Байдън: Във велика Америка не управляват крале и диктатори

Президентът на САЩ направи обръщение към нацията
25 юли 2024 08:10, Петър Бойчев
132
Байдън: Във велика Америка не управляват крале и диктатори
Снимка БГНЕС

Реших, че най-добрият начин да продължим напред е да предам щафетата на следващото поколение, защото това е най-добрият начин да обединим страната, заяви президентът на САЩ Джо Байдън в реч от Овалния кабинет.

"Има време и място за дълъг опит в обществения живот. Има място и време за нови гласове, свежи гласове, по-млади гласове. И това време е сега", каза Байдън, който се отказа от участие в президентските избори в полза на своята вицепрезидентка Камала Харис.

Байдън каза, че ще се фокусира върху оставащите шест месеца от президентския си мандат, да работи за намаляване разходите за работещите, за растеж на икономиката, да брани гражданските права, правото на гласуване и да се бори срещу политическия екстремизъм и насилието. "Ще продължим да събираме коалиция от горди страни, за да не позволим на Путин да превземе Украйна и да нанесе още щети. Ще поддържаме НАТО по-силна и по-обединена от когато и да било през нашата история", обеща президентът.

Той каза, че ще работи за слагане на край на войната в Газа и за връщане на израелските заложници, отвлечени от палестинската групировка "Хамас" в ивицата Газа, пише БТА.

Байдън призова американските избиратели да гласуват за Камала Харис, която по думите му е "опитна, силна и способна" и ще бъде добър лидер на САЩ.

По-рано вчера, на митинг в Северна Каролина, кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп обвини Харис, че е позволила "на 20 милиона нелегални чужденци да нахлуят" в САЩ. Но според Байдън броят на нелегалните пресичания на границата с Мексико сега е по-малък, отколкото е бил по времето на Тръмп.

Байдън се отказа да се кандидатира за втори мандат на президентския пост след натиск от страна на свои съпартийци, породен от лошото си представяне в дебата с Тръмп на 27 юни и заради социологическите проучвания, които показаха, че той има голям шанс да загуби изборите. Байдън каза, че за него е било привилегия да служи на страната в продължение на 50 години. Той мотивира оттеглянето си с това, че защитата на демокрацията е по-важна от която и да било титла и от необходимостта да обедини Демократическата партия.

Той е първият президент, отказващ се да преследва втори мандат, след Линдън Джонсън, който, критикуван заради неспособността си да се справи с Виетнамската война, се оттегли внезапно от кампанията на 31 март 1968 г.

"Великото качество на Америка е, че тук крале и диктатори не управляват. Хората го правят. Историята е във вашите ръце. Властта е във вашите ръце", каза още Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко от вас биха отишли да живеят в Русията на Путин? Като ви гледам още сте си тук
46
0
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 1 месец
Мда, така е...управляват корпорациите и техните интереси.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А колко кандидата имаше в САЩ за президент? Ако не броим зомбито и рижавия клоун?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"CAЩ нe ca geмokpaцuя, CAЩ ca oлurapxuя..." ....по-скоро Идиокрация с пушки в най-чиста форма
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт п.ърцул и пенция влачи и заплата влачи - цял живот лентяй на аванта :)))
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОЛКО КАНДИДАТИ ИМАШЕ НА ИЗБОРИТЕ В РУСИЯ!? КОЛКО........КОЛКО БРЕ.
41
2
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Всички който не искат даса роби на сащ и да живеят по свойте правила се обявяват за диктатори.....от държаватерорист и агресор сащ.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак са му извадили трупът от хладилника, да го показват пред камерите
39
0
 
3
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
НЕЕ САЩ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ЕВРЕЙ ИЛИ .СЕ.НИ.ЛНИ МАРИОНЕТКИ НА СВЕТОВНОТО .Е.ВР.ЕЙСТВО....И ТО ОТКОГАТО СЪЩЕСТВУВАТ...
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
CAЩ нe ca geмokpaцuя, CAЩ ca oлurapxuя...
37
2
 
6
 
! Отговори
Кубрик преди 1 месец
Щом се оттеглил,значи Господ слязъл и ти казал, краварите имат най слаб президент,винаги бяха кукли на конци,а този още и със памперси и деменцията,но има достойна замяна на дядката,жена със вербална диария, уникални във всяко отношение,европа да взима пример, засега само нацюгите на властта.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Катетърът си противоречи. Целият свят разбра как Байдън беше свален от собствената си партия и най-близките си поддръжници като кандидат за изборите поради невъзможност да победи Тръмп. Колко демократично! Да те държат на системи и под натиск да те накарат да се оттеглил! Цяла седмица подготвяха какво да каже и накрая - БОЗА. Не било време за това, било време за онака и накрая вика тя била опитна. Опитна е само в креватната гимнастика с ***, кметове и милиардери.
35
1
 
3
 
! Отговори
Терористите преди 1 месец
А кой управлява?
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А дали е сигурно, че на кадъра е жив Байдън??????
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре явен крал и диктатор, отколкото дузина сенчести фигури от някоя тъмна стая
32
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Сащ са тежка диктатура и всички приказки за демокрация и свободи са лъжа,една голяма лъжи.
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слабите мъже искат бащица
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незнам русофилите какво обичат, но знам, че не обичат хора, наричащи се НЕБИНАРНИ да се афишират и предлагат за нормални. Тези, които искат НЕНО да е модела за живот и битие, моля на самолета и при Дедо! Работата е там, че в Америка никога не е имало крал, респективно диктатор. Затова си мислят, че вселената е тяхна и могат да се разпореждат със съдбите на околните. И когато ги ритнат отзад реват, че е застрашена тяхната демокрация, което всъщност е открита диктатура.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Axa, aмu kak ce тuтyлoвaт тoraвa Poтшuлguтe?
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-сетне някой да признае, че управляват от Дълбоката държава. Браво Джоузеф, заслужи си сладоледчето

Спонсорирани публикации