Църква в Белгия иска мюсюлмани да сменят вярата си

Експерти определят намеренията като ислямофобски
Обновена: 14 ное 2011 14:49 | 14 ное 2011 11:35, Елка Василева
92
Църква в Белгия иска мюсюлмани да сменят вярата си
Снимка: Архив Reuters

Евангелистката църква в Брюксел си поставя за задача да убеди мюсюлманите в страната да сменят вярата си, съобщава агенция "Белга", като се позовава на информация от сайта на църквата.

За 3 декември е насрочен семинар в Белгийския библейски институт, където се помещава църквата, който предвижда "евангелизация на мюсюлманите".

Според организаторите целта е "участниците (в срещата) да бъдат подготвени да предадат Евангелието на мюсюлманите по ефективен начин". В публикацията се отбелязва, че подобен семинар се е състоял и по-рано тази година.

Конференцията ще бъде достъпна за всеки вярващ, който посещава редовно църква. Срещата ще бъде ръководена от пастор Мостен Хишам, изучавал богословие във Великобритания.

Вестник "Капитал" отбелязва, че Хишам, който е инженер по образование и е бил мюсюлманин, е променил религията си и е станал християнин евангелист по време на образованието си в Европа. Според изданието традиционните протестантски църкви не приемат подобни практики и ги намират за дълбоко нетолерантни и вредни.

Експерти, цитирани от местните медии, определят подобни срещи като ислямофобски прояви и уточняват, че броят на мюсюлманите, повлияни дотолкова, че да променят религията си, е изключително малък, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
12
 
! Отговори
@ 4 преди 12 години
Недорабрал си бе , хората искат да обединят народите чрез религия , искат да са европейци и да живеят нормално ще си сменят вярата , ще станат християни , както те навремето са потурчвали и помюсулманчвали в Испания , както искат да правят и сега. *** и кажи , че си християнин в Афганистан , там няма европедерастка толерантност , там си неверник и трябва да умреш.
9
10
 
11
 
! Отговори
Еуропеец преди 12 години
Мюсюлманите ще превземат Еуропа отвътре и никой не може да нищо срещу това. Еуропейците са бъдещите роби на Шериата.
8
7
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Това е част от агресивното поведение на исляма!Няма толерантен ислям!Неговата цел е една СВЕТОВЕН ХАЛИФАТ!
7
5
 
22
 
! Отговори
Християнин преди 12 години
Браво на тези хора!Това е единствено възможният път за справяне с ислямизацията на Европа!Доколко ще успеят обаче?
6
3
 
24
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
Интересно, когато мюсли се ожени за християнка, тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, на 100% си сменя вярата с мохамеданска, обаче когато някоя църква се опита да им смени на тях вярата, практиката е "дълбоко нетолерантна и вредна". Извратена работа.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На прав път са
4
7
 
19
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Религиите освен да разделят хората...-нищо друго не могат да направят!Е не нищо...поп Николай си кара лимузинката,ходжите сигурно и те така...Все за някой религиите са полезни....
3
5
 
21
 
! Отговори
Rex Judeum преди 12 години
Това е истината! Това е пътят!
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мюсюлманите непрекъснато работят за разрастването на своята религия, не виждам нищо лошо и в обратното? Още повече, че тук е Европа, а не централна Азия!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vylk kozina meni, ama nrav - ne. izli6ni opiti.

Спонсорирани публикации