Десетки хиляди унгарци на протест с искания в образованието

Обявиха се за учебни програми, свободни от идеология
24 окт 2022 10:08, Елка Василева
54
Десетки хиляди унгарци на протест с искания в образованието
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки хиляди излязоха в неделя по улиците на унгарската столица Будапеща в протест срещу политиката на правителството на премиера Виктор Орбан в образованието, съобщи ДПА.

Още по темата
Демонстрантите издигнаха искания за по-добро заплащане на учителите, за учебни програми, свободни от идеология и за право на преподавателите на стачка.

Според синдиката на учителите преподавателите са провели 147 протеста в 61 града в страната през последните седмици.

Орбан се представя като защитник на християнството, както в Унгария, така и в Европа, и се стреми да наложи националистическо съдържание в училищната система.

Протестът в неделя беше насочен също срещу правителствения контрол върху държавните и голяма част от частните медии, както и срещу добрите отношения на Орбан с руския президент Владимир Путин.

Виктор Орбан е определял Унгария като "нелиберална демокрация", което постави страната му в конфликт с институциите на ЕС и с други държави-членки.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скандиранията за спиране въоръжаването на Украйна, възстановяване на дипломатическите отношения с Русия, спасение на Италия.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милано от събота /но тук не се позволрява да се публикуват истински материали,за съжаление/: https://facebook/photo/?fbid=1603879396735353&set=gm.1579631879147038&idorvanity=989354788174753
26
3
 
2
 
! Отговори
До VIPTIR преди 1 година
Далилъжеш че работиш в Мюнхен - все тая. Тук се писа за Милано, ама пустий тр ол - не чете. Видяло "М" решило за там да лъже. Кого ще излъжеш, байно? Всички имаме роднини и познати по целия свят вече.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, веиче и продажните модератори трият мнения, в които се споменават реални факти за наличието на протести в цяла Европа? Колко жалки и дребни со р осо ***.
24
3
 
4
 
! Отговори
VIPTIR преди 1 година
Какви " бунтове" бе РЕОТАН руски?????? От ваште тв русизми грам мозък не ви остана, за разлика от тебе аз живея в Линц- Австрия, а работя в Мюнхен и не съм видял " бунтове"
23
5
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 24 преди 1 година
Един и същ платен списвач с 2-3 клакьора пишат платени коментари тук в подкрепа на заминаващите си *** правителства и соросоидното управление на ЕС. Затова и сайтът не се чете. Новини няма. Нека пишем за протестите в цяла Европа, а? Те не са за заплати. Те са против управлението на сегашните глобалисти, които затриха държавите в ЕС и не само там. Да не направиш статии за тези многохилядни протести, при положение,че те не могат да се склрият е признание за това, колко платени медии имаме.
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсете истинските новини. Те не са тук и пеитте тр о ла, списващи нацистки евроатлантически коментари не са общественото мнение. Германци, поляци, чехи, италианци, французи излизат на 5.11 на европейски бунт срещу глобалистките нацистки управления. Намерете бунтовете от 22.10 в Милано. От 23.10 в Германия и Франция. В Германия до сега никога не е имало руски знамена. Сега има.Платените *** не могат да спрат истината.Нито продажните медии у нас могат повече да направят нещо по този въпрос.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един и същи платен списвач пише коментари в полза на Орбан. Поне сменяй стила на писане, че да не личи толкова...
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахах, сигурно са платени от Сорос. Все пак Орбан се радвал на всенародна любов. Поне такава е логиката на родните русофили.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно Орбан години наред има най-високия рейтинг, което се вижда на изборите им. Не лъжете, че унгарците са против този, който брани националния им суверенитет от натофашистите. Това са майданистични опити, които са обречени на изначален неуспех. Мина им времето просто. Вие пишете за другите протести в цяла Европа, че са видни от всички и не можете да ги скриете! Те са против геноцидното управление на ЕС и държавите - членки. Всеки има достатъчно познати и получава директно истински новини.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път жалките опити за майдан няма да успеят. Това се изтърка. Защо не пускате новини за огромните протести във Франция, Германия и Италия против управлението на нацистките режими в тези държави? Или за там не ви дават да пишете? Няма полуистини, както ви се ще да ни го представите. Или цялата истина - или нищо! Виесте нищо.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един tttROL ама много нагъл или много tuuup.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие дайте многохилядния протест от 22.10 в Милано, немския от този уикенд - всичко е против управленията в държавите, превърнати в американски колонии, които са по д логи на нато и нациския му режим и работят в ущърб на населението на всички европейски държави. Целият нет е залят с обективна и навременна информация. Само нашите лъжливи медии не предоставят истински новини.
15
6
 
6
 
! Отговори
от Унгария преди 1 година
100000 + унгарци в трите най големи града на Унгария поискаха главата на диктатора орбан, а той узбяга от Будапеща и се скри с гей дружинката си русофили от НАРОДНАТА ЛЮБОВ, да видиме до кога ще се прави на мишка таварища Z???
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва им акъла на унгарците дано не е късно.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искат да са зеленки, да продължават, глупостта няма край!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има правилни и неправилни протести. Явно тези във Франция и Германия не са по темата...А за опита за цветна революцийка няма и смисъл да коментирам. Поредната жалка соросоиднйа акцийка. И да ги zaplюe6 не си заслужава...
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня ден в унгарския в-к Модьяр Немзет бе публикуван голям материал с подробни цифри, имена и факти как от САЩ се финансира опозицията в Унгария. Унгария се смята има "нахалството" да провежда собствен курс и да има собствено мнение по редица въпроси, но това на САЩ и ЕС не се харесва. На тях им трябват лакеи. Като чета какви искания се издигат е ясно,че и тези прояви са спонсорирани от чужбина.
10
3
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 1 година
Сорос е активирал няколко хиляди , а това смешно сайтче внушава, че едва ли не има революция в Унгария. Орбан да е жив , и здрав , за да управлява дълго ... за мъка на либерастите :)
9
1
 
9
 
! Отговори
D преди 1 година
Чичо Шорош отново е развързал кесията