Църква в Белгия иска мюсюлмани да сменят вярата си

Експерти определят намеренията като ислямофобски
Обновена: 14 ное 2011 14:49 | 14 ное 2011 11:35, Елка Василева
92
Църква в Белгия иска мюсюлмани да сменят вярата си
Снимка: Архив Reuters

Евангелистката църква в Брюксел си поставя за задача да убеди мюсюлманите в страната да сменят вярата си, съобщава агенция "Белга", като се позовава на информация от сайта на църквата.

За 3 декември е насрочен семинар в Белгийския библейски институт, където се помещава църквата, който предвижда "евангелизация на мюсюлманите".

Според организаторите целта е "участниците (в срещата) да бъдат подготвени да предадат Евангелието на мюсюлманите по ефективен начин". В публикацията се отбелязва, че подобен семинар се е състоял и по-рано тази година.

Конференцията ще бъде достъпна за всеки вярващ, който посещава редовно църква. Срещата ще бъде ръководена от пастор Мостен Хишам, изучавал богословие във Великобритания.

Вестник "Капитал" отбелязва, че Хишам, който е инженер по образование и е бил мюсюлманин, е променил религията си и е станал християнин евангелист по време на образованието си в Европа. Според изданието традиционните протестантски църкви не приемат подобни практики и ги намират за дълбоко нетолерантни и вредни.

Експерти, цитирани от местните медии, определят подобни срещи като ислямофобски прояви и уточняват, че броят на мюсюлманите, повлияни дотолкова, че да променят религията си, е изключително малък, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
6
 
! Отговори
До Ottoman преди 12 години
Ислям има от началото на 7-ми век. До кога да ви чакаме бре ? Ние да се върнем в средновековието , че да се изравним с вас ли ? :)))) А ,че е свързан с насилието спор няма. Чети малко история да видиш как го налагал Мухамед. Още пророка ви е нападнал собствените си съграждани. Малко като Кадафито. ;)
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един приятел наскоро се върна от Франкфурт и каза, че е пълно с всякакви и на всякаде работят само араби, ***, ***, турци и още какви ли не!Според мен, не е нормално това, в спбствената ти държава да преобладават чужданци от цялата планета! Рано или късно нещо ще се обърка и тогава - не знам.
28
7
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Ххаха ! Почвам да горя още сега ! Религия = ОГЛУПЯВАНЕ, каквато и да е ! Всяка една религия е измислена за да прави от човека мирен РОБ и да облагодетелства тези на върха на религиозната пирамида ! Нищо не се променило от средновековието до сега !
27
1
 
8
 
! Отговори
Религия = Свобода преди 12 години
Всеки е свободен да избира религията си, както и всеки е свободен да избира за кого да се ожени (омъжи), всеки е свободен да избира как да се облича (но да се облича, да не е гол), всеки е свободен да избира къде да живее, всеки е совободен да избира какво да работи, ОСВЕН... в счучаите, когато не иска да мисли и сам да реши какъв да бъде, а се води по избора на мнозинството. Всичко друго са детайли, които не са важни. Когато някой не приема тези ценности, не може да се нарече "човек".
26
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най-големия дар на Земята е да си мюсюлманин,и радвайте се че сте дошли такива това е един голям дар.не може исляма да го замени нищо това е най-ценното който ви е дал всевишния Аллах!хората който приказват нямат си на понятие какво представлява исляма,защото живеете в една голяма лъжа и всеки ден ви промиват главите че исляма е лош,и затова не можетеда намерите правилната посока
25
4
 
0
 
! Отговори
до Томаров преди 12 години
Томаров най-сърдечно ти препоръчвам да опитате пак. Наистина..А какви ще бъдат последствията ще видим по-късно, ако останем живи разбира се...
24
4
 
2
 
! Отговори
Томеров преди 12 години
Браво!!! Имената също да им се сменят, може да почерпят и опит от нас, по време на смяната на имената! От където идваме, те сега отиват за някои работи...и тука трябва да има такива инициативи!!! Направо да бъде със закон в ЕС.
23
5
 
