Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага

Москва въведе режим на "Антитерористична операция"
10 авг 2024 06:50, Петър Бойчев
714
Руският отговор за Курск: Нашите танкове могат да стигнат до Райхстага
Снимка БГНЕС

Нови руски танкове могат да стигнат до площада пред сградата на Райхстага в Берлин в отговор на появата на германска бронирана техника в състава на украинските части, нахлули в Курска област. Това предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че думите му са в отговор на публикация в германския вестник „Билд“, която съобщава за новата поява на германски танкове на руска земя 80 години след Втората световна война.  

Русия въведе рано тази сутрин режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва Ройтерс.

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации.

Медведев окачестви публикацията, „в която с гордост се съобщава за завръщането на германските танкове на руска земя“, като реваншистка. „В отговор ще направим всичко, за да доведем новите руски танкове на Площада на републиката (пред сградата на Райстага в Берлин)“, написа той в социалната мрежа „Екс“.

Вестник „Билд“ съобщава, че в украинското нахлуване в Курска област се използват бронирани машини „Мардер“. Засега германските власти нито са потвърдили, нито са отхвърлили официално тази информация, а председателят на комисията по отбрана на Бундестага Маркус Фабер каза, че не вижда проблем в използването на германски оръжия в нападенията на руска територия, включително и на танкове „Леопард“.  

Масираната атака от страна на украинската армия в Курска област започна на 6 август. На територията на областта няколко пъти беше обявяван сигнал за въздушна тревога.

В резултат на обстрелите и нападенията са били убити най-малко петима и ранени над 60 души, сред които девет деца, съобщи ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


714
Още по темата: КурскРусиярайхстага
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
555
39
 
40
 
! Отговори
Справедливата преди 1 месец
Укрите нали искаха да преговарят за мир и какво стана,сложиха си още един таралеж в гащите си,сега ще има бой до дупка,миличките зеленясали укри нали реваха че руснаците избиват невинни хора а сега какво излезе кой избива невинните,по злобни и по лъжливи от гадни укри няма те даже не са човеци,мъжете си дават живота на фронта а жените им дигат си краката по целия свят,истинските украинци са останали в украина и те вече не са много.
554
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя дори незнае с кого воюват 24*7 на кока и коняк на задъртяваш неслужил никога гномщут невлияят добре
553
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Димончик, ко стана, голубчик, не ти ли дават вече бело, само на Финландия ли остана? Звънкай на Кокаиновата Маша, тя винаги има запаси.
552
28
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то по скоро Украинските ще стигнат до владивосток
551
9
 
39
 
! Отговори
ВВП преди 1 месец
Ако не беше тоя Бахмут, сега да сме на Ламанша...
550
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
руснаците няма да се отърват от тоя резил още 1000 години, най-добре за всички е да си пуснат сами бомбата и да се приключат
549
27
 
35
 
! Отговори
От Хага преди 1 месец
Дмитрий, пий още една водка, смръкни си още една линия и лягай да спиш. Щом се събудиш може украинците с немските танкове да се вече под прозореца. После с Вова-убиеца ви чака съдебен процес в Хага и от там в Prison Scheveningen, където се спомина Милошевич.
548
18
 
20
 
! Отговори
Иванчо от приказките преди 1 месец
Как ще стане да отидете до Райстага незнам то да не е 45 година
547
8
 
26
 
! Отговори
аз преди 1 месец
бой по нацистите
546
19
 
31
 
! Отговори
XA XA XA преди 1 месец
Първо оправете Куркс, после мислете за Райхстага
545
8
 
15
 
! Отговори
Западняк преди 1 месец
До 579. С тези ялови драсканици ще си останете. Нали ти е ясно, че преди това ще е свършено с империята на злото?
544
22
 
29
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Този мухлясъл съветски шушляк Медведев е най-големият олигоффрен сред кремълската шайка. Те не могат да мръднат на повече от 20 км от Донецк, той щял да ходи до Райхстага. Айде, опитайте бе, ушшанки смотани, да видим докъде ще стигнете.
543
7
 
14
 
! Отговори
А замълчи де! преди 1 месец
Не всеки може да говори умно .Всъщност,причината за сериозната подкрепа от страна на Европа и САЩ на Украйна е именно многократно декларираният стремеж на Русия 80 год. след втората световна война да възстанови доминирането си над тогавашните си завоевания.
542
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи буферната зона ще бъде 100 км на юг от Украинската граница,Одеса трябва задължително да бъде освободена
541
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6000 ядрени бомби по САЩ и Европа и да се приключва
540
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде първо да се справят с Украинците пък тогава да мислят за нападения 😃
539
6
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Гладна кокошка просо сънува
538
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако до Кремъл направят и Раихстаг може на парада да врътнат едно кръгче !
537
24
 
21
 
! Отговори
Още ли сте тук преди 1 месец
Украинци. Айде бегайте за тържествата в Киев. Зарята ще е от руснаците. Жална ви майка сега след големите успехи
536
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
единствените които ще сигнат до райстага са рускините проститоиращи от глад след тоталния разпад на блатостан

Спонсорирани публикации