7 знака, че ядете прекалено много захар

Храносмилателната ви система не работи добре
16 авг 2024 13:00, Михаела Лазарова
6
7 знака, че ядете прекалено много захар
Снимка: Istock

Захарта е „лошото момиче“ сред всички хранителни вещества. Макар и да носи наслада на небцето, продуктите, които са богати на тази съставка, могат да имат не толкова положителни качества за организма ви. Кои са признаците, че прекалявате с консумацията на захар?

Постоянен апетит

Ако постоянно жадувате за сладки храни и напитки, това може да означава, че консумирате твърде много захар. Изберете по-здравословни алтернативи като плодове, ядки и семена, за да ограничите апетита си.

Енергийни сривове

Консумацията на повече захар може да доведе до внезапни скокове и спадове в енергийните ви нива, което води до чести сривове през целия ден. Изберете сложни въглехидрати като пълнозърнести храни и бобови растения, които освобождават енергия бавно, за да поддържате енергийните си нива през целия ден.

Източник: 7 признака, че консумирате прекалено много захар 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Здраве
8 признака на проблеми с имунната система
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 3 седмици
Яжте си, и проверете за вски случай какво е подагра.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако прекалявате със захарта, ще имате киселини в стомаха и ще си развалите червата. Унищожили се ензимният баланс в червата, има дълго да страдате, ако не си промените храненето.
3
1
 
3
 
! Отговори
Преживял преди 3 седмици
Отивате на бюфет по курортите и си вземате 5 чиний с десерт препълнени. Сервитьорите се подхилкват а вие жулите на аванта и казвате, аз сега ще ям утре гладна ще стоя... Жалка работа.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако прекалявате със захарта, постоянно ще ви се прави секс.
1
5
 
6
 
! Отговори
МесоЯд преди 3 седмици
Ям само Месо и то но ядене без ограничение - колкото мога - обикновено по 500-600 грама печено свинско (варено не обичам, а пърженото не е полезно и трудносмилаемо), имам нужда да Ям само по 1 път на 24-48 часа! Само Мускули съм! това е Разликата като Ядете - само Месо!!