1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.

Детето било с размери на 3-месечно бебе, дивят се лекари
11 юли 2016 10:07,
277
1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.
Снимка: Reuters, архив

Едногодишно момченце от Милано, отгледано от родителите си под стриктна веганска диета, е било отнето от родителите си, след като е било хоспитализирано, тежащо едва пет килограма, пише италианското издание на вестник The Local, предава "Фокус".

Детето е било закарано в болницата "Фатабенефратели" от баба си и дядо си на 2 юли. Лекарите били шокирани да открият, че едногодишното дете е тежало колкото тримесечно бебе.

Кръвните тестове са открили, че детето е било недохранено, с "минимално за оцеляване количество калций". Детето е имало сърдечни проблеми, заради които се е наложило да бъде подложено на операция.

Екипът в болницата, загрижен от инцидента, се е свързал със социалните служби, след като родителите са отказали да променят начина, по който хранят детето си, дори и след престоя в болницата. Съдът в Милано е отсъдил, че детето ще остане в болницата.

"Ясно е, че детето е било хранено със строго-веганска диета, която не е съвместима с младата му възраст", заяви съдия Сиро Касконе, добавяйки, че родителите са се провалили в прехраната на детето.

Това е четвъртият случай в който дете, карано да бъде веган, е хоспитализирано в последните 18 месеца. Миналия месец в Геноа недохранено двегодишно дете прекара в болницата няколко дни под интензивни грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
22
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
Да сте чули за Чалгар веган или вегетарианец? НЕ. НЯМА. Няма и да чуете. Месо ядат само нисшите класи. Има супер много известни и успели хора вегани и вегетарианци. Ози Озбърн, Джеймс Камерън, Брад Пит, Дани Де Вито, най-известният индийски актьор Амир Кан. И учени като Алберт Айнщайн, Исак Нютон, Никола Тесла, Томас Едисон. Всички те не са яли скъпоценното за чалгарите месо.
201
5
 
16
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Аз не желая да убеждавам веганите в абсолютно нищо, но фактите си говорят сами... Те са, като убедени сектанти, които не ползват медицински грижи, страстно надявайки се Господ да ги излекува.
200
2
 
27
 
! Отговори
Иа преди 7 години
Хора не се опитвайте да убедите веганите в каквото и да е, липсата на жизненоважни аминокиселини минерали и витамини в организма им ги кара да полудяват и не могат да различат реалността от лудия свят в който живеят. особено липсата на витамин Б 12, цинк, магнезии и желязо ги подлудява бавнои но сигурно и за съжаление необратимо....не им съчуствам...природата не търпи да вървип срещу нея, но да убиват децата си е непростимо!
199
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпрос: Веганата кърми ли детето си или му истисква сок от оркови?
198
16
 
5
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Българина му дай само фа плюе. Всичко, което се различава от чалга-селския му манталитет бива веднага оплюто с фанатично старание. А веганството е вид култура, начин на живот (говоря по принцип, горния случай е крайност).
197
20
 
4
 
! Отговори
НЕ МЕСОЯДЕН преди 7 години
Как пък от толкова милиони вегани по света намериха две откачалки да ги ползват за лова на вещици? БРАВО! т скоро време забелязвам, че медиите на Прасчо П. са подели бясна пропаганда срещу веганството. Може да се е притеснил за килограмите си горкия. А вие Чалгари, направете една клада пред Биат и изгорете на нея всеки, що не яде кебабчета, кифтета и шкембе чорба. Казвам ви Чалгари, щото Чалгар-веган или вегетарианец няма. Но виж в Рок и ПопМузиката е пълно с такива. Сигурно е случайно, нали?
196
0
 
19
 
! Отговори
До 227 преди 7 години
Защото сме цивилизация, готвенето е причина за еволюцията на човека
195
4
 
40
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Няма "правилна веганска диета". Веганството е най-острата форма на болестта наречена вегетарианство и веганите трябва да се лекуват, а не да им се дава възможност да лъжат други хора, които да станат като тях. Не случайно световната здравна организация е включила вегетарианството и суровоядството в списъка на психичните болести, с които трябва да се борим. Аз имах разни съмнения за това, но като чета какво пишат тук разните породи вегетарианци, вкл. вегани, се убеждавам, че СЗО са били прави.
194
2
 
