Кои са летните храни, полезни за женското здраве?

Хапвайте орехи
26 юли 2024 18:08, Михаела Лазарова
1
Кои са летните храни, полезни за женското здраве?
Снимка: Istock

Женското здраве се нуждае от полезни хранителни вещества, за да процъфтява. Женският организъм има някои различни специфични нужди за разлика от мъжкия. В тези нужди се включват хранителни вещества, като фолиева киселина, желязо, витамин В12, по-големи количества витамин С, цинк, йод.

Всички тези ценни витамини и минерали могат да се открият в някои летни храни. Сезонните храни са от особено значение за здравето, защото дават огромно изобилие от хранителни елементи.

Кои са летните храни, полезни за женското здраве?

Ленено семе

Лененото семе съдържа омега-3, което е много важно за женския организъм. Омега-3 мастните киселини спомагат за балансиране на хормоните, за правилния им и качествен пренос към тъканите. Омега-3 мастните киселини са важни и за деленето, регенерацията на клетките, хидратирането на кожата, поддържането ѝ в млад и свеж вид.

Орехи

Орехите са много богат източник на йод, а този минерал е незаменим за функциите на щитовидната жлеза. Много жени страдат от различни дисфункции на щитовидната жлеза, затова набавянето на достатъчно йод чрез храната е много важен фактор за контрола на заболяванията на щитовидната жлеза. Йодът допринася за синтеза на хормони на щитовидната жлеза, както и трансформирането им в активните им форми. Освен това в орехите се съдържат полиненаситени мастни киселини, които имат противовъзпалителен и противораков ефект.

Източник: Летни храни за женско здраве 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
за женското здраве? преди 1 месец
по скоро за ухилени каки като на снимката хормонални добавки комбинирано с креватна гимнастика за ведро настроение