Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна

Украйна иска разрешение да използва оръжия с далечен обсег
25 авг 2024 13:05, Петър Бойчев
681
Мощна ракетна атака по Москва ще убеди Русия да започне преговори с Украйна
Снимка БГНЕС

Украйна иска разрешение от Запада да използва ракети Storm Shadow с голям обсег за унищожаване на цели дълбоко в Русия. Това, според Киев, може да принуди Москва да преговаря за прекратяване на военните действия, пише The Guardian. Украински официални лица предполагат, че използването на англо-френски оръжия в "демонстрационна атака“ ще покаже на Кремъл, че военни съоръжения близо до самата столица може да са уязвими на директни атаки.

Гледната точка, казва един източник на изданието, е, че Русия ще обмисли преговори само когато смята, че Украйна е в състояние да "заплаши Москва и Санкт Петербург". Тази стратегия обаче е високорискова и все още няма подкрепа от САЩ.

Украйна лобира в продължение на месеци, за позволение Storm Shadow да бъде използван срещу цели в Русия, с малък успех. Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки по повод Деня на независимостта на страната, заяви, че Киев няма друг избор, освен да отговори на пълномащабното нахлуване в Русия, започнало преди 913 дни, през февруари 2022 г. - и по-специално на използването на Москва на авиационни бомби и балистични ракети срещу Украйна.

"Нашият враг също ще знае какво означава достойно, симетрично и широкообхватно украинско възмездие, което рано или късно ще достигне всяка точка на Руската федерация, която е източник на опасност за живота на нашата държава. и нашия народ“, подчерта украинският президент.

В Киев смятат, че след като са видели, че украинските въоръжени сили могат да нанесат дълбоки удари, Кремъл може да преоцени действията си. Но малцина вярват, че президентът Владимир Путин е заинтересован да спре.

Ракетите Storm Shadow са разработени основно като част от англо-френско сътрудничество и се произвеждат от европейското съвместно предприятие MBDA, което също има италиански партньор. Но тъй като част от компонентите на ракетата се доставят от САЩ, Белият дом също трябва да се съгласи с използването й на руска територия. Досега Вашингтон отказваше да направи това, опасявайки се от ескалация на конфликта.

Зеленски твърди, че последиците от операцията на Украйна на руска територия показват, че предупрежденията на Кремъл за червените линии са преувеличени. Москва до голяма степен омаловажава нападението, като лидерите го споменават малко публично и описват реакцията си като "операция за борба с тероризма".

Американски служители смятат, че ракетите Storm Shadow и други ракети с голям обсег може да не са достатъчно точни на дълги разстояния и че руските изтребители, които изстрелват планиращи бомби в зоните на фронтовата линия на Украйна, до голяма степен са базирани извън техния обсег.

Съобщава се, че Обединеното кралство не се е обърнало официално към САЩ за разрешение Украйна да използва Storm Shadow на руска територия. Министерството на отбраната отказа коментар, но повтори предишни изявления, че Лондон смята, че Украйна има "ясно право на самоотбрана“, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от Кино
Мегагаф на "Мегалополис" на Копола, свалиха трейлъра
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо Пенчев преди 2 седмици
Изглежда много умни глави начело с клоуна не си пият редовно розовите хапчета
521
1
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 2 седмици
Вие първо използвайте ракетите по Москва пък после се извинявайте защото отдавна е ясно че Путин разбира само от война и директни мощни удари по наистина важни цели
520
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези пуфеланки на снимката, какви са? Лондон, твърдо е решил да има IIIта световна. Явно има къде да си крият по.лукълбата. И населението е много и ще се намали с 99 процента.
519
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
мощна бомба, поне 100 М тона, също ще свърши работа.
518
2
 
