж, образование, чисто съдебно минало и общополезен труд. Точка!
41
2
 
18
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Нека всички социални министри след промените и премиери бъдат съдени заради стимулиране на цигансата раждаемост и нулевия контрол, най-виновни са БСП и ДПС - защото те са им основния електорат. Всички социални плащания трябва да са обвързани със стаж, образование, чисто съдебно минало и общополезен труд. Точка!
40
2
 
18
 
! Отговори
bai Ivan преди 10 години
Не са виновни ***, а политиците дето ги използват толкова години. За политика е много по-лесно да им вземе гласа и евентуално някоя субсидийка предназначена за тях, отколкото да се пъне да помогне за интеграцията им
39
2
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Говори така защото не ги познава добре :D
38
2
 
25
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
Абе не се карайте на Рединг, нека е в невидение тази евро-***, нека си мисли, че *** са хора. Така ще е убедена в защита на не-изгонването им, а това е само в наша полза. Нашите евродепутати - къде са?Нека да надават и те вой, как така ще ги гонят, като не ги искат, излизат от ЕС и така, само че тогава ние като страна членка имаме пълното основание да не ги искаме, щото ще ги експулсира страна не-членка..хахахах голям капан си сложиха тези евро-***...:)