Ковачевски: Отношенията между РСМ и България са на ниво документи

Работя за постигането на целта, заяви той
10 апр 2022 12:20, Петя Славова
38
Ковачевски: Отношенията между РСМ и България са на ниво документи
Снимка: БГНЕС

"На този етап, както и през изминалия период, ние се намираме на ниво размяна на идеи. Все още няма общоприемлив документ, който би могъл да бъде споделен за одобрение в институциите на двете държави", каза премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски за сегашното състояние на отношенията между България и Република Северна Македония, цитиран от БГНЕС.

"На няколко пъти имах възможност да кажа, че аз като човек вярвам в целта и работя за постигането ѝ. В самото начало на мандата на това правителство, при това още в първия работен ден, имахме среща с премиера на България и започнахме процес за сформиране на работни групи в различни области – икономика, инфраструктура, култура, образование, европейска интеграция.

Те са значими за бизнес-общността, за образователната система и като цяло за гражданите. Те са обърнати към бъдещето за подобряване на сътрудничеството между гражданите и между институциите в двете държави", каза Ковачевски пред държавната агенция в Скопие Миа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
2
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
11ти ЕЙ Груйо, ако всички които имат право в Макеландия се напишат българи, вие титовските мЪкедонци ще стане то колкото албанците. Тако ли е 5ичко? :)))
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са едни просяци македонците.
11
1
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 2 години
Булеварди в Скопие носят имена като Ленин и Тито... На какво ниво да са ни взаимоотношенията?
10
6
 
1
 
! Отговори
5-ко преди 2 години
Ако се преселите у Македониа може да го качите броиот на Блгари , другото е сон на летната нок. Како сонуваите за државотворен народ , кога вкупно ве има колу едно мало село ????? Ццццццц.. и мене ли ме броите у ваше стадо ?!
9
1
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Да бе,имали сте разговори по много теми,но не и по историческата,която е в основата за съществуването на рсм,но не и за кражбите на история,култура и език,който е вид диалект на българския.В рсм няма българско малцинство,а българи, които с в основата на "македонската" мини-държавица.
8
0
 
1
 
! Отговори
5-ко преди 2 години
Заико веке побегна .Партиата на премиерот катастофира на последните избори ,оттогаш реитингот им е у слободен пад. Неговиот збор во моментов има вредност колку на коцкар кои кажува дека нема више да се коцка ....За кратко ке имаме нова влада и слободно може да ставиме краи да досегашниве глупости....
7
0
 
10
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Отношенията между РСМ и България са там където са били последните 80 години. Подаръците от БГ свършиха, не чакайте за нови.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спазвай договорите бе ром иначе няма ЕС. Пък вие сте в НАТО и няма как да изнудвате, че ще идете при Русия.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народная милиция на ДНР: батальон "Азов" превзе два чужди кораба в пристанището на Мариупол - "Царевна" и "Леди Аугуста"
4
0
 
8
 
! Отговори
.. преди 2 години
Тръгнала диларката на обиколка.Да ходатайства за Украйна,Албания, Македония и още 2.3 4.да ги изстиска ,като мокър ***. И задължително трябва да се ваксинират с фризер.
3
0
 
8
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
ЕС губи доставките на газ от РФ напълно до два месеца, следва фалит на половината индустрия в Европа. Великите македонци се канят да влизат в къща на която скоро ще и гръмне покрива. Нито испанци, нито италианци, нито французи ще им се мисли изобщо за СМ. Всички ще се занимават с това да търсят работа на безработното си население.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна и по конкретно "АЗОВ" са пленили българските моряци и ги ползват за жив щит БГ медии мълчите
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоталното игнориране на северно македонците и отнемане на безумно раздадените паспорти на северно македонци от България до нивото от преброяването в Северна Македония.