Защо само със спорт и без диета е трудно да отслабнем?

Придържането към хранителен режим е тайната към успеха в отслабването
11 юли 2024 19:02, Михаела Лазарова
15
Защо само със спорт и без диета е трудно да отслабнем?
Снимка: Istock

Една от мечтите на повечето хора е да ядат каквото си искат и да са слаби и стройни. А когато дойде моментът за отслабване се появява другата мечта – да не спазвате диета, да не се лишавате от нищо, а да отслабнете само с малко упражнения.

Това е възможно в един идеален свят или в по-редки случаи, в които метаболизмът ви е завидно бърз и този подход би проработил.

В повечето случаи упражненията сами по себе си не могат да обещаят бързо и трайно влизане във форма, ако на трапезата ви продължават да изобилстват калорични, мазни, наситени с излишни добавени захари и рафинирани продукти храни.

Представете си какво би се променило, ако просто посещавате фитнеса 2-3 пъти седмично, тичате от време на време и продължавате да се храните по същия начин, по който и досега. Сами можете да предположите докъде ще стигнат резултатите ви. Скоро ще спадне и ентусиазмът и мотивацията ви за тренировки, което ще доведе до бързо връщане към предишните ви навици.

Какво трябва да направите, за да отслабнете?

Преди всичко трябва да се съсредоточите върху храните, които съдържат истински хранителни вещества. Избягването на преработените и натоварените с излишни рафинирани съставки и калории пречат на успехите ви и това е повече от сигурно.

Фокусирането върху естествените продукти, включването на повече протеини в храненето, наблягането на фибрите и избягването на добавените захари е едно просто правило, за което всеки треньор и диетолог би ви посъветвал.

Богатите на хранителни вещества храни са с високо съдържание на витамини, минерали, фибри, антиоксиданти, протеини, полезни мазнини. Тази съвкупност в дългосрочен план е тайната към успеха в постигането на мечтаното тегло и задържането му.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обърнете внимание на "Разделното Хранене"!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Със спорт не може да се отслабне. Дебелите хора са дебели защото ядат много повече отколкото трябва, а не защото не бягат по една пътека по няколко часа на ден!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Статията така и не отговаря на въпроса в заглавието.
8
3
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 2 месеца
Я бягай 30 мин. всяка сутрин и си яж както си ядеш,па да видим дали няма да отслабнеш! Даже ще се омускуливиш,а няма да те прилича на манекен от Аушвиц.Никакви диети! Просто интензивни и постоянни тренировки с много пот!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защото очаквате от днес за утре да отслабнете.Значи правите няколко коремни преси на ден и понеже няма бърз ефект си мислите че това не помага.Ами какво може да очаквате след като с години не сте спортували.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пенчо Славейков задирял много моми, но една не му пущала. Накрая, вбесен, той и написал писмо: "И да стискаш и да не стискаш кълките, моето момиче, от това пушината не става по-тясна, нито чрез бягане, нито чрез диета..."
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рецепта за универсално щастие няма. За всеки е различно. Но истината е, че хората ги домързява да се погрижат за фигурата си.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с това "Защо" в заглавията, досадно е. Махнете го от заглавието, махнете въпросителната и ще получите готино заглавие.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За отслабване е нужно да се влезе в "калориен дефицит". Тоест да се изразходват повече калории, отколкото се приемат. Затова най- добрата комбинация е физическа активност плюс диета.
2
0
 
8
 
! Отговори
Посетителката преди 2 месеца
До Анонимен Копането помага, да, но трябва и да се яде това което е типично за начина на хранене на село, а не в града - сезонни плодове и зеленчуци, домашно месо и млечни продукти. Без газирани напитки и захари. Това не означава да няма сладкиши. Има печени ябълки, тикви, тиквеници и други.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копане с мотиката у ТКЗС-то ставаш Шварценегер :)))