Георги Близнашки: Четвърта година държавата агонизира

Бившият служебен премиер определи Христо Иванов като “вредна личност”
19 юни 2024 16:45, Инна Ангелова
118
Георги Близнашки: Четвърта година държавата агонизира
Снимка: БГНЕС

Според бившият служебен премиер Георги Близнашки формулата за съставяне на правителство трява да се смени и да се хвърви към правителство без ярки политически фигури. Той допълни, че правителството зависи от “онези избори отвъд Океана”.

Още по темата
Според него днешната битка за председателското място в НС има друг смисъл - как да изглежда бъдещото правителство.

"Очевидно, че тези, които биха подкрепили правителство - ИТН и БСП, няма да приемат тази партизанска формула. ДПС искат своето парче от баницата. Ако се отива към споделена отговорност, не само министри от ГЕРБ, но и от ДПС, това е смисълът от появата на Пеевски”, каза пред БНР Близкашки.

Политикът допълни, че най-силно впечатление прави мълчанието на държавния глава Румен Радев. Това, по думите му, е знак, че ситуацията е тревожна.

“Нека не забравяме, че всичко започна от онзи размахан юмрук на площада и четвърта година продължава този хаос. Аз го наричам агония на държавността, това е четвърта година и нещата са на път да се превърнат  трагични", предупреди проф. Близнашки.

Бившият премиер коментира и темата за свикване на Велико Народно събрание, което означава и нов тип република - президентска. Според Близнашки това е много рискована крачка.

“Ако сега не се излъчи правителство и се отиде към предсрочни парламентарни избори, ще бъде катастрофа. Сега с голяма мъка ги докараха до 30% гласуващи. Самият Борисов ще загуби много в следваща предизборна кампания", предрича бившият служебен премиер. Той прогнозира, че нова “сглобка” няма да има.

ПП-ДБ вървят към екзистенциалния си минимум и трябва да мислят как ще оцелеят при следващи избори. Най-добрата новина е, че Христо Иванов се оттегля. Това е най-вредната личност", каза проф. Близнашки и призна, че президентът Росен Плевнелиев му е “пробутал” Христо Иванов за министър на правосъдието в служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от Избори 2024
Кака Лара: Представлението на политиците е тъпо, трябват нови актьори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано и ти скоро агонизираш мазнико!
75
1
 
6
 
! Отговори
El turco преди 1 седмица
Закривайте я. Спускайте кепенците. 700 години я е нямало, никой няма да забележи
74
0
 
2
 
! Отговори
ПЕВЕЦ, ОТ НАРОДНИТЕ преди 1 седмица
Този пък кой у ? Пак не е почерпил за именния си ден. Ами, как да не го познавам РИКИСА. Дори и синовете му познавам. А пък, внучето му я пее тази за пуйчетата. Просто няма как да не ни позное РИКИСА с чорбаджи СЛАВЬО. Ами, с тях съм си израстнал. А не с политиците ни и техните лидери. САМО НЕ СКАЧАЙТЕ, че ще ви подгоним със криваците. Тези си ги знаем само северняците ни. Изобщо не става въпрос за сопи и пръчки. С криваците ни. БИЕМ И УДРЯМЕ ЯКО.
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искаме задължително гласуване. Не искаме страхливи сиирджии и мрънкачи.
72
4
 
3
 
! Отговори
Василев преди 1 седмица
Демокрацията работи и когато хората изберат да не гласуват, това означава че хората гласуват срещу политико-икономическия модел и мафията, а не срещу държавата!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Десетилетия наред Близнашки се окръгля все повече и повече! От всякъде изглежда еднакво, скоро ще започне да се търкаля.
70
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Пак се почна. Вместо да помислят за държавата се надсмиват. И Слави нямало да ги подкрепи. И ти си една чорбаджийска лопата. Избори до дупка и накрая ще ни управлява ДПС
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държавата агонизира вече 35 години, банановата революция ни направи бананова република
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много си прав Близнашки- това е моделът Баджанаците!
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
65- казваш най много- гледаме КИК мин заплати по години и установяваме че ПП са увеличили мин заплата с 280лв- но инфлацията е 30%- когато пресметнем и извадим 84лв- получаваме 196лв- и ти твърдиш че това е висок доход- дизелът лятото на 2021г стигна 3.90лв- това пак при ПП- за пенсиите няма да твърдиш че са много увеличени ако имаш ПИК и с ЕГН влезеш в НОИ и проследиш/ не смятай от 1 юли- това е индикация по швейцарското правило!
66
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
този охранен индивид влиза ли в числото на "агонизиращите" ?
65
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Доходите на българите се качиха с 50%, а инфлацията със 100%.
64
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
и всеки,който твърди че НАШИТЕ проблеми зависели от президентските избори в Кравария, е нещастенмизирабъл !
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Четвърта година държавата агонизирала, а през тези четири години доходите на българите са се качили най-много. Еми тогава нека си агонизира държавата, щом само така доходите вървят нагоре.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой няма полза от задължително гласуване - ако се случи, партии, които сега вземат по 12-13% може да не влезнат в парламента изобщо.
61
0
 
18
 
! Отговори
мдаа преди 1 седмица
Пак удобно забравяме нещо, но изтъкваме на преден план следствието, а не причината. Радев вдигна юмрук и излезе, но хората го подкрепиха след като Гешев нахлу в президентството. Гешев, бухалката на Пеевски и Борисов, който реши е е ръката на Господ, толкова си беше повярвал и самозабравил. Та юмрукът беше следствие и отговор на задкулисието и мутрите, които се опитаха да овладеят държавата. Та Близашки да не демонстрира късопаметност и амнезия, когато му е удобно.
60
1
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 седмица
Защо ни занимават с едни компрометира ли се хораАми като са почнали да искарат и другите от кръга монтерейКостов , ал бош-мистър-10% , маджо ,доган , генерал любен гоцев
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гьорги Паляшки
58
0
 
19
 
! Отговори
Инж+ преди 1 седмица
А преди това, когато ГРОБ си крадяха спокойно, беше стабилност???
57
1
 
19
 
! Отговори
111 преди 1 седмица
Корнелия може да е всякаква, но изключи такива *** като Близнашки, Първанов, Гергов и другите олигарси, които са си в много близки отношения с герб и дпс..