ПП-ДБ предлага Юлиян Попов за български еврокомисар

България да получи ресор "Енергетика" в ЕК, искат от коалицията
Обновена: 28 авг 2024 17:32 | 28 авг 2024 17:20, Анисия Иванова
47
ПП-ДБ предлага Юлиян Попов за български еврокомисар
Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ предлага Юлиян Попов да бъде следващият български еврокомисар, съобщиха от пресцентъра на коалицията.

Председателят на парламентарната група на ПП-ДБ акад. Николай Денков изпрати писмо до служебния премиер Димитър Главчев, в което се препотвърждава позицията на коалицията, че парламентът трябва да изслуша и реши кой да бъде българският еврокомисар.

В писмото се подчертава, че България се намира в безпрецедентна политическа криза и служебното правителство няма необходимата легитимност да определи българския еврокомисар за следващите 5 години.

Предложението на коалиция ПП-ДБ е Юлиян Попов да бъде български еврокомисар.

"Юлиян Попов е един от най-влиятелните гласове в Европа по темата "Енергетика" и затова ние се спираме на него като непартийна кандидатура и експерт с висока компетентност. В момент на политическа криза издигането на непартийна фигура със статут на световен експерт е начинът да покажем, че българският интерес е по-голям от тяснопартийния.

Юлиян Попов притежава значителна експертиза и в други сфери: климат, околна среда и образование.

Той е бил министър на екологията в две правителства, а също така е един от основателите на Нов български университет. До встъпването си в длъжност в последното редовно правителство е бил председател на Европейския институт за ефективност на сградите (BPIE), водещия тинк-танк в Брюксел в сферата на сградната и регионална политика", пишат от коалицията .

Според ПП-ДБ България трябва да получи ресор в Европейската комисия, който да бъде наистина стратегически за страната ни.

"Ние смятаме, че ресор "Енергетика" е подходящ, тъй като България доказа, че успя да се освободи от енергийната зависимост от Русия в областта на газа, нефта и ядреното гориво.

Затова издигането на специалист в тази област за еврокомисар ще бъде от ключово значение както за българския интерес в Брюксел, така и за европейския интерес в глобален мащаб", се съобщава в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ЕКеврокомисарпп-дб
Още от Русия
Великобритания реже Украйна за използването на ракети Storm Shadow
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Давайте! Да идва следващата калинка, корупционерка,та Захариева!
37
0
 
2
 
! Отговори
Нищо лично! преди 2 седмици
Какъв *** трябва да си да не можеш да разбереш, че от ЕС искат жена, а ти пак и па к, и пак, и пак... да предлагаш мъж?
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Очакванията са България да предложи ЖЕНА. Толкова ли е трудно всички партии да предложат жени?
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Очакванията са България да предложи цена. Толкова ли е трудно всички партии да предложат жени?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да го огрее и пак ще цвили Киро коня. Ресорът, който ще получи България е за регионална политика. Шарлатаните ще ударят греда. Пак греда в челото. Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха Хахахахахаха
33
1
 
1
 
! Отговори
Преля преди 2 седмици
Ромите у нас дерибействат , държавата не може да се справи ! Мъже стягайте се ! Настъпва времето за плащане на сметките
32
0
 
5
 
! Отговори
Киро жарта преди 2 седмици
Тоя оправи околната среда в България, справи се с безводието и язовирите и сега ще оправя Европа
31
0
 
2
 
! Отговори
Баба Гицка преди 2 седмици
Този мушморок що не си стои в Лондон?
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аааа, тази няма как да стане, Денков! Ние, избирателите на ПП/ДиБ, настояваме да издигнете за еврокомисар виден деец на европейската сцена, незаменим във всяко едно отношение кадър, г-н Ицо Шамара. Щом ще е гарга, пардон гарван, поне да е рошав.
29
0
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 седмици
;))) Пълни глупости на търкалета, служебното правителство не било легитимно;))) Ами, нали затова се направиха промените в Конституцията, защото в ръцете на Радев, то е нелигитимно, не се знаело, кой дърпа конците там и ето, служебното правителство се отдели от президента, начело на него са фигури назначени или част от НС и съответните политически сили, най-вече ГЕРБ, а ГЕРБ е първа политическа сила;))) Защо пак да е нелегитимно? А-ха, за да уредим Юлиянчо за еврокомисар. Затова е нелегитимно;)))
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Денков, що така действаш на своя глава без да съгласуваш с ортаците ви? Заранта другарят генералисимус по една от тв заяви, че няма да участвате в мач с предизвестен край, говорейки за кандидатурите за еврокомисар. Вие сте като орел, рак без щука - двете части теглите в противоположни посоки.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
България сътвори "комисар-пенсионер, агент на ДС". И Нийл сме дали нещо на света.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
27 Ники обича да лети, до колкото си спомням.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Възрастни хора не са подходящи за еврокомисари. Нищо лично.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ники трябва да стои и да управлява!
23
0
 
6
 
! Отговори
този мазен преди 2 седмици
продажник, живеещ в UK, купена му къща от Прокопа, оправи в два мандата МОСВ, та го номинираха и да ЕК, Боже, опази България!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не мерси!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали нямаше да предлагат? Иде ми дойде ми пак от тях. Предложението се отхвърля! От ПП нищо добро не е и няма никога да дойде. Денков е живият пример. Ако не ви стига хвърлете поглед и на Тагарев
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Парламент, който не може да определи правителство /програмно, експертно и др./, ще избира еврокомисар? А Народното събрание легитимно ли е? Не мисля! А това последното правителство пред кого се закле? Май само пред едни камери, щото не беше в редовно заседание. Губят ви времето, карат ви да коментирате, докато те се хилят зад кулисите, за дето успешно ви лъжат. Зад кулисите е правилния израз. Паляци-циркаджии с десетилетия стаж. Скоро ще започнат да заекват на думата "енергетика", според мен.
19
1
 
0
 
! Отговори
сградна политика преди 2 седмици
В състава на бетона за сгради се слага амоняк за студоустойчивост. Той в контакт с влагата се превъща в урея. Резултатът е отровни амонячни съединения в жилищните сгради. Същите тези сгради, ако нямат редовна вентилация (както е във всички 'санирани" и новопостроени) , натрупват отрови, което допълнително разболява хората. Това е истина!!!!