4
 
! Отговори
Боко преди 2 седмици
Абе, хамсалал Петре, къде ти е акъла да публикуваш подобна приумица на изкукалите западни военни стратези. Че някой е изпил мозъка им съмнение няма, ама коя кукувица е изпила твоя? Поне като коментираш помисли първо!
517
2
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 седмици
Мощна ракетна атака по Москва ще предизвика 500 метрова назидателна вълна върху мъгливия остров наречен обединеното кралство, след която ще оцелеят само две-три шотландски хайленд дестилерии, намиращи се на 700 метра надморска височина, които ще служат за доказателство на идните поколения че там някога е имало хора и някаква цивилизация и живот изобщо.
516
1
 
14
 
! Отговори
77777 преди 2 седмици
СПРАВКА ЗА ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕНИТЕ МЕДИИ ,И ВЗЕМЕТЕ ГО ПРОВЕРЕТЕ И ГО ЗАПОМНЕТЕ ! .....ШАНС СРЕЩУ РУСИЯ- ЯДРЕНА ДЪРЖАВА НОМЕР -1 С НАЙ-МНОГОБРОЙНИЯ И ОБНОВЕН НА 100% ЯДРЕН АРСЕНАЛ, НЯМА НИКОЙ ! СПРАВКА : ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 , И САЩ, ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ....ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА ! ЗА БРИТАНИЯ Е НУЖНА 1 БОЙНА ГЛАВА, И 4 МИНУТИ ТЕХ.ВРЕМЕ, СЛЕД КОЕТО НЯМА ДА Я ИМА ! В ПЕНТАГОНА ЗНАЯТ ТОВА, И НЕ ВЕДНЪЖ СА ГО КОМЕНТИРАЛИ..
515
2
 
7
 
! Отговори
стиви преди 2 седмици
Страхотно решение.Нямам търпение да видя резултата
514
5
 
17
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 седмици
Укрофашистите разбират само от бой до на Сир Ане !!!
513
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Една атомна бомба по Вашингтон и войните ще приключат в целия свят.
512
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Една атомна бомба по кремъл ще свърши работа същата работа
511
4
 
17
 
! Отговори
Хм преди 2 седмици
Лигавенето на Путин трябва да приключи!Киев и Лвов трябва да бъдат превърнати в Газа.
510
5
 
22
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Русия чака Зеления Наркоман да направи най голямата грешка в живота си ,за да изравни Киев със земята с няколко ядрени бомби.
509
24
 
5
 
! Отговори
Най накрая се мисли преди 2 седмици
В правилното посока. Трябва масово да започне ежедневно да се атакува москва.
508
3
 
30
 
! Отговори
До 527 преди 2 седмици
Руснаците могат и искат но Путин не разрешава. Сменят ли Путин Украйна и няколко други изчезват веднага
507
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе смажете тия укропи гнусни за да спрат да наглеят,накрая ще им решат проблема с две- три по такива ракети
506
3
 
23
 
! Отговори
Тодор Марков преди 2 седмици
Това е само едно предположение. Възможно е да има обратен ефект, да убеди тези от Москва, че с тези от Киев не може да се преговаря. Войната според мен няма да се.прекрати докато не се създадат на базата на договори гаранции за страните от Европа, от една страна и Руската федерация, от друга страна, че нито една от тях не може да застрашава сигурността на другата страна, без при това да нарушава собствената си сигурност. Украйна в случая е странична жертва и нещастен инструмент в този конфликт.
505
5
 
29
 
! Отговори
aZ-ът преди 2 седмици
Река Днепър е Рубикон. Стигнат ли руснаците до източния й бряг, все едно са я прекосили. Прекосят ли е - това е краят на Украйна, такава каквото я познавахме.
504
6
 
17
 
! Отговори
aZ-ът преди 2 седмици
Съдейки от евтината пропаганда на Украйна , президентът им не е единственият, който употребява. Тези хора по цял ден са хранени с изопачена информация и живеят в неутрален свят.
503
5
 
40
 
! Отговори
ДаСкопимСулюПаситто преди 2 седмици
Ако наглите краваре искат да се активира вулкана Йеулоустон и да има стенания, нека продължават в същия дух.Слава на Путин !Да живее Русия, майка ,освободителка и закрилница на мира!