6 трика за почистване на плака по зъбите

Натуралният гел от алое вера е един от тях
28 юни 2024 18:45, Михаела Лазарова
2
6 трика за почистване на плака по зъбите
Снимка: Istock

Бели зъби и красива усмивка е нещо, за което всеки мечтае. Един от най-честите проблеми, свързани с естетичното излъчване на усмивката е плаката. Тя се натрупва лесно по зъбите и понякога е трудна за премахване въпреки редовното четкане два пъти на ден, употребата на вода за уста и спазването на пълния набор от съвети в грижата на устната кухина.

Посещенията при вашия стоматолог са важни за почистването на плаката и зъбния камък. Но има и някои домашни хитри трикове, които могат да ви помогнат регулярно да поддържате зъбите си бели, чисти и красиви.

Кои са хитрите трикове за премахване на плаката по зъбите, от които да се възползвате?

Обелки от банан

Не изхвърляйте обелките от банан, защото могат да са ви много полезни в това начинание. Втриването им в зъбите успешно премахва плаката и оставя невероятно усещане за свежест и чистота сякаш току-що се изчеткали зъбите с четка.

Обелки от портокал

Портокаловите кори също не са за изхвърляне. Втриването им в зъбите премахва плаката, подхранва емайла с витамини и създава бляскав ефект. Те имат и антибактериален ефект, който потиска растежа на бактериите, причиняващи лош дъх и възпаления на венците.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: зъбибананизъбна плака
Още от Здраве
5 начина да не напълнеете по време на бременността
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
глупости