Гуцанов: Левите партии с обща програма за изборите

За отстраняването на Нинова - не са нужни крайности
Обновена: 14 авг 2024 09:47 | 14 авг 2024 09:45, Инна Ангелова
28
Гуцанов: Левите партии с обща програма за изборите
Снимка: БГНЕС

Горица Грънчарова-Кожарева е един от компромисните варианти за служебен премиер, смята председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

"След промяната на Конституцията, за което от БСП бяхме категорично против, се доведе до пълни абсурди, на които сме свидетели, когато говорим за служебните кабинети. В момента сме залог на тази безумна промяна, която беше направена в Конституцията преди няколко месеца. Не познавам кандидата за министър-председател. Имаме бегли виждания за нея”, каза още Гуцанов пред БНР.

Депутатът се изказа остро за ПП-ДБ, защото “благодарение на тях сме в тази ситуация” и трябва да замълчат най-накрая.

"ПП-ДБ реанимираха и ГЕРБ, и ДПС, така че да се изпадне в още по-тежка ситуация от това, което беше. Точно те да говорят за министъра на вътрешните работи, за КПКОНПИ или за бухалки, когато техните действия ни докараха дотук, е малко срамно, по-добре да замълчат”, допълни Гуцанов.

По думите му задачата на вътрешния министъра е да бъде намален купения вот, който, според него, може изцяло да изкриви управлението на държавата.

За предстоящите избори, както вече стана ясно, БСП и левите партии ще се явят в коалиция. Гуцанов каза, че партията е готово да навакса изгубеното време, затова се върви с бързи темпове към обединение, защото е важно за партията.

Освен това Гуцанов подчерта, че се слага край на войната с институциите и най-вече с президентската.

"Тръгнали сме вече по съвсем друг път. Ключовата дума вече е диалог, а не разединение. Няма как при едно такова обединение да няма и друг резултат. В България има много леви избиратели и много хора, които искат да видят друго управление на България, а не това, на което се нагледахме през тези няколко години - на постоянни предателства, незачитане на националния интерес и некомпетентност".

Борислав Гуцанов бе категоричен, че вече се работи по обща програма за явяване на изборите:

"Ще направим всичко възможно да бъдем заедно. Имаме вече 10 групи за разработване на тази програма. Този процес е абсолютно необратимо. Всеки един от нас си е изпил горчивата чаша и е разбрал, че явявайки се самичък няма никакъв шанс. Всеки си взе своите поуки и уроци".

 Запитан дали Корнелия Нинова трябва да бъде изключена от партията, той отговори така:

"Има такива виждания на една част от нашите членове. Не се стигна до гласуване. Няма нужда да се стига до крайности, но решението е Бюрото да разгледа всички действия и да излезе с някакво предложение на следващото заседание. Никой не подхожда емоционално, наистина се разглежда по разумен начин".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Избори 2024
Витанов: Нинова докара БСП до насипно състояние
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 3 седмици
КЪДЕ СА ОБЕДИНИТЕЛИТЕ ПРОГНОЗИТЕ СА СЪЩИТЕ БЕЗ ТЯХ РЕДОВИТЕ БЕСЕПАРИ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ДОКАТО В ЛИСТИТЕ Е МАЯ И ДРУГИТЕ КАТО НЕЯ КОИТО НЕМОЖЕХА ДА СЪБЕРАТ ЕДИН ПРОЦЕНТ СЕГА ЗАРАДИ ТЯХ ЧЛЕНОВЕ НА БСП НЯМА ДА ВЛЯЗАТ В ПАРЛАМЕНТА И ГУЦАНОВ ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ АКО НИНОВА НЕ Е В ЛИСТИТЕ МНОООГО НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГУЦАНЕ,СИЛАТА НА ОБЕДИНЕНИЕТО Е В "РАВНОПРАВИЕТО",НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ ДОРИ И ПОД НАЙ-БЛАГОВИДНИ СЪОБРАЖЕНИЯ. СПАЗИТЕ ЛИ ГО - ОБЕДИНЕНИЕ ОТ РАВНОПРАВНИ СЪМИШЛЕНИЦИ, ИМАЩИ НАПЪЛНО ЕСТЕСТВЕНО ТЕХНИТЕ В НЯКОИ ОТНОШЕНИЯ РАЗЛИЧНИ ВИЖДАНИЯ, ИМАТЕ ШАНС ДА ОБЪРНЕТЕ НЕБЛАГОПРИЯТНАТА ТЕНДЕНЦИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ!!! НЕ РАЗОЧАРОВАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ!!!... ПОЖЕЛАВАМ ВИ УСПЕХ - НУЖЕН Е НА БЪЛГАРИЯ!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ХАХАХАХАХА КОГО ЩЕ ЛЪЖЕТЕ СЕГА МАЯ ПЪРВАНОВ ДОНЧЕВА ГУЦАНОВ ХАХАПАХАХА ПАК ДРАПАТ ЗА НИЩОПРАВЕНЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА ОТМАРЯТ ОТВРАТ СТЕ
21
0
 
