Резерв: ДПС-Доган запази "Алианс за права и свободи"

За нея вече се събират подписи
10 сеп 2024 14:24, Нели Христова
56
Резерв: ДПС-Доган запази "Алианс за права и свободи"
Снимка: БГНЕС

Фракцията в ДПС около почетния председател Ахмед Доган подготвя нов вариант за явяване на изборите. Там са започнали да събират друга подписка – за подкрепа на коалиция "Алианс за права и свободи".

Причината е блокажът към момента в Централната избирателна комисия (ЦИК) за парламентарния вот на 27 октомври. Двете враждуващи фракции в ДПС – около Доган и около Делян Пеевски, взаимно се неутрализират и не успяват да получат регистрация за изборите.

Припомняме, че лагерът около почетния председател първоначално се опита да регистрира коалиция от три партии – ДПС, СБОР и "Земеделски народен съюз". Тя трябваш да носи името "ДЕМОКРАЦИЯ, ПРАВА И СВОБОДИ – ДПС".

Фракцията около Пеевски обаче предложи друга коалиция - "Движение за права и свободи – Ново начало". В нея също влязоха три партии – ДПС, "Български гласъ" и "Новите лидери".

ЦИК, логично, отказа да регистрира и двете коалиции заради участието на една и съща партия в тях – именно ДПС. Очаква се да има продължение във Върховния административен съд.

След като бе спрян от ЦИК, вчера лагерът на Доган изненадващо поиска регистрация само като партия ДПС, представяйки втора подписка от поддръжници. Веднага след това упълномощен от Пеевски поиска оттегляне на внесените документи. Очаква се решението на ЦИК и по този казус. Заради вероятността да се стигне до негативен изход хората на Ахмед Доган готвят трета подписка – за подкрепа на „Алианс за права и свободи“.

"Правим го за всеки случай", коментира пред Клуб Z човек от лагера на Доган. "Самата ситуация да имаме двама (съ)председатели, които действат заедно и поотделно, създава проблеми."

Припомняме, че (съ)председатели на ДПС са и Джевдет Чакъров, който представлява фракцията около Доган, и Делян Пеевски.

В коалицията "Алианс за права и свободи" партия ДПС няма да присъства. От кои партии ще се състои тя, засега се пази в тайна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
ОцелялОтСДС-Чумата преди 5 дни
Доган не е чак толкова умен и тарикат ,каквито бяха до скоро впечатленията ми за него, щом пусна Прасето под дивана, а то взе, че се качи на главата му и се изс...а върху нея.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тази партия ако може изобщо да не съществува ще е най- добре. НО, докато Шишан се ояжда с власт, държавата няма да прокопса.
47
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ДПС на турците. Никой друг не може да управлява там
46
1
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 6 дни
Другаде прочетох,че в този Алина като коалиция няма да участва ДПС,Ко ЕТ то е правилния вари са нт.Още в началото написах,че Бареков им е спасението,дали у по адрес или не принципът е същия.За изборите и без това само какзват на избирателите кой номер е правилния и те гласуват.При този вариант и да регистрира съда коалицията на Пеевски няма да мине границата.ГРУХ изгоря,само ми е чудно защо не започнаха с този вариант на участие срещу който Пеевски няма полезен ход.
45
0
 
1
 
! Отговори
Фитока преди 6 дни
Няма смисъл,всичко така или иначе ще се реши от съда,а и днес след като ГРАО провери подписката ще ги регистрира за вота,но и ще чакат ок съда да каже последната дума.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Дуганеее, га са гушкаше с Дебелян под юргана, ни рива!
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Алианс - каква хубава турска дума!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На пеевски партията се състои от българи и роми ,Колко мюсюлмани има !!
41
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
За това почерпеното ли реват независимите от ДПСто.
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Движението за пиене и содомия ще го регистрират ли@?
39
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 6 дни
Ако бяхме народ на място,нямаше да позволим тази язва ДПС да съществувая.Убедихте ли се какво се е правило 34 г пред очите ви.Коя друга партия е принуждавала да и се строят сараи?Никоя.Давате ли си сметка,че това са нашите български пари,изработени от нас,но за турците.Милиарди са похарчили за тези години от нашите пари,а ние блеем.Видяхте как е фунционирала една бандитска организация?Сега да се изземат имотите,и основните играчи осъдени,и в затвора.Бил пазител на етническия мир?!Друг път!Крадец
38
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
Те турците ще се оправят ами ний ,ний какво ще правим. Бойко пак иска да управлява, ПП-тата също искат баница БСП-ето се цепи.Никнат като гъби нови партийки спонсорирани от сили извън страната. Един има дето казва че царят е гол но не му вярваме. Има поговорка че каквото си надробиш това ще сърбаш. Идат поредните избори е Ха вдигнете си г-ъ.з.ове.те и идете да гласувате.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Доган и дерибеите с хотел за забавления как е построен на кого е защо тези дерибеи толкова години са властвали безнаказано
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Турски номера, ориенталски разбирания за законите.Надлъгвания, надцаквания.Това Европа ли е или капалъ чарши.Айде няма нужда.
35
6
 
15
 
! Отговори
Добре преди 6 дни
Пет века турско робство нищо не научихме. С такива арабски имена и ислямска религия не са българи. Още по-лошо - не мислят нищо добро за България.
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ДПС е единно и се представлява от Пеевски.Доган е магинал, който като Корнелия иска да изплува отнякъде пак.
33
0
 
4
 
! Отговори
До радомир преди 6 дни
ЦИК няма пълномощия да се меси в дейността на партиите.Но това за общото събрание го пишеш втори ден.Обядни какво значение има според теб?
32
0
 
7
 
! Отговори
aaa преди 6 дни
Как сега алиансА ще запази етническия мир, а? кошеправим земеделците от алианс дьо франс, стачки без чистачки и блокаж на пътя за ТКЗСто
31
7
 
12
 
! Отговори
България без Доган преди 6 дни
Доган се самозалъгва като Луи 16.Вече го махнаха от Сараите.Какво иска повече?Всичко приключи.България е друга.
30
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 6 дни
и от двете фракции са невероятни крадци всеки ден излизат доказателства а наиголямото и стряскащо е блиндираната стая в бояна къде сега е съдържанието изатова дпс не трябва да има в българия 21 век е на никои не са му отнети праватаи няма нужда да се плашат хората повече тези дерибеи не трябва да се показват предобществото