Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага

Евродепутатът Емил Радев: Не може да избиваме всичко живо!
8 юни 2018 10:30,
115
Пенка на създърма!? Четири дни БАБХ бистри кравешката сага
Снимка: Bulgaria ON AIR

Окончателното решение за живота на кравата Пенка ще бъде взето в понеделник, обявиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Така присъдата на кравата беглец, която напусна пределите на страната ни и гостува в рамките на две седмици в съседна Сърбия, беше отложена с 4 дни.

Още по темата

Директорът на агенцията по храните Дамян Илиев ще проведе извънредни срещи с представители на ветеринарните служби на Македония и Сърбия по повод казуса с преминаването на безстопанствени животни през граничната зона.

В сряда Илиев се е срещнал с македонските ветеринари в София, а в неделя ще проведе разговори и със сръбските експерти в Ниш. След това се очаква да бъде съобщено окончателното решение за съдбата на Пенка.

Очаква се тя да бъде умъртвена, тъй като след "екскурзията си" е влязла в страната ни от държава извън Европейския съюз.

“Не може по този начин да се действа – да избиваме всичко живо и проблемът е решен. С такива случаи ние отново увреждаме имиджа на България", заяви пред "Труд" евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

"Не е смъртен грях, но това е още един пример как заради такива казуси се критикува европейското законодателство. Но тук говорим за една оценка от административни органи, каквато е Агенцията по храните. Нормално е да се види животното заразено ли или не, а не цялата държава и ЕС да се занимава с кравата Пенка. Призовавам Агенцията, ако кравата е здрава и всичко е наред, тя да продължи да живее", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ЕСБАБХкравата Пенка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Очаква се тя да бъде умъртвена, тъй като след "екскурзията си" е влязла в страната ни от държава извън Европейския съюз"Питам, в Сърбия прокажени ли са, или вирусите разбират от граници и стоят вън от ЕС? Много на сериозно се взехме с тоя ЕС и ставаме банални и смешни! Можем да изпоколим и хората които са ходили извън ЕС а?? Пълна българска идиотщина! Така убиха и онези 3 кончета без причина, същите тези о.лигофрени чиновници! Корумпирани разбира се, като всички в тази невменяема държава!
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Пенка на създърма!? ""..............Случая е доста символичен и интересен, защото ... реално погледнато целия български народ е 'на саздърма' ... и кой е виновен за това ?
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Абсурдистан убиваме животни, които са минали от една поляна в друга, (било то и териториална граница) от страх да не донесе зараза. А някои може ли да отговри как се гарантира нашето здраве, от прииждащите палчища бежанци носещи нечувани и невиждани за нашите географски ширини заболявания!?
35
0
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
ИНТЕРЕСНО НАИСТИНА - КЪДЕ СА ВЕГАНИТЕ ЗА ДА ПРОТЕСТИРАТ-- ИЛИ ПАК ВСИЧКО Е БИЛО ПЛАТЕНО ОТ НЯКОЙ БАШ ВЕГЪН ??
34
0
 
19
 
! Отговори
СС преди 6 години
колко милона пришълци дойдоха през границата? БАХБ що не ги коли или да ги стреля директно??? "ДОЛУ ЕС" това е тирания не е живот.........
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от БАБХ са нагласили вече фризерите и чакат с нетърпение събитието за Пенка.Къде са екозащитниците и веганите? Да се намазват с червена боя, лютеница и т.н., да пускат пищна гръд и да протестират!!! Да си сложат и по едно звънче, че да се чуват надалеч...
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саздърма Пенка... На опаковката ще пишели от какво е боледувала и от какво е умряла?
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AАми нямаше да я колят, защото тя дава истинско мляко, не кокосово.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква еврозона бе... ми утре ще излезне някой турист до Солун да хапне рибка с хиляда евро и ще се върне с петстотин и тук ще му ги обложат като доход, че са минали границата и идват от Гърция. Туй нащо не е администрация- то не работи ами ни се смее в лицето
29
0
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Да попитам БАБХ - а как ще я убиете - хуманно ли ? по европейски ли?? ХМ ! С вашето бездействие за това с какво се хранят българите (само отрова в магазините) няма да се учудя после като я убиете да я продадете на някой кренвиршен магнат и да излезе нова марка кренвирши ПЕНКА-избираме българското)) БАБХ да почне да проверява всички храни - защото децата на България са болни от тези храни - масово са с диабет и са натровени поради алчността на някой саламтарикати да печелят с евтини химии Ета
28
0
 
7
 
! Отговори
Трендафил Акациев преди 6 години
"Марули, марули, марули - безкрайно зелено поле.Сред тях седи и се пули едно възхитено теле.Хапни си теленце, хапни марули и свежа трева. Ах как ми се иска да седна и аз да паса."
27
4
 
6
 
! Отговори
A преди 6 години
А ако не беше ходила до Сърбия нямаше да я заколят, нали? Щеше да изживее старините си в СПА....
26
0
 
13
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Най-добре извън гейската Европа. Пенке, Пенке защо не си остана в Сърбия. Горкото животно. Не може ли да остане под карантина и да го изследват? Иначе като прочетем етикетите на храните ни настръхват косите! Ядем ли риба от района на Фокушима?
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още веднъж се доказаха съчиняваните идиотщините от бюрократите,а бежанците ще избивате ли,защото не са от ЕС или ще избивате туристите влизащи от държави които не са от ЕС? Щом изхвърляме кривите краставици,може би утре ще изхвърлите и инвалидите,които протестираха?Уникуми!
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от БАБХ да кажат какво ядем салами направени от рога и копита тия ли ще рашеват какво да става с Пенка, работещите в БАБХ трява да бъдат подведени под създебна отговорност.
23
1
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Ако екзекутират нещастнопрочутата крава- ЩЕ СТАНЕ още по голямо шоу- Всички медии включително на Танганайка и Бангладеш - ще ни дават по Новините като най големите варвари и безжалостни чиновници сляпо изпълняващи някакви кухи евродирективи и закони !! Нашите чиновници са по еврочиновници и от Брюкселските ! Дребнавостта и бюрокрацията при тях е безгранична !!-УБИЙТЕ Я !! (кравата) И ЩЕ СТАНЕТЕ БЕЗСМЪРТНИ МЕДИИНИ ГЕРОИ в лошият смисъл ! Цял Свят ще ви проклина ! Да посягаш на бедняка!!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай х 19Не няма да ги *** ще им раздаваме лични карти за да станат граждани на ЕС.
21
4
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Споко другари и товарищи, хранителната верига в която е попаднала Пенка още от раждането си, рано или късно ще я доведе крайния продукт - Създърмата. За разлика от други свои посестрими, Пенка поне придоби медийна известност, което пак си е нещо ... !!!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей сега една *** влезе у дома кво да я правя да викам ли БАБХ?
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саздърма муууу. Колко ще е килото?