Прокуратурата иска лечение за жената, заплашвала певицата Дара Екимова

За заплахите алармира продцентът Саня Армутлиева
22 авг 2024 13:08, Стела Стоянова
6
Прокуратурата иска лечение за жената, заплашвала певицата Дара Екимова
Снимка БГНЕС, архив

Районната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за лечение на 28-годишна жена, отправяла заплахи към певицата Дара Екимова и продуцентът Саня Армутлиева. Музикалният продуцент и изпълнителката подадоха жалба в началото на седмицата за заплахи в социалните мрежи.

Още по темата
От Районна прокуратура-Пловдив съобщиха, че днес в Районен съд-Пловдив е внесла искане по реда на чл. 156 от Закона за здравето за задължително настаняване и лечение в специализирано психиатрично заведение и назначаване на съдебно-психиатрична експертиза за наличието на психиатрично разстройство на 28-годишната Г.Н.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи открито заседание по делото в законовия срок.

БГНЕС припомня, че за заплахите, включително и такива за убийство, Саня Армутлиева алармира чрез социалните мрежи и в интервю в национален ефир.

"Едно мило, талантливо и успешно момиче - Дара Екимова, получава такива съобщения от месеци наред!

Когато миналата година за първи път видях какво се случва, нашите юристи входираха от нейно име сигнал в ГДБОП, киберотделът се задейства, откриха самоличността и адреса на, забележете, една жена от Пловдив, направиха обиск в дома й, иззеха телефоните и компютъра й, стартира наказателно дело. Паралелно с него в Хасково беше образувано още едно дело - по сигнал на друга жертва. Съвсем наскоро то беше прекратено с прокурорско постановление поради невменяемост на лицето с искане за прилагане на принудително лечение по Закона за здравето, пише Армутлиева. В резултат на първото дело, въпросната жена е била настанена за 1 месец в специализирано заведение, след което е била пусната, тя излиза и днес отново се активизира - пише по цял ден на Дара Екимова от нови профили, коментира под всяка публикация на "Вирджиния Рекърдс", касаеща предстоящия нов албум на певицата - последно, преди да изтрием, прочетох, че "Дара Екимова е починала"...

Питам: Възможно ли е системата у нас да не може да предприеме нищо значително в защита на хора, които стават жертва на грозни заплахи, обиди, вербално насилие, кибер тормоз от страна на рецидивисти? Ако някой е обявен за невменяем и съответно не носи отговорност за действията си, нормално ли е да го оставим да продължи да осъществява криминалното си деяние? Един месец принудително лечение в специализирано заведение равнява ли се на близо две години почти ежедневен тормоз, който освен това продължава? Събрали сме нови доказателства и в понеделник ще пуснем нов сигнал, ако трябва ще има ново дело и няма да се откажем, докато държавата не вземе адекватни мерки“, сигнализира Саня Армутлиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от НОТИФИКАЦИИ
Навиците на жените, които винаги са във форма
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия се чудят как да се пъчат по медиите,опитвайки се да си правят безплатна реклама! Каквато продуцентка е санята,такава и певица е дарата! Хвани едната,прасни я в другата! Из провинцията избиват възрастни хора за пет лева и резултати никакви,ние ще слушаме лигавщините на дарите за някакви вербални заплахи,от които не последва никакво физическо нараняване,а няма и да последва! За какво са тези вопли? Явно за да бъдат забелязани,търсят внимание по много жалък и смешен начин! И са много досадни!!!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Геpгана Недeлчевa от Пловдив. Да я вкарват по-бързо за лечение, че някой ще я излекува по бързата процедура.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно това са най-големите проблеми, които държавата трябва да реши. Престъпниците на свобода, ама сега ще хабим ресурси за някакви тийнейджъри, дето заплашили някого в социална мрежа. Армутлиева няма с какво друго да се занимава - жалка женица, издигната от мъжа си в позиция, която не е заслужила; очевидно пренебрегвана в къщи и явно избива комплекси. Има достатъчно психолози в България, към които да се обърне, вместо да четем за това тук. Това би трябвало да е сайт за сериозни новини.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вероятно наистина е болна, за да се занимава с това незначително, пробутвано от майка си момиченце
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
много заплетена история въпроса е че в България "съд" и "прокуратура" няма всеки се спасява кой както може.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
за пръв път чувам за тази бг естрада !

Спонсорирани публикации