4
 
! Отговори
Ottoman преди 12 години
Istinata e, che Islqma mnogo se manipulira v celiq svqt. Zashtoto e nova religiq, vseki gleda da okupira horata po svoq mu nachin. Nqkoi vikat TEROROSTICHNA Religiq - Ne e vqrno. Obache fanaticite sa mnogo, koito e drug vypros. S po prosti dumi - Kakto na Hristiqnstvoto, trqbvalo nad 1000g da se prevyrne v neshto hubavo, Taka i na Islqma Trqbva malko vreme - okolo 8 9veka shte e dostatychno, AKO SVALIM STARITE LIDERI ot Vlast razbirase. Za tova che Belgiq, misli neshto drugo - ako me pitate
22
4
 
15
 
! Отговори
BG преди 12 години
А може доста по-прагматично и перспективно да се подходи. Всеки да има каквато вяра си иска, но децата на емигранти да имат поданство само ако са християни. Старите нека си държат на исляма, но новото поколение - или християни или без поданство. Справедлив избор.
21
6
 
1
 
! Отговори
Продълж. на 19 преди 12 години
Описани са обаче и случаи на споразумения между двете семейства - или само момчетата да са мюсюлмани, а дъщерите да бъдат кръщавани като християнки, или това да се върши по реда на раждането - първото дете да е в лоното на исляма, второто да е християнче, третото да е мюсюлманин, четвъртото - християнче и т.н.Изобщо, по нашите земи, на нивото на обикновените битови отношения е имало много толерантност и човечност. Нещата са се изостряли само в случаите на нарочна външна политическа намеса.
20
8
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
ти като не познаваш религията недей да си даваш мнението защото ставаш смешен!ти си избрал пътя който вечно ще гориш,да знаеш живота е кратък и много скоро ще даваш сметка пред всевишния Аллах!
19
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха ха ха те християните приемат исляма тия тръгнали да ги сатанизират!
18
5
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Не е задължително жената да смени вярата си. Когато се случи обратното - мюсюлманин да даде дъщеря си на християнин или евреин, в по-консервативните емирства искат от него да приеме исляма.И по нашите земи по време на робството е имало много смесени бракове, при една част от които християнката не е сменяла вярата си. В много редки случаи дори българинът-мъж е запазвал вярата си,когато се е женел за туркиня.Турците много са настоявали обаче децата от такива бракове да са мюсюлмани /продълж/
17
5
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Религиите са вредни за човечеството - ИСЛЯМА Е ОЩЕ ПО-ВРЕДЕН от всички религии на света!
16
1
 
14
 
! Отговори
Религията не пречи, преди 12 години
стига човек да спазва нормите на държавата,която го е приела. В съвременния свят на белите хора,вярата е нещо много лично и интимно - човек я носи в сърцето си и не я натрапва на останалите. Ако мюсюлманите, които искат да живеят в Европа се съобразяват с този принцип, вярата им няма да пречи на никого.Но ще имат проблеми, ако се опитват хем да са арогантни (да налагат средновековни близкоизточни порядки в сърцето на днешна Европа), хем да са нагли (защо да работя, *** ми дават соц.помощи).
15
3
 
19
 
! Отговори
Християнин преди 12 години
Впрочем, братя вероятно знаете , че Отец Боян Съриев покръства мюсулмани в Родопите поне от 10 г.!!Белгийските свещенници би трябвало да го поканят на Семинара в Брюксел да им изнесе лекция!!Въобще , да ви кажа, ТЕ КЪДЕТО ОТИВАТ , НИЕ ОТ ТАМА СЕ ВРЪЩАМЕ!!От 600 г. живеем заедно с мюсулманите!Не е малко, а!?!?
14
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В крайна сметка мюсюлманите са "на гости". Ако не им харесват условията са свободни да отидат на друго място.
13
5
 
10
 
! Отговори
ппосветен преди 12 години
Религиите са голяма грешка създадени в древноста за да манипулират хората всичко в природата са движи във цикли човечеството е във голяма заблуда.
12
0
 
12
 
! Отговори
соПола Доган преди 12 години
Ето едни истински Европейци!Решили са проблема с интеграцията на мюсулманите! :)))
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слава!!!

Спонсорирани публикации