При избори днес: ГЕРБ с 21,9%, ДПС и ПП-ДБ в тройката

Резултатът при измерването е с монолитно ДПС
28 авг 2024 09:25, Александър Попов
368
При избори днес: ГЕРБ с 21,9%, ДПС и ПП-ДБ в тройката
Снимка: bTV

ГЕРБ са първа политическа сила и би взела 21,9% от гласовете. Това сочат данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". То е проведено сред 1038 лица над 18 г. в страната в периода 14-23 август 2024 г., по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

ДПС като монолитна партия би получила 15,4% подкрепа, което ще й отреди второто място. Тази монолитност обаче изглежда невъзможна, след като Централното оперативно бюро изключи от партията и свали от председателския пост Делян Пеевски. Извън партията останаха още седем души. Самият Пеевски нарече събралите се при Ахмед Доган "сбирка на отцепници".

„Измерваме ДПС като монолитна партия, както сме я мерили години наред. В момента, в който евентуално се обособят две формации, произхождащи от сегашното ДПС, ние ще променим начина, по който задаваме въпроса. Но засега измерваме съвкупният резултат на ДПС. Той вероятно няма да е същият на предстоящите избори“, коментира пред bTV социологът Добромир Живков.

Той уточни, че резултатът на ДПС в последното проучване е един от най-високите на партията и това вероятно се дължи на мобилизация и на двете фракции.

Данните от изследването отреждат трето място на коалицията ПП-ДБ – с 14,3% подкрепа от гласуващите. Следват „Възраждане“ – 11,5%, и БСП – 6,2%.

Малко под 4-процентната бариера остава партия „Величие“ – 3,2%.

Данните са от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". То е проведено сред 1038 лица над 18 г. в страната в периода 14-23 август 2024 г., по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от Избори 2024
Предизборната кампания се открива от 00:00 часа на 27 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абсолютна Манипулация е тази статия!! Борисовата партия,както и на ПП,ще летят към дъното на тези избори!!
256
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хаха,кокорчовците са се засилили към пропаста, това е много добре
255
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Славуца къде е в класацията? Хептен ли изпада вече? Новините за Възраждане са обнадеждаващи - твърдо надолу. Нито ЛГБТ законът, нито вояжът в необятная май помагат.
254
7
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 2 седмици
Ако ги няма измамите с купуването на гласове и корпоративния вот, шайката ГЕРБ са на 2.98%. Основният им електорат са връзкари неуки инсталирани в администрацията и необразованите малцинства...
253
3
 
13
 
! Отговори
Тук се е напълнило преди 2 седмици
с мечтатели и пропагандатори ! Спрее се бе, 45 г. социализъм малко ли ви беше да мечтаете за свобода и демокрация,че днес продължавате да избирате комунисти и ДС мазници ? И да гласувате и да не гласувате без ЛУСТРАЦИЯ това е положението КРАДЛИВА ЧЕРВЕНА ДЕМОКРАЦИЯ ! НАИВНИЦИ с гласуване щели да оправят дереджето си ха ха ха ! ТОЯГА трябва бе стадо !
252
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"ИТН с 3.2% и "Величие" 2%"Ако тия изчезнат, това ще е едно добро начало.
251
1
 
4
 
! Отговори
до 267 преди 2 седмици
Ти за процент от цяло чувал ли си, бе глюпчо?
250
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цялата схема на бат ви Бо,ко е в крайна сметка да прокара гръцката система , облагодетелстваща победителя. Последния път като отвори дума чу освирквания и разбра че няма да мине. Сега след идните избори пак ще отвори дума и ще следи реакциите. И след n поредни избора като се наредят звездите , успокоят страстите и се види че няма да има последствия - мишки мои - ще бъдете отново управлявани редовно от старите *** в ново предопределено мнозинство. Щото ся пак сте , ама е нередовно.
249
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единствената добра новина при едно евентуално такова НС би било отсъствието на Тошко и нечистоплътните му авери от ИТН.А цялата тази наредба ще зависи от развоя на събитията в ДПС, т.е. някакво съществено раздвижане би се случило само ако ДПС се разцепи.В противен случай най-вероятно ще гледаме поредния провал на токсичния Борисов да състави правителство и поредни избори след това.
248
7
 
10
 
! Отговори
Прогноза преди 2 седмици
И какво ще стане след 27-ми? Вождът тиква ще върне и 8-мия мандат!!!
247
0
 
8
 
! Отговори
Сега преди 2 седмици
И 22-25% да са няма значение .Има значение когато почнете да ревете че туй що така онова що тъй и накрая сигурно пак ще излязат едни други виновни че Вие не умеете да си избирате управляващите ви
246
10
 
10
 
! Отговори
ПП-ДБ е надеждата!!! преди 2 седмици
Кога ПП-ДБ са имали мнозинство, че да спрат кражбите на ГЕРБ+ДПС? Както вече писах на няколко пъти, мнозинството гласуват за ГЕРБ+ДПС, защото им харесва да ги крадат!
245
0
 
9
 
! Отговори
Стабилна нестабилнос преди 2 седмици
Така или иначе едни и същи като лица и брой , гласуват за едни и същи. Направо да го правят в една бюлетина за 5 избора напред, пък онея да обявят че връщат мандата 5 пъти поред. Президента 5 пъти да обяви че не иска вътрешен министър на пеевски, другите от домовата книга 5 пъти са се откажат и главчев 5 пъти да приеме да е служебен.И ето ти я политическата стабилност. Стабилни в нестабилността
244
1
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 2 седмици
Как да гласуват тия 70% като ги няма? Населението намалява, а избирателните списъци не! нали на всеки 10 г ни броят, вече може и електронно, т.е. няма извинение за тия в чужбина, които се чустват българи.
243
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
70 % НЕ гласуват. От останалите тридесет процента , двадесет са ГЕРБ хахаха...
242
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докога едни и същи лъжи едни и къщи номера едни и същи глупости ако наистина тези искат правителство пътят е коалиция всеки да доказва себе си с работа за България къде е това няма го само лъжи само омраза само разделение само нищоправене
241
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дойдоха времена нелепи , където крадци управляват слепи./Р.Р/
240
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И не ГЕРБ се провалят а България е в разруха това никой не го интересува
239
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Потвърждава се прогнозата, че яловата партия ГЕРБ за ОСМИ пореден път ще провали връчен мандат.
238
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кога ще се разбере че е необходима коалиция или саботажниците са си добре в мътна вода риба ловят вече 4 години