Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3

Заплашена ли е Румъния заради базата на ПРО на САЩ?
Обновена: 23 юли 2015 15:15 | 23 юли 2015 12:57, Елка Василева
395
Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3
Снимка: архив, Reuters

Русия ще отговори адекватно на изгражданата база за американски противоракети в Румъния - в най-близко време ще разположи в Крим ескадрила бомбардировачи Ту-22М3, въоръжени със стратегически ракети, пише "Взгляд", като се позовава на министерството на отбраната в Москва.

Тази година в румънската база Девеселу ще започне да носи бойно дежурство комплекс от системата за ПРО на САЩ с 24 противоракети Standard SM във вариант земя-въздух. Според руското военно ведомство тази база ще е сред първите мишени за руските ударни средства, ако САЩ атакуват Русия, уточнява електронният вестник.

Руските самолети, разположени в Крим, ще могат да нанесат удар по базата в Румъния, без да навлизат в зоната на местната противовъздушна отбрана, уверява ген.-полковник Виктор Есин, бивш началник-щаб на руските стратегически ракетни войски. Бомбардировачите ще могат да поразят всяка цел на румънска територия, подчертава изданието.

Ту-22 М3 могат да носят свръхзвукови управляеми ракети и въздушни бомби с обикновен или ядрен заряд, напомня "Росийская газета".

Руското министерство на отбраната изтъква, че "обсегът на Ту-22М3 и на ракетите му се простира далеч извън акваторията на Черно море". С оглед на тези бойни възможности основни потенциални цели на стратегическите бомбардировачи в Крим ще бъдат корабите, плаващи в Източното Средиземноморие. Колкото до противоракетите в Румъния, Русия ще може да ги унищожи и с други средства, коментира за "Взгляд" политологът Константин Сивков.

Разполагането на Ту-22 в Крим ще е асиметричен отговор срещу противоракетите в Румъния, целящ главно да разшири възможностите на Русия в региона - "Крим е непотопяем самолетоносач", допълва военният експерт Андрей Фролов.

Базата в Румъния не заплашва сериозно Русия и противоракетите там са "по-скоро хипотетично оръжие. Както и отговорът. Тече информационна война, придружена с игра на нерви, надуване на мускули", твърди пред "Взгляд" аналитикът Вадим Козюлин.

"Румъния се озова в списъка на целите - американците изложиха своя партньор на удара на руската ракетоносна авиация", пише "Независимая газета".

След първата ескадрила Русия ще разположи догодина в Крим цял "морски ракетоносен въздушен полк" Ту-22М3 - "много сериозни оръжия", а може би и повече. "Всички разбират добре, че ако обстановката пределно се нажежи, на полуострова ще се появят и (ракетни комплекси) "Искандер", и то в достатъчни количества", се казва в материала.

"Румъния, наредила се сред приоритетните цели - или онова, което остане от нея, със сигурност няма да е страната победителка в евентуална война", заключава "Независимая газета".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До для 340ти беше там и ги знеш тия пропагандисти работи! Нали?
245
10
 
21
 
! Отговори
для 340 преди 8 години
До ПероПерко, бъди брагодарен на американците, че храниха и въоръжаваха мужиците 4 години, иначе сега славните руски войни щяха да лъскат ботушите на швабите, а Путин щеше да храни кучетата на фрау Меркел.
244
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NASAs Kepler Mission Discovers Bigger, Older Cousin to Earthима шанс за краварите като ги погне международната обич!
243
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво ,така трябва бой по мамалигарите и татарите
242
4
 
