Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3

Заплашена ли е Румъния заради базата на ПРО на САЩ?
Обновена: 23 юли 2015 15:15 | 23 юли 2015 12:57, Елка Василева
395
Непотопяем самолетоносач – в Крим ще има Ту-22М3
Снимка: архив, Reuters

Русия ще отговори адекватно на изгражданата база за американски противоракети в Румъния - в най-близко време ще разположи в Крим ескадрила бомбардировачи Ту-22М3, въоръжени със стратегически ракети, пише "Взгляд", като се позовава на министерството на отбраната в Москва.

Тази година в румънската база Девеселу ще започне да носи бойно дежурство комплекс от системата за ПРО на САЩ с 24 противоракети Standard SM във вариант земя-въздух. Според руското военно ведомство тази база ще е сред първите мишени за руските ударни средства, ако САЩ атакуват Русия, уточнява електронният вестник.

Руските самолети, разположени в Крим, ще могат да нанесат удар по базата в Румъния, без да навлизат в зоната на местната противовъздушна отбрана, уверява ген.-полковник Виктор Есин, бивш началник-щаб на руските стратегически ракетни войски. Бомбардировачите ще могат да поразят всяка цел на румънска територия, подчертава изданието.

Ту-22 М3 могат да носят свръхзвукови управляеми ракети и въздушни бомби с обикновен или ядрен заряд, напомня "Росийская газета".

Руското министерство на отбраната изтъква, че "обсегът на Ту-22М3 и на ракетите му се простира далеч извън акваторията на Черно море". С оглед на тези бойни възможности основни потенциални цели на стратегическите бомбардировачи в Крим ще бъдат корабите, плаващи в Източното Средиземноморие. Колкото до противоракетите в Румъния, Русия ще може да ги унищожи и с други средства, коментира за "Взгляд" политологът Константин Сивков.

Разполагането на Ту-22 в Крим ще е асиметричен отговор срещу противоракетите в Румъния, целящ главно да разшири възможностите на Русия в региона - "Крим е непотопяем самолетоносач", допълва военният експерт Андрей Фролов.

Базата в Румъния не заплашва сериозно Русия и противоракетите там са "по-скоро хипотетично оръжие. Както и отговорът. Тече информационна война, придружена с игра на нерви, надуване на мускули", твърди пред "Взгляд" аналитикът Вадим Козюлин.

"Румъния се озова в списъка на целите - американците изложиха своя партньор на удара на руската ракетоносна авиация", пише "Независимая газета".

След първата ескадрила Русия ще разположи догодина в Крим цял "морски ракетоносен въздушен полк" Ту-22М3 - "много сериозни оръжия", а може би и повече. "Всички разбират добре, че ако обстановката пределно се нажежи, на полуострова ще се появят и (ракетни комплекси) "Искандер", и то в достатъчни количества", се казва в материала.

"Румъния, наредила се сред приоритетните цели - или онова, което остане от нея, със сигурност няма да е страната победителка в евентуална война", заключава "Независимая газета".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
1
 
19
 
! Отговори
Капанар преди 8 години
Също като Титаник. Между другото всеки кораб е непотопяем докато не потъне.
225
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците също знаят какво предтавлява ПВО в Румъния ?
224
1
 
22
 
! Отговори
до славянин преди 8 години
"Мераците се едно, възможностите съвсем друго"Че те през 1950 и 1957 руснаците нямаха нито балистични ракети, нито стратегическа авиация (сравнима с американската) - американците що "са се отказали" от "планираната" ядрена война?Виж колко евтино лъжеш, късокрачко, хаха
223
12
 
15
 
! Отговори
Smurf преди 8 години
Ту 22 М3 е проект от 1974 и е на въоръжение от 1984. Може да носи и ядрени бомби и ракети въздух - земя. Всичко е много хубаво със заплахите от Русия ама за този самолет от дълги години има разработени ПВО системи на американците да го свалят където и когато си поискат. Защото при нападение с такива самолети над Румъния или Полша те няма да се изправят срещу ПВОто на Румъния и Полша а на ПВОто на НАТО, а НАТО познават много добре какво представлява този самолет
222
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
304.След метането ще бъде без Румъния и България !
221
5
 
