За какво са полезни семената от див копър (резене)?

За красива и здрава кожа
10 юли 2024 18:26, Михаела Лазарова
2
За какво са полезни семената от див копър (резене)?
Снимка: Istock

Резенето е зеленчук, който не е сред най-често употребяваните в нашата кухня, но пък заслужава да му обърнете специално внимание. Всъщност резенето е другото наименование на дивия копър. Наричат го още и фенел. Семената от резенето имат невероятни качества и свойства, дължащи се на концентрацията на множество хранителни вещества в тях. Именно заради това семената от резене са нещо, което не трябва да пропускате в готвенето. Включвайте ги максимално често в различните си ястия, за да се радвате на добро здраве и стройна фигура.

Защо семената от резене са толкова полезни?

За контрол на кръвното налягане

Поддържането на стабилни нива на кръвното налягане е есенциално за здравето на сърдечносъдовата система и превенцията на опасни заболявания и сърдечносъдови инциденти. Семената от резене съдържат големи количества калий и нитрити, които имат особено изразено положително въздействие в понижаването на кръвното налягане.

Действа като натурален диуретик

Ако си направите отвара от семена от резене, като сварите 1 чаша от тях в 1 литър вода, ще се сдобиете с натурален еликсир за извеждане на излишните задържани течности от организма. Можете да пиете по една чаша от отварата сутрин и вечер за по-добър контрол на течностите в тялото.

За ускоряване на топенето на мазнини

Семената от резене могат да ви помогнат да отслабнете, защото ускоряват метаболизма и топенето на мазнините. В тях се съдържа много витамин В6, който участва в усвояването на сложните въглехидрати, забавяйки скока на кръвната захар. Този витамин е важен и за метаболизирането на протеините и разпадането им до аминокиселини.

Още по темата моцже да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от НОТИФИКАЦИИ
10-те най-полезни храни, които намаляват риска от рак
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Копърфийлд преди 2 седмици
За отслабване явно. Подправка за кюфтета и пържоли.