Стрелецът Крукс: Мразя републиканците, мразя Тръмп

Какво се знае за Томас Крукс?
Обновена: 14 юли 2024 21:04 | 14 юли 2024 19:14, Александър Попов
270

ФБР идентифицира 20-годишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, щата Пенсилвания, като заподозрян за опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извършен по време на предизборен митинг, предаде Ройтерс.

Заподозреният беше застрелян от Сикрет Сървис секунди след момента, в който се предполага, че е произвел изстрели към сцената в град Бътлър, щата Пенсилвания, където Тръмп произнасяше реч. ФБР заяви, че работи по установяването на мотива за нападението, при което загина един участник в митинга, а двама зрители бяха тежко ранени. Тръмп беше прострелян в ухото.

Данните от избирателните списъци в щата показват, че Крукс е регистриран като републиканец. На предстоящите избори на 5 ноември Крукс за първи път е щял да бъде на достатъчна възраст, за да гласува на президентски избори.

Излезе обаче видео от социалните мрежи на стрелеца Крукс, в което казва, че мрази Тръмп и републиканците.

Крукс е живял на около час път от мястото на стрелбата в Бътлър. В неделя Федералната авиационна администрация съобщи, че е затворила въздушното пространство над Бетъл Парк от "специални съображения за сигурност".

Когато Крукс е бил на 17 години, той е направил дарение от 15 долара на ActBlue - инициативен политически комитет, който набира средства за политици от левицата и демократите, сочат данните от подадена през 2021 г. декларация във Федералната избирателна комисия. Дарението е било предназначено за Progressive Turnout Project - национална група, която мобилизира демократите да гласуват.

Бащата на Крукс, 53-годишният Матю Крукс, заяви в ефира на Си Ен Ен, че се опитва да разбере какво се е случило и че ще изчака, докато говори с правоприлагащите органи, преди да говори публично за сина си.

Според вестник "Питсбърг Трибюн-Ревю" Томас Крукс е завършил през 2022 г. гимназията в Бетъл Парк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
21
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До Анонимен 235 То и руснаците са назобени с пропаганда ,че са велика сила и могат да правят безнаказано войни. От историята знаем че всяка агресия се наказва.И най лошия мир е по добър от най "добрата " война.
193
10
 
12
 
! Отговори
Американец преди 1 месец
Това е фалшиво видео, вързали са ви партенка.
192
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бас ловя, че освен останалото , този гледа много филми, новини и играе електронни игри. Момчето е зомбирано от някои.
191
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглежда, момчето се е назобало с пропаганда. Ту за едните, ту за другите, накрая си е съсипал собствения живот. Крайностите и импулсивността, никога не воят до нещо добро.
190
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама как бе саше, нали тоя беше "регистриран републиканец"? Пак ли ще обръщаме плочата в името на шорущоидните "новини"?
189
4
 
1
 
! Отговори
@Color Conductor преди 1 месец
Съгласен съм, че Земята е плоска.
188
5
 
9
 
! Отговори
Slav преди 1 месец
Това не е истинкият убиец. Това видео е нпарвено от човек изгеждаш като него.
187
1
 
21
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Това, което гледаме по филмите са си филми. На живо явно тайните служби не са това, което трябва да са. На филм, на всички точки за евентуална стрелба трябва да има поне полицай, а тук сме дали свобода за изява на местен психар. Позволяват му да стреля и после го ликвидират, колко удобно. Прав е Мъск да иска оставки в сикрет сървиз.
186
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетох Крокус.
185
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали беше привърженик на републиканците? ***.
184
4
 
10
 
! Отговори
лъжи от 1001 нощ преди 1 месец
ЖЪЛТАТА ПРЕСА ПОДХВЪРЛЯ СЪШИТИ С БЕЛИ КОНЦИ ВЕРСИИ НА ГЛАДНИТЕ ЗА СЕНЗАЦИИ ТЪЛПИ И БАЛЪЦИТЕ ДРЪНКАТ ГЛУПОСТИ ДО НАСИТА
183
4
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименболшевиките в случая беше подвеждащо, щото до некое време и меншевиките имат думата. факт е че ако анархистите не са гръмнали царя, едва ли е щяло да има октябрская ревалуция/. ролята на българската и турската армия в случая е попресолена и без значение за процесите в русия.
182
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Имесамо у нас, ако не си "добронадежден" не те допускат до "събитието". единственото немане на достъп беше откъде републиканците кога дедо стана президент. затвориха и зала и све и изгониа сички. а беха поръчали кетъринг за джурмалистите, деаба.
181
4
 
16
 
! Отговори
Име преди 1 месец
Записал се е като републиканец, за да има достъп до събитието!
180
3
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен221 Имаш предвид анархистите, или болшевиките. че през "19-20" век , понятието "Революционер" в царска русия е "леко общо". тъпо е като си с четвърти клас.
179
9
 
5
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
имайки предвид количеството дезинформация и малкото факти, бих сложил на 200 лева че на някой параноик от службите му се е привидяла пушка и са почнали да стрелят сватбарски, опушкали са некви от публиката и за малко и президента тръмп.ше се чуе, тръмп влезе ли в офис и почнат ли да се търкалят кратуни по ръководствата на разни "отдели" раптата е ясна.
178
1
 
1
 
! Отговори
Службите преди 1 месец
До FMC мерки чиче, сме ти зимали. за капа
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
последните думи във видеото са - хванахте грешния човек.
176
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъск поиска оставката на директора на "Сикрет Сървис". Совите не са това, което са.
175
0
 
10
 
! Отговори
До 204 преди 1 месец
Би могло да е нагласено, ако Секрет Сървис подкрепят Тръмп всъщност, въпреки че са на подчинение на Байдън. И в колаборация със стрелеца. Това обаче е направо невъобразимо и едва ли е вярно. Най- вероятно момчето наистина действа сам и мноооого мрази Тръмп. Интересно ми е защо?

Спонсорирани публикации