25
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Едно е да имаш изградени навици или диета на хранене, друго е да не си изядеш краставичката, защото се е докоснала до месо... Едно е да избягваш определени храни по здравословни причини, друго е да изпадаш в паника, ако те карат да изядеш едно месце от шишче...
193
9
 
5
 
! Отговори
някакъв там преди 7 години
До 232: А това "месце от магазина" едно време, когато е било животно с какво е хранено? Специално може би със зеленчуци без отрови и нитрати? Може би тези с нитратите само на вегани ги продават? Поредно наивно изказване...
192
14
 
2
 
! Отговори
някакъв там преди 7 години
До 228: от написаното прекрасно се вижда, че не знаеш какво е еволюция, както и безсилието ти да се икажеш. Естествено щом нямаш отговор на поставения ти въпрос веднага започваш да изполваш убиди. Някой дошъл ли е у вас да ти казва какво да си слагаш в чинията? Кой и на какво те учи? Щом имаш зъби за всичко - ползвай си ги. Разкъсвай сурово месо. Какво се правиш на бебе да вариш и да печеш предварително.
191
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спорно е кой е по-здрав - веганът, който смело хрупа марули и краставици, непроизведени от него, т.е. пълни с отрови и нитрати или месоядния, който си хапва мляко и месце, купени от магазина...
190
8
 
0
 
! Отговори
някакъв там преди 7 години
До 221 (продължение): има много филми в които показват как хищник прави различни "схеми" за да примами плчката си, но също така показват и как плячката примерно се прави на умряла за да се отдалечи хищникът и тогава побягва отново. Има и много други примерно в които тревопасното кара хищникът да се умори примерно с остри завои и така го избягва. Примери колкото искаш. Общо взето когато четеш или гледаш филм, четеш или гледаш гледната точка на автора.
189
4
 
4
 
! Отговори
някакъв там преди 7 години
До 221: правилна веганска диета и като всяка друга диета - трябва разнообразие. Ако се храниш само с "моркови и маруля" както "специалистите" по-долу са писали ще имаш проблеми. Също както и ако се храниш само с пържоли и кюфтета. Колкото до животинското царство хич не си прав, може би защото не си чел, гледал или замислял достатъчно.
188
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като човекът е хищник, защото има кучешки зъби и т.н., защо не тръгнете по гората сами да се ловите плячката и да ядете сурово месо с кучешките си зъби?
187
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
детето не е веганче а е отглеждано от такива сигурно не е настоявало да го хранят по определен начин.
186
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протестите не са "натрапване". Казват се "демокрация". Като мислиш, че нещо е несправедливо, организираш протест, правиш политическа партия, опитваш се да убедиш другите в мнението си и така. Има го във всяка конституция, в която член 1 не гласи, че държавата се управлява от БКП. Интересно, че всяко мнение, което не отговаря на собственото (или не идва от БКП), е "натрапване", а собственото - никога. Нито рекламите на салами по телевизията.
185
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво значи правилна веганска диета? На мен лично това ми говори, че понеже ти липсват определени неща, трябва да им търсиш заместители,дори и чрез добавки,следователно организма ти не си набавя необходимото. А впрочем в животинското царство хищниците са доста по-интелигентни от немесоядните животни.наскоро дори започна да се дискутира ролята на месото и млечните продукти за еволюцията на човека, не само физически, но и най-вече умствено,интересно е на който му се чете :-)
184
0
 
9
 
! Отговори
До 217 преди 7 години
Мен това ме дразни,че всичко е изопачено,както много неща днес.Говорила съм с лекари,защото ми е било интересно.И доколкото съм намерила маъериали в нета също съм чела.Има нещо вярно,че може да ограничават риска от много заболявания,но това е защото спират да ядат голяма част от пакетитаните и полуготови храни,както и повечето сладкиши в магазини заради уж млякото в тях.Няма лекар,поне който аз съм чула,да е одобрил ограничаването на млечните продукти най-вече при подрастващи.
183
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво,нека всеки да си има виждания.Ама протести-това не е ли натрапване?Имам познати вегетарианци,но те са малко по-интелигентни,защото казват,че децата им сами ще изберат какви да са когато порастнат.И хубаво,без месото.Ами кърмата на една майка?Да,не е като мляко от животно,но и за това ли ще кажете,че човек може и са не консумира такива продукти?Ако беше така природата може би щеше да направи така че да излиза магданоз от ц*****е на майките ви.заместителя си е ЗАМЕСТИТЕЛ,не може да даде същ