Кремъл: Европейските столици могат да станат мишени за руски ракети

Русия може да удари Европа, ако САЩ разположат ракети на континента
Обновена: 13 юли 2024 19:48 | 13 юли 2024 19:23, Александър Попов
617
Кремъл: Европейските столици могат да станат мишени за руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл предупреди, че разполагането на американски ракети в Германия може да превърне европейските столици в мишени за руски ракети.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков говори за "парадокс", при който "Европа е мишена за нашите ракети, а нашата страна е мишена за американските ракети в Европа".

"Имаме достатъчен капацитет да задържим тези ракети, но потенциалните жертви са столиците на тези държави", каза той пред руския държавен телевизионен канал "Россия 1".

Песков също така твърди, че подобна конфронтация може да подкопае Европа като цяло - по същия начин, по който Студената война приключи с разпадането на Съветския съюз.

"Европа се разпада. Европа не изживява най-добрия си момент. При различна конфигурация повторението на историята е неизбежно", каза той.

По-рано тази седмица Белият дом обяви, че ще разположи от 2026 г. нови оръжия в Германия, които ще позволят нанасянето на удари на по-голямо разстояние в сравнение с американските системи, разположени в момента в Европа. По-конкретно те ще включват ракети SM-6 (многоцелеви ракети земя-въздух с голям обсег), ракети "Томахоук" и хиперзвукови ракети в разработка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


617
Още по темата: КремълРусияракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
13
 
! Отговори
Проскубан плъх преди 1 месец
Руската също
18
20
 
12
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
Ами това си е отдавнашна цел на САЩ-Европа да понесе целия удар,а САЩ да останат невредими.К'во им пука на янките,че Европа ще даде фира?
17
15
 
20
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Че ние не сме и очаквали друго от фашистки монглоидотатари, все пак винаги когато Азия е тръгвала към Европа е било за да разрушава, граби, избива мирно население и покорява, за справка Златната орда, Османците, Арабите, Червената напаст от 44 година. Все оркоиди тръгнали да разоряват Европа.
16
19
 
11
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Аз съм хомосексуалист както всички други евроатлантици и се гордея с това.
15
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази седмица един Ф-16 падна изключително атрактивно в Полша. Руснаците веднага отбелязаха, че това сигурно са трениращите се украински пилоти. Дано докато стигнат до фронта да оцелеят поне 12 от подарените самолети.
14
7
 
14
 
! Отговори
До 8 русофила преди 1 месец
А защо да не ударят София?
13
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия пак са се спиртосали.Направо НАТО да натиска копчето и да ги изтрива от лицето на Земята. Светът ще е по-добро място без Русия-Просия.
12
8
 
29
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
Както и масква.
11
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално. Русия винаги е искала войни. Винаги са се готвили за войни. Ако имаха сила да прегазят Украйна, сега войната щеше да се води в Европа. Жестока и кръвожадна държава.
10
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ лека-полека превърщат Европа в бойно поле, на което да водят войните си с Русия.
9
11
 
20
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Четох до "Кремъл: ". Тия пак ли звучат като след микроинсулт от препиване с бояришник?
8
7
 
33
 
! Отговори
Хайдеее, преди 1 месец
... и тия почнаха да изнасят единствената което имат ..."страхът"! Ще плашат гаргите! Странно защо, все говорят за изпращането на ракети, сякаш тях това не ги касае? Особено умиление буди "загрижеността" за целостта на Европа! Навярно ни демонстрират, че американските ракети не касаят Кремъл, а какво ще стане с останалата част на Русия,...дреме им!
7
44
 
13
 
! Отговори
Горд Русофил преди 1 месец
Крайно време е Русия да удари някоя европейска столица за да и повярват че говори сериозно. Талин или Вилнюс например. Малки европейски градове близо до границата са добри цели.
6
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо САЩ ще разполага ракети в Европа, след като европейските държави разполагат със собствени?
5
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пуцай, куме! Ние нищо няма да загубим, освен един голям турски ***.
4
20
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Кремъл са същата поддчовешка сггган като путинските ботове. Това зло трябва да се изтреби до девето коляно - деца, внуци, всичко.
3
24
 
50
 
! Отговори
Котарака пак изохка преди 1 месец
Жалкарите-монголи пак плашат гаргите. В конвенционалната не им върви. Вече трета година се бият за някакви села около границата. И сега пак размахват ядреното. Каква европейска столица ще удариш, бе котарак. Нали след няколко минути масква няма да я има.
2
23
 
51
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
леле Европа трепери след тва изказване :) явно в кремъл нормални НЕМА !
1
47
 
19
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Ударете Полша ,тези марионетки на НАТО !

Спонсорирани публикации