1
 
! Отговори
Ционизъм=Фашизъм преди 3 седмици
И леви, и десни - всички са кукли на конци на юдео-ционисти бесни!
20
1
 
3
 
! Отговори
от бузлуджа преди 3 седмици
гуцанОФ , програмата ви я знаем , обещания които не изпълнявате и огромно желание да завладеете държавата . ама да те питам : след като години властта беше ваша защо не изпълнихте нито едно от предизборните ви обещания ? или вече обещавате да ги изпълнявате :)
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До до 12 Само това да е .....
18
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 3 седмици
До АнонименБорката беше изпълнителен директор на "Бляк сий шипинг",по време на която се изпариха 23млн.долара,сградата на фирмата и два пасажерски кораба.Част от екипажите останаха без заплати,неполучавани с месеци.Но,каквото било,било.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И сто леви партии да се обедините, с Нинова или без нея, резултатът ви все ще е същият.
16
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
вън капиталистите от бсп ако няма тотална подмяна на листите изб активностпада на 20 процента важи за всички така наречени партии
15
2
 
9
 
! Отговори
Малиии преди 3 седмици
И около кой ще се обединявате сега....няма да е около Народа...знаем ви вече
14
3
 
6
 
! Отговори
Йордан преди 3 седмици
Много ми хареса Гуцанов как тарикатски изрита Нинова от председателското място :)
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гуци, не разбрахте ли , че нов бардак със стари *** не се прави. Древна мъдрост.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
всички сте еднакво продажни, некадърни и зависими, искаме смяна на всички в НС
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нещо да каже за огромния блок зад морско училище ....
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гуцанов е тежко компрпметиран покрай Дънката , акция медузи , заведението на плажа във Варна и още много други .Другаря социалист ,е просто мулти милионер
9
4
 
18
 
! Отговори
. преди 3 седмици
България ще се оправи когато и последните комунистически *** и руски *** отидат на концерт на кобзон!
8
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 седмици
Крадци и неможачи. Моделът на Герб е измислен от тези.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има симпатични и грамотни хора в БСП, но дъртите комунисти не ги допускат до уптавлението. Няма да я бъде тази партия.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Внимавайте Нинова да не изключи вас.
5
4
 
4
 
! Отговори
Общата програма: преди 3 седмици
На национална конференция на българите за България, на която участваха Румен Радев, Киро Брейка, Цончо Ганев, Движение Русофили, Цанов, Ивелин Михайлов, мумията на Жоро Тарабата и ген. Бойко Борисов всички стигнаха до категоричното решение: "МОМЕНТАЛНО ИЗЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНТИНЕНТ И ПРЕСЕЛВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ПОКРАЙНИНИТЕ НА РУСКИЯ ГРАД КАЗАН." Така ще можем да браним по-добре интересите на България, т.е. на Русия, бе то за нас е 1 и също. *** you!