Факт е седмият пакет от санкции на ЕС срещу Русия

Той включва забрана за търговия със злато
20 юли 2022 19:18, Нели Христова
83
Факт е седмият пакет от санкции на ЕС срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Комитетът на постоянните представители на ЕС (Корепер) постигна съгласие по седми пакет от санкции срещу Русия, включващ ембарго върху златото и разширяване на черния списък.

"Корепер постигна съгласие по седмия пакет от санкции, включващ ембарго върху златото, разширяване на черния списък и уточнение на финансовите и търговските санкции", цитира АФП изявление на Чешкото председателство.

Страните от ЕС се насочиха към износа на руско злато и замразиха активи в най-голямата руска банка в рамките на актуализация на санкциите, наложени с цел да накажат Москва за нахлуването ѝ в Украйна.

"Основната цел е да се приведем в съответствие с партньорите от Г-7, да засилим прилагането и да отстраним пропуските, където е необходимо", написа в Туитър правителството на Чехия, ротационен председател на ЕС.

"Току-що одобрихме нов пакет от санкции срещу Русия, включващ забрана на златото, нови мерки за (експортен) контрол, замразяване на активите на "Сбербанк", повече от 50 нови физически и юридически лица, включително политици, военни лидери, олигарси и пропагандисти, на заседание на комисията на председателите на ЕС", написа в Twitter литовският представител в ЕС Арнолдас Пранкевичус.

Ограниченията ще влязат в сила на 21 юли, след като бъдат публикувани в официалния вестник, съобщи представителството на Чехия в ЕС. Процедурата по одобрението им ще приключи в четвъртък.

Европейската комисия (ЕК) призовава страните от ЕС да започнат кампании, които да ги насърчават да пестят газ, заяви на пресконференция европейският комисар по енергетиката Кадри Симсън.

"Всеки може и трябва да пести гориво. Ще продължим да популяризираме идеите от плана на ЕС за пестене на енергия и ще поискаме от всички държави членки да стартират информационни кампании за насърчаване на поведението за пестене на газ", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
11
 
! Отговори
цел на пакета : преди 1 година
Цел на санкциите е да се проучи къде зимуват раците :):):)
42
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво. Мачкай империята на злото, която окупира България през 44та , а после я натисна и за атентата срещу папата. Никакъв компромис за тея комунягиии само бой.
41
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тея мишоци западни не разбраха ли че на путин не му дреме за запада свърши еднополюсния свят
40
3
 
16
 
! Отговори
До европрайда преди 1 година
Сега се молете в Европа да не дойде руската зима (минус 30÷40 градуса) и да не е продължителна, че тогава....както викаше баба ми : Няма по лошо от руска зима и румънски глад ! Уточнявам, по времето на комунизма румънците бяха докарани до мизерия. Ядяха само мамалига. За това им викат мамалигари. И за това убиха Чаушеску и жена му веднага през 1989г.
39
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що вдигнаха цената на златото.Ако продължават в този дух,еврото скоро ще настигне турската лира по стойност.Европа се управлява от малкоумници и наивници,имам чувството,че са учили до шести клас и сигурно са повтаряли години
38
5
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
не мога да си обясня това УНИКАЛНОМАЛОУМИЕ на "еврогейскитефактори"!!...До сега са наложили цели ШЕСТ "пакета санкции" с/у Русия и се видя,че те /"пакетите"/ изобщо не им действат на руснаците..Сега подготвяли "седмия"...Боже,Боже!!!!...Има една народна мъдрост:-"Волът рие,на гърба му пада"...Наистина не разбирам какви игри играят тия и най-вече:-С КАКВА ЦЕЛ !Защото ТЕ,"еврапейците",се гласят да студуват зимъска,НЕ РАШЪНИТЕ!!!..Единственото приемливо обяснение се крие във "Фак ЕС!",което Килъри
37
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъртата шефка на Ек със 7-те деца, Тимерманс и Борел направо са изкрейзили. Преди 7-ия пакет санкции имах чувството, че чиновниците със суроватка вместо мозък ще позволят на Русия да си заплаща банковите операции със злато.Сега вече съм уверен, че германците,испанците, белгийците и французите ще карат зимата при температура 15С, а промишлеността - без Ni, Ti, Al, Cr, Mo, с понижено производство на стомана и с ограничителен режим на газ.Такова нещо дори Просто Киро и Кокорчо не могат да измислят.
36
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мястото на Путин щях да унищожа Европа!
35
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредни санкции - пореден камшик за ЕС. Самоубийци.
34
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са краварски пакети срещу Европа, пък вие си ги наричайте, както си искате!
33
28
 
11
 
! Отговори
Дядя Путин преди 1 година
Абе, хитреци, само квичите по страниците, ама в Русия имало евтина газ, хората ви казаха, че 70%процента от държавата не са помирисвали газ. Путин бил подготвен, да подготвил е половината държава да фотосинтезира, защото нали четохте/това го пише и в руски сайтове/, има поне 10 региона където поне от 2 месеца не са вземали заплати и ще става се по-лошо. Като не сте ходили в Русия скоро поне говорете с руснаци от провинцията, да разберете за каква мизерия става на въпрос, тогава ръсете глупости.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45 "От трите държави само Саудитска Арабия може би донякъде се доближава до това." Мне. Саудитска Арабия е класически религиозна авторитарна монархия. Явно не знаеш какво е Тоталитаризъм.
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това дъртото Урсула със 7-те деца практически рсботи срещу Германия с пакетите си санкции. Не вземе Шолц да й каже тя да стане от септември канцлер на Германия и да осигури държавата с газ и петрол. То бива непукизъм у германците, но дали не е време да се вдигнат на протест и да поискат оставката на Урсула.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
46. Интересно как пращат неща в космоса. Трябва да е посредством "просотия".
29
33
 
8
 
! Отговори
Азис преди 1 година
Българинът и руснакът са си лика прилика - прoсти, необразовани, социално и материално на дъното - като 2 капки вода. И разбира се затова им е виновен западът, най-вече ЕС и Щатите.
28
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт в кухата ти лейка, даже не знаеш, какво значи думата. От трите държави само Саудитска Арабия може би донякъде се доближава до това.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 "Хайде, долара ще мине еврото, честито на Америка, добре обработват тъпите лидери на Европа." Путин е агент на САЩ?
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде, долара ще мине еврото, честито на Америка, добре обработват тъпите лидери на Европа.
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казах ли ви, че Путин е един олигарх, който спекулира с необходимостта от суровини, надува цените на газа, играе си с него, иска да печели пари по изкуствен начин, да командва с газа си Стария Континент.
24
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39 "И би отишъл примерно в Германия, където има повече "свобода", нали?" Даже и в Турция и Саудитска Арабия е по-добре от тоталитарна Русия :)))) Факт. :)))))