Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3

Заплашена ли е Румъния заради базата на ПРО на САЩ?
Обновена: 23 юли 2015 15:15 | 23 юли 2015 12:57, Елка Василева
395
Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3
Снимка: архив, Reuters

Русия ще отговори адекватно на изгражданата база за американски противоракети в Румъния - в най-близко време ще разположи в Крим ескадрила бомбардировачи Ту-22М3, въоръжени със стратегически ракети, пише "Взгляд", като се позовава на министерството на отбраната в Москва.

Тази година в румънската база Девеселу ще започне да носи бойно дежурство комплекс от системата за ПРО на САЩ с 24 противоракети Standard SM във вариант земя-въздух. Според руското военно ведомство тази база ще е сред първите мишени за руските ударни средства, ако САЩ атакуват Русия, уточнява електронният вестник.

Руските самолети, разположени в Крим, ще могат да нанесат удар по базата в Румъния, без да навлизат в зоната на местната противовъздушна отбрана, уверява ген.-полковник Виктор Есин, бивш началник-щаб на руските стратегически ракетни войски. Бомбардировачите ще могат да поразят всяка цел на румънска територия, подчертава изданието.

Ту-22 М3 могат да носят свръхзвукови управляеми ракети и въздушни бомби с обикновен или ядрен заряд, напомня "Росийская газета".

Руското министерство на отбраната изтъква, че "обсегът на Ту-22М3 и на ракетите му се простира далеч извън акваторията на Черно море". С оглед на тези бойни възможности основни потенциални цели на стратегическите бомбардировачи в Крим ще бъдат корабите, плаващи в Източното Средиземноморие. Колкото до противоракетите в Румъния, Русия ще може да ги унищожи и с други средства, коментира за "Взгляд" политологът Константин Сивков.

Разполагането на Ту-22 в Крим ще е асиметричен отговор срещу противоракетите в Румъния, целящ главно да разшири възможностите на Русия в региона - "Крим е непотопяем самолетоносач", допълва военният експерт Андрей Фролов.

Базата в Румъния не заплашва сериозно Русия и противоракетите там са "по-скоро хипотетично оръжие. Както и отговорът. Тече информационна война, придружена с игра на нерви, надуване на мускули", твърди пред "Взгляд" аналитикът Вадим Козюлин.

"Румъния се озова в списъка на целите - американците изложиха своя партньор на удара на руската ракетоносна авиация", пише "Независимая газета".

След първата ескадрила Русия ще разположи догодина в Крим цял "морски ракетоносен въздушен полк" Ту-22М3 - "много сериозни оръжия", а може би и повече. "Всички разбират добре, че ако обстановката пределно се нажежи, на полуострова ще се появят и (ракетни комплекси) "Искандер", и то в достатъчни количества", се казва в материала.

"Румъния, наредила се сред приоритетните цели - или онова, което остане от нея, със сигурност няма да е страната победителка в евентуална война", заключава "Независимая газета".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До европеецХАХАХАХАХАХАХАААААААААААА.....ти наистина си ***!
205
9
 
21
 
! Отговори
агресори преди 8 години
Ккаво друго да чакаш от руснаците - война, разрушения, заплахи, окупации.Чвно затова взеха Крим - плацдарм за агресии.
204
4
 
26
 
! Отговори
goro преди 8 години
ПО ТОЗИ НА4ИН АМЕРИКА ПОСТИГА ЦЕЛИТЕ СИ. УНИЩОЖАВАИКИ ЕВРОПА.
203
11
 
22
 
! Отговори
хе хе преди 8 години
Рашките каквото докопат го засират - вместо курорт направиха от крим военн база Честито на кримчани !
202
3
 
15
 
! Отговори
за 279 преди 8 години
Ако ти рупаш от кофите си е твой проблем - аз съм на старо виски с бадемиНаздраве :)
201
3
 
18
 
! Отговори
загрижен преди 8 години
толкова съм потресен от таз новина,че не мога да си го преместя в другия крачол, а само ще го разклатя мощно през джоба...
200
6
 
