7 знака, че си имате работа с негативен човек

Проблем е, ако разпознаете собственото си поведение в някои от тези признаци
30 юни 2024 13:14, Теодора Драгоева
57
7 знака, че си имате работа с негативен човек
Снимка: iStock

Всеки е срещал този вид човек, който влиза в стаята и разваля настроението на всички. Или може би имате приятел, който се оплаква и тревожи толкова много, че се е стигнало дотам, че го избягвате. Какво ще кажете за онзи колега, който винаги има да каже нещо негативно или пасивно-агресивно?

Отрицателният човек е някой, който вижда всички като недружелюбни и позволява негативното му отношение да повлияе на начина, по който се отнася към себе си и към другите. Избягването на такъв тип и вид хора може да бъде предизвикателство, но е за добро - повечето от тях ще ви разочароват в живота, така че стойте далеч от тях.

 Проблемът е, ако разпознаете собственото си поведение в някои от тези признаци.

Разберете кои са 7-те характеристики на негативния човек, за да се научите се как да се предпазвате, ако си имате работа с такава личност и как да се промените и да станете по-позитивен, ако вие самият сте такъв.

А какво е негативен човек?

Всички имаме лоши дни, но за някой с негативен мироглед всеки ден е лош. Негативният човек смята, че му се случват само лоши неща и сякаш целият свят е против него. Негативните хора винаги очакват най-лошото. Те реагират с пренебрежително и отбранително поведение.

Ето и основните черти на негативния човек:

1. Цинизъм

• Те не вярват на хората и техните мотиви.

• Винаги подозират другите и техните намерения.

• Не подхождат добросъвестно към хората и ситуациите.

• Те не правят нещата с искреност.

• Имат негативни очаквания.

• Фокусират се само върху лошите части от преживяванията си.

• Помнят само лошите неща и забравят добрите.

• Не приемат комплименти и подозират добрите намерения на човека, който им казва нещо хубаво.

• Когато правят на някого комплимент, това често всъщност е маскирана критика.

• Редовно имат негативни мисли за себе си.

• Фокусират се върху слабостите на другите хора.

• Не разчитат на никого.

• Имат лошо отношение и намират грешки във всичко.

Цялата  статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: негативен човек
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 1 - 7 юли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Аз никога не съм видял човек на висока позиция, който да не е постигнал нещата с "тате носи, мама меси" и със собствени усилия, знания, добро възпитание и умения. За да се прескочи границата на средната класа и да станеш богат и да не смеят дори и гнидитe да те нарекат "непрокопсаник", значи трябва да си абсолютен гьoнсypат, циничен, безскрупулен, нечестен, да си с поведение на пpocтитyтка и много гзвe да си излизaл.
28
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Много непрокопсаници в тая държава, бре. Затова има и толкова негативизъм.
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 22 Само едно нещо си изпуснал - мрънкането. Дай му на неудачника да хленчи и няма спиране.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 24 В България има стотици успешни start up-и. Но всеки си "преценя" спрямо неговото обкръжение.
25
0
 
