Служебният кабинет е всичко друго, но не и служебен

Около Кожарева има целенасочено медийно затъмнение
Обновена: 14 авг 2024 12:12 | 14 авг 2024 11:15, Инна Ангелова
15
Служебният кабинет е всичко друго, но не и служебен
Снимка: Bulgaria ON AIR

Номинираната за нов служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева има срок до 19 август да представи екипа си за съставяне на кабинет.

Според журналиста и анализатор Ружа Райчева има целенасочено медийно затъмнение.

“Спекулира се с това кои ще бъдат служебни министри. Димитър Главчев се дръпна назад, тъй като той започна да обира негативите", коментира Райчева в "България сутрин".

Политологът Атанас Радев допълни, че министърът на вътрешните работи е една от най-важните фигури, но по-важното е, че няма в момента няма политическа отговорност.

"Г-жа Грънчарова каква политическа отговорност ще носи за кабинета? Тя трябва да движи конкретни теми. Видяхме и г-н Главчев след промените в Конституцията - този служебен кабинет се подчинява на доминацията на политическите партии", каза Радев пред Bulgaria ON AIR.

Кой с кого воюва?

"Воюваше се с президента Румен Радев. Сега тази битка може да се изиграе от ПП-ДБ. Те вече нямат аргументи. Служебното правителство започва да изглежда все по-малко служебно. Там се случва изпълнителната власт и политиците търсят реализация в Министерски съвет", анализира Райчева и определи списъка за служебните премиери като безумие.

Според Радев има парламентарна криза и държавният глава се обръща към лица, избрани с конкретно мнозинство на парламента, а служебният министър-председател се ползва с доверие от страна на Народното събрание.

"Оказваме се в ситуация, в която хем не можем да управляваме, хем не може и служебният кабинет да произведе нещо. Безумно е", на мнение е политологът.

Експертите са на мнение, че от ключово значение ще е дали Калин Стоянов ще остане на поста си или не, тъй като "бомбата вече е заложена от ПП-ДБ", изтъкна Райчева.

Какви избори да очакваме на 20 октомври?

"Формациите не си говорят. Борисов и Пеевски са индикатор за движенията в парламента. По-малките са по-шумни. "Има такъв народ" (ИТН) бяха бомбата в досегашни парламенти с поведението си. Трябва всеобщо смекчаване на еготата. Въпросът е какво ще се случи с ДПС. Пеевски се отказва от своето ново начало. Надявам се избирателната активност да не е по-ниска", обобщи Райчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Избори 2024
Гуцанов: Левите партии с обща програма за изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Справедлив преди 3 седмици
Служебните правителства са оръжието на мафиото- олигарсите за прокарване на интересите си и е по- добре за тях защото не се намесват партии а и служебните правителства не носят отговорност за действията си. А България е един плевел на който Европейския съюз и НАТО ползват соковете и ще го отскубнат, когато спре да дава сок !
11
1
 
4
 
! Отговори
чалмите и Копейкин преди 3 седмици
Възраждане една лоша дума не са казали за ДПС. За Певвски почнаха да говорят, но за ДПС на Доган - пълно мълчание!
10
3
 
5
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 седмици
"Служебното правителство започва да изглежда все по-малко служебно."Всеки трезво мислещ човек беше наясно,че "промените" в Конституцията ще доведат до това заключение, с любезното съдействие на ицето иванов,про100 киро,боко тиквата и шиши,т.нар. евроатлантиците на България....Жалко за истинските евроатлантици,които са принудени да им гласуват за тези псевдо....
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Важното е че Главчев отива на борсата ,говори се подарил 100 милиона на Украйна предател
8
4
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 3 седмици
Създаден от ДС политически проект на статуквото е ПП-ДБ, чиято цел е да опази милиардерите, създадени с присвоените пари от ДС и червената партийна номенклатура в началото на промените! Всичко тръгна след като Гешев почна да търси изгубените пари на България ! Излиза че ПП-ДБ=Възраждане=БСП/БКП= на руска пропаганда!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 8, потърси в ютюб как живеят китайските селяни, при такава мизерия животните у нас не живеят
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
затова иванов е аут, в главозамайването си той започна да заплашва със санкциите магнитски всички които бяха против неговите глупости, навсякъде опозицията говори как всичко прави за народа, а ДБ-ПП непрекъснато заплашват народа и стигнаха до там сами да разберат, че хората не ги искат, а такива на никого не трябват
5
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Комунистическия режим не е обезателно нещо лошо. Идете примерно в Шанхай и ще видите изумителни неща. Когато има ред и респект от управляващите, нещата се случват. Тук е пълна анархия и натрапваща се несправедливост, която даже в България преди 35 години нямаше.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Безумието го сътвориха Шиши Пеевски и Ристо Иванов с техния списък на кандидати за служебен премиер. Решиха да отнемат правото на президента да определя кой да бъде служебен премиер и такава бъркотия сътвориха, че на човек му остава да се чуди и да се смее на тяхното творение. Струва ми се, че зад тях по този проблем стои най-умният политик на РБ - Милиционерът от Банкя.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
това Ружа Райчева, която твърдо вече заема мястото на баща си, трябваше да го каже на своите съмишленици по-рано, но тогава и тя беше обхваната от омразата към президента, защото нейните хора са във властта благодарение на президента и нищо не могат сами
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До СТРАНДЖАТА - Ще се оправи, когато глуПАцИте като теб свършат.
1
2
 
4
 
! Отговори
афроамериканец преди 3 седмици
Докато й запомним името на Горчица Звънчарова-Ножарева, служебните заминали, за да дойдат пък след Нова година