31
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Американците се борят за световно господство и това е разбираемо-иначе нямат шанс да оцелеят!Руснаците естествено правят всичко необходимо за да се защитят-напълно оправдано.Въпросът е защо НИЕ се навираме между шамарите,при това без никаква полза,а само щети?????Е,определени хора ще припечелят по нещичко......на наш гръб.
199
6
 
18
 
! Отговори
бивш военен преди 8 години
голям цирк са ви писанията просто не знаете ха ха заплаха за румъния няма голямата заплаха е за англия шотландия еире германия съчетанието ту 22 с искандер е неспасяемо за мижави гащници няма да го активират за бг и румъния евентуално стари букчета или обикновени опълченци
198
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да допуснеш американски войски на твоя територия е като да пуснеш на квартира роми от Гърмен. И тези и онези не си тръгват доброволно. жал ми е за румънците, продадени от корумпираните си правителства, но повече е притеснително, че сме близо.
197
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гневен българинсвали си ушанката и ще видиш колко добре ще се почувстваш.
196
1
 
15
 
! Отговори
Чичо Ти преди 8 години
Защо така Русия е вечно враг на САЩ! И заради това тарамбуките бавно и полека плетат мрежата и изграждат основите на новия халифат. Двама се карат, третия пичели хехехе.
195
2
 
19
 
! Отговори
525 преди 8 години
лудите умора нямат, а обедняването продължава
194
8
 
14
 
! Отговори
българин преди 8 години
До рускиня 260:Не знам, с Шопа какво делите, ама не знаеш български, гювендийо. Ппросто закърмен" НЕ съдържа ЛИЧНО МЕСТОИМЕНИЕ във винителна форма. Понимаеш?
193
5
 
17
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Анонимен 254:В същност, по традиция, винаги сме били преди Румъния, само че, до 09.09.1944 г. нашите управници са ни пазели от съветската заплаха, а днешните ни са комунисти, та чакаме на НАТО.
192
15
 
20
 
! Отговори
българин преди 8 години
Dnes.bg, защо пак ни заливате с тоя съветски бълвоч, преписан от путлерски руски "медии"?!?!?! Какво ме интересува, дали Крим бил непотопяем, какви ракети щели путлеристите да насочат към Румъния, кой с кого си играел на нерви и пр. съветски глупости?В България, БНБ пак я дадоха в ръцете на същите агенти на ДС и КГБ, а вие ни занимавате с мераците и заплахите на съветската ***, която онзи ден обяви, че нямат пари за нов стратегически бомбардировач, та ще вазраждат стар. отпреди 30 г.
191
1
 
16
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 249Да така е и за това са виновни Украинците. Забраниха съхопътния достъп до Крим. Не всеки може да си позволи да пътува със самолет.
190
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали не се заблуждаваме,че войната я иска САЩ а не Русия.Загубата на световното господство ще им струва на янките много,затова се пенявят.Искат една ,,хубава войничка" но в Европа да не е на тяхна територия.А руснаците ,,бият самара за да се сеща магарето" и си пазят територията,понеже са изкарали повече войни на своя територия отколкото американците.Това всъщност е предупреждение и за нашият ,,войнолюбив" американофил президент за участта ще ни очаква при конфликт.Да си помисли и елитът!
189
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
На подобна статия какъв тип реклама би подхождала,на антидепресанти или на препарати против метила при овцете
188
0
 
23
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До ШопШопе, стига де... И друг път си писал... Ы, и Э, то само това да беше... нали :) Не ти се отдава този език, пиши само на български... :))
187
5
 
24
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Уффф чета коментари и пак се смея ...1. Хамериканците нас, Румънците, Полша и Прибалтика ни направиха цели на ядрените оръжия на Москва като разполагат ПРО и КОМ центрове2. Естествено Крим е непотопяем самолетоносач Единственото място в света където има фортифицирани тактически ракетни комплекси е Крим3. На западните страни им стана ясно РФ просто спря да прави отстъпки и все по-сериозна политика ще води4. Сметката за всичко по-горе ще го платим ние на междинната бразда

Спонсорирани публикации