Най-популярните технологични митове

Колко често точно трябва да си зареждаме телефона?
11 авг 2014 16:15,
22
Най-популярните технологични митове
Снимка: Reuters

Отдавна мина времето, в което телефонът се ползваше само за разговори, а компютърът само за работа. Бързото развитие на технологиите породи различни митове, които като че ли експертите не успяха да развенчаят. Може би пък просто гласът им не беше чут измежду множеството реклами и статии за технологичните иновации. От „Бизнес инсайдър“ са събрали най-популярните технологични митове.

Компютрите на Епъл не хващат вируси

Да, компютрите на Епъл са податливи на злонамерен софтуер. Компанията дълго време се хвалеше чрез страницата си, че компютрите й не са уязвими, но след случаите на засечен троянски кон през 2012 г. в нейни компютри, бързо свали това съобщение от страницата си.

Инкогнито режимът на браузърите гарантира анонимност

Когато се използва „инкогнито“ режимът на браузърите, в паметта на компютъра не остава следа за посетените сайтове. Това обаче не означава, че потребителят остава анонимен.

Ако се оставя телефонът постоянно включен, ще се повреди батерията му

Все повече са хората, които оставят телефоните си нощно време да се зареждат. Тъй като в повечето случаи хората оставят телефоните си в контакта за цялата нощ, много хора твърдят, че това е вредно за устройството. В действителност няма доказателство, че се вреди на батерията по този начин. Съвременните телефони работят с литиево-йонни батерии, които най-общо казано „спират“ да се зареждат, ако вече са заредени.

Не зареждайте телефона, освен ако батерията му не е съвсем изтощена

Това всъщност е популярен мит за литиево-йонните батерии. Оказва се, че всъщност честото дозареждане може и да е добро за телефона. Батериите имат ограничен брой цикли на зареждане, преди да загубят възможността си да се зареждат. Цикълът е от пълното му зареждане до пълното изтощение. В този смисъл дозареждането удължава живота на един цикъл.

Колкото по-голямата е разделителната способност на дисплея, толкова по-добре

Експертите твърдят, че човешкото око не може да различи повече от 300 пиксела на инч. По-рано тази година от LG представиха модела си G3, който е с разделителна способност 2560х1440. Това е доста повече в сравнение с 1920х1080, каквато е най-честата разделителна способност на модерните телефони. Тоест не е съвсем ясно дали разликата е видима.

Не е хубаво да се рестартират компютрите често

Докато някои вярват, че е вредно да се рестартират компютрите всяка вечер, оказва се, че и това не е съвсем така. Наистина е лесно вечер просто да затворим лаптопа си, но пълното изключване освен, че пести ток, запазва за по-дълго компютърните компоненти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
вещите са за да се ползват,какви са тези малоумия? няма изкарам цял живот с един телефон,или един компютър,и батерията има по-дълъг живот от самото устроиство защото се сменя,счупва или просто омръзва
13
0
 
0
 
! Отговори
ее преди 9 години
Последното е малко пресилено. Всеки ден хибернейт или слийп+ уин (7 или хр или уотева) не е много добра идея. Стават едни неща.. Абе да кажем че е фийчър, не е бъг.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айдеее българските инженерни величия вече са писали коментари с който разбиват на пух и прах разбиването на тия митове както и създават нови такива :D само мога да ви се смея на писанията :D
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16Проблемът на приятелите ти е, че с времето се разкалибрира датчика на батерията. Процесът на калибриране се стартира, когато се изтощи и угасне телефона, тогава той запомня минималната стойност на датчика. Като се зареди на макс се запомня максималната. Ако не го правиш от време на време, почва да дава отклонение, защото датчика не може много точно да отчете, колко е заряда, той зависи не само от него, но и от температурата и други случайни фактори.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цикълът е от пълното му зареждане до пълното изтощение. В този смисъл дозареждането удължава живота на един цикъл.Това е глупост. Един цикъл е разреждането и зареждането до 100% сумарно от всички зареждания. Т.е. ако два пъти се разреди до 50% и се зареди до 100%. Това е един цикъл. Не можеш да излъжеш физичните закони с такъв елементарен трик. То по вашата логика няма да се изтощи никога.
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ги пише тези глупости. Нито митовете са митове, нито обясненията са напълно вярни...
8
4
 
27
 
! Отговори
Димитър преди 9 години
Техниката си е техника и не трябва живота ни да се върти около нея. Като се развали се ремонтира, като се скапе се сменя с друга и толкова.
7
12
 
8
 
! Отговори
7 преди 9 години
Компютрите Apple не хващат вируси, писани за Windows! За Мак се пишат отделно вируси и троянци, към тях са уязвими, но бройката на последните е нищожно малка, съответно и опасността за компютрите Apple е стотици пъти по-ниска в сравнение с Windows.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 8Броил си 800 долара (1200 лева) за айфон 4!? Или си луд, или си объркал модела, та той 5S струва толкова нов?
5
18
 
6
 
! Отговори
9 волта преди 9 години
Имал съм много мобилни устройства и батериите им винаги са държали по-дълго от тези на моите познати. Ето какъв ражим на зареждане следвам:1. Използвай телефона/лаптопа докато батерията падне под 5%2. Включи да се зарежда и изчакай докато се зареди напълно.3. Изключи от контакта; никога не използвай устройството докато е влкючено в контакта. 4. Прави 1.
4
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айфон си е напълно обикновен телефон. Пичове въпроса е чисто харесва ми и мога, или харесва ми и не мога (да купя). Останалото е да лаф да стаааа...
3
37
 
11
 
! Отговори
ДО 3 преди 9 години
ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ,ДАСКАЛКАТА МИ ПО МАТЕМАТИКА КАЗВАШЕ-"СЛАБ В ГЛАВАТА,СИЛЕН В КРАКАТА."
2
11
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз нямам ай фон, ама мога да вървя - научил съм се като съм бил на около година, година и половина.
1
67
 
19
 
! Отговори
истината преди 9 години
Нещата са много прости - ако нямаш айфон последен модел, просто не вървиш!Всички други митове и глупости са за обикновените хора

Спонсорирани публикации