Условията в планините за туризъм са отлични

Времето е тихо, всички съоръжения работят
28 юли 2024 11:10, Петър Бойчев
8
Условията в планините за туризъм са отлични
Снимка БГНЕС

Условията за туризъм в планините са отлични, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС). Времето е тихо, съоръженията в курортите работят.

През вчерашния ден е имало няколко инцидента, основно травми на краката – в Пирин, Рила, в района на Рилски езера (Бъбрека), Боровец, хижа Мусала, и Витоша, Боянски водопад, уточниха от спасителната служба. На пострадалите е оказана помощ на място. Имало е изкълчени, навехнати глезени. Отряди на ПСС са оказали помощ на пострадалите и те са били предадени на Спешна помощ, предава БТА.

От ПСС предупреждават любителите на планинския туризъм да имат предвид, че отново започва повишаване на температурите. Тези, които посещават високите части на планината, да носят достатъчно течности, шапки, широки дрехи, заредени телефони и да следват определените маршрути, казаха спасителите.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в планините днес ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части - от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 27°, на 2000 метра - около 20°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: туризъмвремепланини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надьождная как весь гражданский флот!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависи и от БДЖ!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко почивка при чешмата!
4
2
 
2
 
! Отговори
До Ре Ми преди 1 месец
До До СофиянецДа, по-мръсен е, когато тъй-наречените "гости" на столицата, но останали за постоянно си запалят барбекютата и огньовете по поляните и около реките и всеки си качи "екологичния" таралясник горе. Кой каквото разбрал! Всичко това би било недопустимо в една нормална държава и в защитена природна територия, нито пък къпането в Рилските езера или хвърлянето на отпадъци от който и където му падне!
3
4
 
0
 
! Отговори
До Софиянец преди 1 месец
Ти пък се изказа, на Витоша въздухът бил по-мръсен от София. Никой не те кара да ходиш тогава, дишай изпарения на автомобили и усети жега от асфалта долу в столицата. А че лифтовете не работят, защото на някой си Ц. М. не му е удобно, е съвсем друг въпрос.
2
5
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 1 месец
Кои са тези всички съоръжения, които работят? Нима сте пуснали лифтовете? Или пък възкръснаха порутените хижи като Бор, Средец, Иглика...? В неделя в планините е гробище за автомобили и аз не стъпвам! Въздухът е по-мръсен от този в София.
1
0
 
6
 
! Отговори
Жълтата фанелка преди 1 месец
Познатият път към Селце. Има едно малко облаче, слаб хладен вятър. Долу вече е жега!