Рединг критикува Париж: Не става дума за роми, а за отделни личности

Има европейски правила, подписани от Франция, припомни еврокомисарят
Обновена: 25 сеп 2013 17:30 | 25 сеп 2013 15:19, Елка Василева
65
Рединг критикува Париж: Не става дума за роми, а за отделни личности
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието Вивиан Рединг разкритикува вчерашните изявления на френския вътрешен министър Манюел Валс, че българските и румънските роми не могат да се интегрират и са обречени да се върнат по родните си места.

"Ако не бъркам, във Франция предстоят избори. Всеки път, когато липсва желание да се говори за важните неща като бюджета и дълговете, на ред идват ромите", каза Вивиан Рединг тази сутрин в интервю за френското радио "Франс енфо".

"Има европейски правила, които са подписани от Франция, правила за свободното движение на европейските граждани. Не става дума за роми, а за отделни личности. Те могат да бъдат изгонени само с решение на съдия, ако са направили нещо, което е срещу законите на съответната страна", каза още Рединг.

Още по темата

Заместник-председателят на ЕК подчерта, че Франция е приела национална стратегия за интеграция на ромите и че европейските средства за тази цел не отиват там, за където са предназначени - в проблемните общини. На разположение на страните членки на ЕС има 50 милиарда евро, уточни Рединг, предаде БТА.

Френският министър Манюел Валс заяви вчера, че няма да смекчи политиката, свързана с ромите. "Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.

Не на ромите у нас - това е линията, следвана от Манюел Валс, която той оправдава с твърдението, че е илюзорно да се мисли, че проблемът с ромите ще се реши само чрез интеграция. Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що ще ги гоните бе.. интегрирайте ги, както нас съветвате
16
1
 
31
 
! Отговори
ЕВРОЦИГАНИЯ преди 10 години
ВСИЧКИ ЧАКАХМЕ ДА НИ ПОКАЖАТ КАК ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАТ ....И СЕГА КАКВО ? ЩЕ НИ ГИ ВЪРНАТ .
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!ТОВА Е ОПИТ ЗА ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ!ВЕДНАГА ДА СЕ СЕЗИРА МЕЖДУНАРОДНИЯТ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА!
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко етнически французи има в националният отбор по футбол на Франция ?
13
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За *** от Африка могат, но за *** от България не ! ФРЕНСКИ РАСИСТИ !!!
12
1
 
30
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Заменяме върнат *** за сириец + 10 000 евро в държавна сметка. Все пак *** са си наши и е време и държавата да извлече някаква полза от тях.
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Франция ако не може да ги интегрира и вдига ръце, малкъ , бедна и слаба българия как да го направи? Те много реваха да се държим добре с тях, сега е техен ред . С техните камони по техните глави!
10
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те си мислеха, че като влезем в ЕС ще ни вземат умните и кадърните хора, а ромите ще останат в България. Няма такива филми обаче - заедно с работливите българи идат и мързеливите *** - няма само хубавото да идва при тях. А Рединг е права - вземат ли да ги връщат тъпите французи да се съдят за расизъм в Европейската комисия. Не става само да си ги разменяме като *** - те са по-силни и по-могъщи от нас, следователно могат да се справят с ромският проблем по-добре от България.
9
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Накрая Европа ще изгони 2те страни развъждащи усилено ***/особено южната/.Все пак хората там си избират политиците.
8
1
 
40
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
не искате *** - няма няма - още ще ви пратим
7
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе баш за ромите си е. Честно казано и тука не ги щем ама си имат собствено правителство, подкрепено от три ромски и турски партии. Газова камера и това е.
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Те могат да бъдат изгонени само с решение на съдия, ако са направили нещо, което е срещу законите на съответната страна", каза още Рединг." И още утре Франция ще ги осъди и ще ги изпъди по законен път от Франция.
5
1
 
47
 
! Отговори
Антиглобалист преди 10 години
Нали искаха глобализация? Ето им я. Сега тъпия ЕС дето ни оряза отвсякъде с предприсъединителните си изисквания да си ги завира тея роми където си иска. Права е Рединг - правилата трябва да важат за всички. Какво ще ми ги интегрират първо в собствената им страна. Никой не си е избирал нито етноса, нито държавата, в която се е родил
4
3
 
59
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Ха! Един път да се изкефя на думите на някой *** от ЕК. С вашите камъни по вашите глави, загубени толерасти такива!
3
4
 
55
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Госпожо Вивиан.Когато,например две фамилии решат да правят сватба м-у магистралата ПАриж-Ница например.И започнат да слагат маси под голям бризент!!И всичките тирове бъдат целени и и псувани,тогава ще разберете за какви *** иде реч!!Защото по-миналата седмица имаше такъв случай на главния път за Благоевград!!Вие въобще май не сте виждали *** през живота си?Или имате някаква романтична представа за тях от "*** време" на Костурица???
2
1
 
35
 
! Отговори
mda преди 10 години
nali sa golemi demokrati i zashtitnici na pravata im. Togava zashto ne si gi zashtitavat tam i suotvetno integrirat.
1
6
 
53
 
! Отговори
Doncho__ преди 10 години
По изказването и съдя, че тази явно не се е срещала лично с роми :):):)