10
 
! Отговори
илюзорна реалност преди 3 дни
типична статия и типичен пример за КОНТРОЛ НА СЪЗНАНИЕТО!!!от доста време се опитват да контролират поведението и настроението на обществото за да могат да го лъжат,мамят и ограбват бъдещето му по лесно!!!!!!!ако някой има различно мнение,изразява чувствата си свободно значи той е негативно настроен ли!?!?!?!...такива които се опитват да контролират съзнанието на човека и се възползват от това ТЕЖКО И ГОРКО ИМ!!!...защото не са вечни и всичко както има начало така има и край!!!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако съдим по това, че България е най-бедната страна в ЕС, а най-заможните и прокопсали хора са фолк певици, депутати, висши военни, компаньoнки, мутри и футболисти, то тогава много криво е разбрано всичко. Някой не бил прокопсал, не бил богат, в неговата си професия не му давали 5000 лв заплата, затова непрокопсаник бил. Аха и негативен бил също. Защото си казва честно нещата както са, без заобикалки, затова е негативен и непрокопсаник. И затова не му дават 5000 лв заплата.
23
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 21 Само непрокопсаник би задал такъв въпрос. За останалите е кристално ясно.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Има нещо вярно в коментарите по-долу. До сега не съм срещал беден, некултурен, нискообразован, неуспял и работещ нискоквалифицирана работа, който да не е мрачен и негативен. Все друг им пречи, все някой им е виновен, всички им дължат нещо.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Какво значи човек да е непрокопсаник? Буквално да не е прокопсал. И сега кво, трябва да започнем ние всички да уважаваме хората които са прокопсали с измама, с лихварство, с насилие, мутрагенство, с връзки, с партийните заслуги на дядовците им, с протекциите на този който ги дyмка отзaд в обедната почивка? В България точно тези хора много са прокопсали! Обикновеният човек който работи обикновена професия честно, него да не го уважаваме, така ли?
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 14 Четирима непрокопсаници не са ти харесали коментара:))))
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Степенуване на думата "позитивен": позитивен, по-позитивен, най-позитивен, ХИВ-позитивен. Никой не е застрахован, но тия които го играят много позитивни, много по-често стигат до там.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Малоумният краен позитивизъм, дойде внос от щатите, барабар с книгите за само-подобряване и надъхване. Максимата е "с нахалство и невежество се стига далеч". Европейската цивилизация беше основана на здравословен скептицизъм и само-критика... поне до края на предишният век.
17
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Можете ли да си представите човек в най-активната си възраст да няма цели, мечти и амбиции. Ето това са негативните. Те са завистливи, (полу)образовани, мързеливи, неспособни, нечетящи, злобни.
16
1
 
8
 
! Отговори
теодора мисирката преди 3 дни
Аз съм позитивна инфантилна мисирка на име Теодора ! Обичам други позитивни инфантили и като ми го набият не знам от къде ми е дошло, но оставам позитивна, докато пак не ми го набият и така до края на света !
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
То е малко като онези смешки във Фейсбук, че едно време нямаше психоаналитици, коучове и т.н. Баща ти като ти зашие два шамара и ти се оправят глезотиите и депресията. Подобно е и с приказките "негативен", "отровен", "токсичен". Модерни думички на съвременни бaвняци които искат да прехвърлят собствените си проблеми на другите. Хващаш се в ръце и почвай да се държиш зряло и ще видиш как ще намалеят тези хора. Сами ще избягат.
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ако е на 30-40 година, или даже повече, не е успял в неговата професионална сфера, няма мрежа от познанства и контакти, не си е "надделял на масрафа", значи този човек е непрокопсаник. Има едно златно правило без изключения - от непрокопсаници и неможачи стой далече. Независимо какви са ти и колко ще се правят на сърдити, стой далече. Само ще те спъват и забавят докато ти се бориш за целите си и за един по-различен живот.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Никога не се е случвало интелигентен човек да ме нарече "негативен". Случвало се е да ми го кажат хора, но все такива които са се доказали като маалоуумни. Обикновено то самите те са негативни и затова наричат другите хора с тая дума. Ако някой дръзне да ви нарече "негативен", то най-вероятно самият той е такъв. Нормалните хора не ползват тая дума в отношенията си с хората.
12
0
 
7
 
! Отговори
Лека жена преди 3 дни
Не може да се лепят етикети като "негативен" или обратното на човек, понеже негативните могат да те нае*бат неочаквано и абсолютно позитивно, както и да останеш с негативно впечатление от позитивния, дето само ти се лензи :)))
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Toчно описание на 80% от българските жени. Слава Богу, че ги има другите 20%!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До 4 100% е така. За неудачника няма по-лоша новина от таза някой негов познат, приятел или роднина да си е оправил живота и да е излязъл от калъпа, в който е живял до сега. Той самият не вижда как ще прогресира, няма умения и воля за това и сам се отдръпва от можещите и успешните. За него те са един вид неприятели, даже ги обвинява за своите неуспехи. Харесва си само неговата порода, защото се оглежда единствено в нея. Пазете се от неудачници, те могат само едно - да ви дърпат надолу към тях.

Спонсорирани публикации