Гърция пренася документите в личните телефони

Голям брой граждани използват програма
27 авг 2022 16:15, Росен Стойчев
30
Гърция пренася документите в личните телефони
Снимка: БГНЕС/EPA

Хиляди граждани в Гърция си инсталираха ново приложение, което им позволява да качат своите документ в мобилния телефон, съобщи Катимерини.

Това е нова програма на правителството.

Още по темата
В телефоните могат да бъдат качени лични карти и шофьорски книжки.

Самите документи вече няма нужда да бъдат носени навсякъде. Тяхната мобилна версия може да бъде представяна, когато трябва.

Приложението беше пуснато преди месец. Личните си карти са качили над седемстотин хиляди граждани, а шофьорските книжки над петстотин хиляди.

Документите могат да се използват навсякъде в Гърция, но не и в други страни. Документите в телефона ще са достъпни за банки и различни компании от октомври.

До тогава там ще се използват хартиените версии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе като излизаш да пиеш не е лоша идея да не си взимаш портмоне и документи, а само телефон и пари. Не малко портмонета и лични карти за губени след тежки запои.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясни сте вече, марионетки. Намеренията на Шваб и ко пания няма да се материализират. Голямото пробуждане започна и спиране няма!
6
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планът за Нов световен ред ще срещне непоколебимото пренебрежение на българина. След ковид "ваксините", и цифровата идентификация ще се разбие като вълничка в българската земя.
5
7
 
31
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
Стойте далеч от дигиталната каторга!
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това е новият начин да се излъжат гърците. Забележете текста,говори се за "хартиени версии" на личните карти... Защото в Гърция отдавна има и от "модерните" лични карти с биометрични данни, но мнозинството гърци не ги приемат... И понеже гърците като кажат "Не" и никой не може да ги накара,то и срок за приемане на новите лични карти няма.Кой когато поиска. Ако поиска. И мнозинството от хората са си със старите хартиени лични карти. Та сега ще се опитат да излъжат пак хората с това приложение.
3
6
 
0
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Само по телефон:)))
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Документите ти в телефона, портмонето, работата.И cancel culture на една ръка в най-брутален вариант на едно цък разстояние.
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Системата за социален рейтинг в ЕС, копие на китайската, върви по план. То и бившият министър Божанов иска да използваме телефоните си като лични карти.