16
 
! Отговори
296 до друг преди 8 години
"Този път метането ще бъде взаимно. А после ?!"Еми точно, кво седнал да ми говори, че руската душа щяла да победи...?Езотерика, дет вика 299
220
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 4 юли ( денят на Американската независимост ) Руски ядрен бомбандировач , се е доближил до Калифорнийските води на САщ. Пилота е поздравил Американските си колеги послучай празника .Чак вчера в американските новини се изнесе , колко е опасен този бомбардировач и е заплаха за Америка !Русия показва няколко пъти ,че може да се окаже на Американска територия от най- източната руска територия , много бързо, без да има специални бази ,каквото САЩ прави с Източните Европейски страни - Румъния и Б
219
4
 
21
 
! Отговори
до 297 от славянин преди 8 години
Естествено че краварите не могат да искали да започнат светкавична война срещу СССР, но са се отказали, след това през 1950-та сащ са планирали да започнат ядрена война срещу СССР и пак са се отказали, след това през 1957-*** пак искали да го направят и пак са се отказали, сега пак искат, ама не могат и то по съвсем обективни причини! Мераците се едно, възможностите съвсем друго! А и днес светът е съвсем различен отпреди 25 години и дегенератите не са тази сила, която бяха преди 25 години!
218
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
един приятел на татко има жена рускиня,която е преживяла обсадата на Сталинград(била е малко момиченце).....тя е разказвала,че са яли плъхове и са варили колани и обувки, да пият водата,за да могат да оцелеят,страшен глад е било.....но, не са отстъпили и крачка назад
217
0
 
18
 
! Отговори
до 296 от славянин преди 8 години
Душата йерархично е над ума, тя е океан, а умът е локва, трябва да се просветиш доста в областта на езотериката! А военната сила е напълно безсилна пред Небесната сила!
216
2
 
14
 
! Отговори
do 295 преди 8 години
hahahahahahaha imat granci
215
5
 
27
 
! Отговори
до 296 от друг преди 8 години
Самите американски висши военни си признават ,че не могат да победят Русия. Тя войната не е само меташ две ракети и бегаш като в Югославия, Ирак, Либия и пр.. Този път метането ще бъде взаимно. А после ?!
214
17
 
20
 
! Отговори
до 295 преди 8 години
Руската душа е безсилна пред Американския ум!НАТО има 80% от венната сила в света.Друг път недей дръка глупости, ок?
213
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко е един сценарий.....но,ако все пак се стигне до военен конфликт между Нато и Русия....безспорният фаворит е Русия(даже САЩ не са им достоен противник,затова ги слагам в пакта Нато)....Руснаците имат огромна военна машина,способна да се справи със всеки враг....и не на последно място Руската душа и Руския човек....при тях няма назад,само напред до пълна и безпрекословна победа(справка-втората световна война....при агресията на Германия даже не бяха подготвени)
212
16
 
17
 
! Отговори
до 292 преди 8 години
"нали оправданието беше че ги е страх от Иран"Това беше преди Русия да нападне Украйна.Сега: бой по руската кратуна да си научи урока.
211
16
 
21
 
! Отговори
ХАХА преди 8 години
Русия загуби 7 самолета само тоя месец!Без война!И без коментар, хахаха!
210
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото повикали американците--това се обадило....И въпрос-Защо след като се сключи договор с Иран,продължават да се строят тези американски бази--нали оправданието беше че ги е страх от Иран....Сега има споразумение с тях....Май лъжите на САЩ са безкрайни....
209
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хе хеНе се притеснявайте
208
14
 
19
 
! Отговори
дреме ми преди 8 години
нищо, нека харчат, пак ше ядат железо като 1989 (най-тъпия бял народ са руснаците, факт)
207
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До агресориукрайнска-фашистка пропаганда

Спонсорирани публикации