38
 
! Отговори
Перо преди 8 години
До Анонимен 340Сигурно и дедо ти през 1941 г. е плямпал също като тебе прогнози в селската кръчма за нулевите шансове на пияните мужици срещу свръхоръжията на Великия райх. А после... "здраствуйте братушки" на Орлов мост. Добре, че руснаците не са злобливи и злопаметни!
241
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 340изделие 4202 обаче е една нова руска технология дето другите ще си отнесат боя преди да са го почнали!
240
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 340 то и калашника е една стара руска технология....
239
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това със Ту-22 М3 е за фасада.Реално бомбардировачите ще дозачистят кавото е останоло след ракетитите със среденн обсег - като Искандер-м.
238
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do analizator :se diga 4202!
237
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bratushki,spoko,edna iskadriliya na atomni bombardirovachi sreshtu veliki amerikanski morski pexotinci /1750 broya/v Novo Selo,sami razbirate te sa ne pobedimi,e, imashe malak gaf s raketen esminec D Kuk,no vsichko :"Puchkom".Vazhno Elka pishe,pishe.....- golyam specialist voprosyi vooruzheniya!E sega ,takiva speci pisat, a nie shte zhiveyam spokoyino i veselo!
236
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп"...ми се чини че пак настъпиха мотиката."-------------------------------------------------------и една свалена еврейска ракета в морето отказа краварите да нападат Сирия:)*** си майстор фантаст!
235
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
краварите всякакви горивни деривати пикаят сега, че "Непотопяемия самолетоносач" остана Руски!
234
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питам то тоя кото козва че риснаците живеят мизерно защо тогава цели квартали по черноморието се купуват имоти от пенсионери не от олигарси .те горките не желаят България.Ти като си толкова добре били си купил нещо в Москва ,Петербург и знаеш ли на каква цена.
233
7
 
19
 
! Отговори
@ преди 8 години
Супер : 0 Глупавия мужик явно не си е научил урока и влиза в същата игра която доведе до края на СССР ; 0 Нека янките продължат да ги карат да харчат за глупости и ще видим римейк скоро : )
232
3
 
27
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 314Отностно наземните комплекси. П-800 е противокорабен комплекс който от Крим може да затвори Босфора. Ракетите са свръхзвукови. Точно този комплекс а на Су-24 *** операторите на Доналд Кук. Е да де и Су-24 му осигуряваше задхоризонтно насочване.Индия и РФ направиха върху този комплекс универсална олекотена ракета БРАМОС - СУ-30, Подводници, Кораби и Наземни комплекси. Няма толкова мощна БЧ и обсег но пак е свръхзвукова. Ако се пусне по самолетоносач залпово кораба няма шанс.
231
2
 
24
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ 316Умнико единствените в света серийни модулни системи ВВ Р-27(среден и голям обсег - Топловизор, пасивен радар и активен радар) и ВЗ Х-25 (топловизор, тв камера, лазерно насочване и антирадар) са руски. Няма друга модулна система направена и приета на въоръжение.Сега заради Т-50 практически всички стари системи се свалят от въоръжение и се правят нови модификации за носене комбинирано вътре/вън за стелт и нормални самолети. Примерно Х-25 окончателно се сваля и заменя с Х-38
230
4
 
21
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 314Още последните версии на С-300(за руските войски) имат ракети за ВИП цели с обсег над 300км. Все още в Русия има С-200 системи които са правени само и единствено за лов на стратегически самолети, ауакси и тежки разузнавачи от класа на РЦ-135 обсег от 240 до 400 км последни модификацииС-400 със сигурност имат ракети за ВИП цели с обсег 400км++Така че Ауакса или трябва да сканира не повече от 100км дълбочина от РФ пространство за да е в безопасност или ще умре
229
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ прилагат един и същи фокус на руснаците от край време и те винаги се хващат - подтикват ги да влагат колосални суми в оръжейна надпревара, вместо тези пари руснаците да вложат в здравеопазване, образование, социални програми, подпомагане на икономиката, модернизация.Накрая война няма, а руският народ беден, руската държава изостанала от цивилизацията.
228
5
 
23
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До НАТКО 310Коя статистика бре ?1. Су-35С(сериен) с 12 ракети Въздух Въздух среден клас р-77 и лек клас р-74 може да се движи свръхзвуково без форсаж. Ф-36 и в стелт изпълнение при този двигател не може2. Първите серии на Су-35 са с ПАФАР а сегашните би трябвало да са с АФАР(но няма как да проверим) - И двата радара са с по-голяма площ от този на Ф-35 - тоест по-ефективни и с повече елементи.3. Су-35 има управляем вектор на двигателя Ф-35 няма при този двигател.4000+ км срещу 2500 радиус
227
11
 
21
 
! Отговори
относно руската душа преди 8 години
До АнонименРассия щяла да победи САЩ, щото имали страшна военна машина.м-да..това няма да го прочетеш в бългаските медии, но като започнаха да летят страшните съветски самолети и за последните 8 седмици са паднали 8 самолета, и това са само официалните данни.а, относно голямата руска душа..сигурно не си чел в руските медии, че двама матроси са скочили от руски боен кораб, като са минавали наблизо до гръцкия бряг..а дезертьорите тази година са 3 пъти повече от миналата..не щат да *** за ***

Спонсорирани публикации