При избори днес: ГЕРБ с 21,9%, ДПС и ПП-ДБ в тройката

Резултатът при измерването е с монолитно ДПС
28 авг 2024 09:25, Александър Попов
368
При избори днес: ГЕРБ с 21,9%, ДПС и ПП-ДБ в тройката
Снимка: bTV

ГЕРБ са първа политическа сила и би взела 21,9% от гласовете. Това сочат данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". То е проведено сред 1038 лица над 18 г. в страната в периода 14-23 август 2024 г., по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

ДПС като монолитна партия би получила 15,4% подкрепа, което ще й отреди второто място. Тази монолитност обаче изглежда невъзможна, след като Централното оперативно бюро изключи от партията и свали от председателския пост Делян Пеевски. Извън партията останаха още седем души. Самият Пеевски нарече събралите се при Ахмед Доган "сбирка на отцепници".

„Измерваме ДПС като монолитна партия, както сме я мерили години наред. В момента, в който евентуално се обособят две формации, произхождащи от сегашното ДПС, ние ще променим начина, по който задаваме въпроса. Но засега измерваме съвкупният резултат на ДПС. Той вероятно няма да е същият на предстоящите избори“, коментира пред bTV социологът Добромир Живков.

Той уточни, че резултатът на ДПС в последното проучване е един от най-високите на партията и това вероятно се дължи на мобилизация и на двете фракции.

Данните от изследването отреждат трето място на коалицията ПП-ДБ – с 14,3% подкрепа от гласуващите. Следват „Възраждане“ – 11,5%, и БСП – 6,2%.

Малко под 4-процентната бариера остава партия „Величие“ – 3,2%.

Данните са от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". То е проведено сред 1038 лица над 18 г. в страната в периода 14-23 август 2024 г., по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от Избори 2024
Предизборната кампания се открива от 00:00 часа на 27 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
1
 
4
 
! Отговори
Разпада на ДПС -блъф преди 2 седмици
Ами нали това е целта на активното мероприятие на турските служби - мним разпад на ДПС - хвърляне на прах в очите на българските баламурници и поредно обединяване на турските редици. Очаквам и рекорден брой гласове от Турция.
236
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изпари се ала балата драскачооооо Калин Стоянов не позволи ала балата и шарлатаните и Радев пак заедно го уволниха това е
235
0
 
9
 
! Отговори
Рей преди 2 седмици
герб се провалят седем пъти, дпс не съществуват, а тази" социолигия" им дава първите две места, грозна манипулация на обществено мнение, това са тези "изследвания".
234
1
 
12
 
! Отговори
Питам само? преди 2 седмици
Колко пъти ГЕРБ беше първа политическа сила и колко пъти управлява последните седем избора!
233
3
 
8
 
! Отговори
Сега преди 2 седмици
Стига ве хора с тези популистки изследвания.Хората вода нямат и за това са виновни хора от дадена партия която Вие продължавате да боготворете и ми пишете проценти които мисля че неодговаря на реалността
232
0
 
8
 
! Отговори
За съжаление преди 2 седмици
Ех не е узрял народа за да оцени политическите гении Кирил, Асен и Денков!
231
3
 
12
 
! Отговори
Затова преди 2 седмици
На последните избори се "изпариха" 300 000 гласа на ПП-ДБ, заради затварянето на очите на калинчо за купуването на гласове, на ЦИК, където само Продължаваме Промяната НЯМАТ свои хора от партийна квота и от гербеските ИОбслужване...
230
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ИЗПАРИЛ СЕ АКЪЛА НА СОЦИУМ-АГЕНТИТЕ ПО СИГУРНО ОТ УДАР С ИСКАНДЕР-М, ТА НИ ЗАНИМАВАТ С ВАЛАТНИТЕ СИ ПРОГНОЗИ - ДОКАЗАНО НЕТОЧНИ С 10-15%!!!...
229
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Реалните резултати ГЕРБ 9%, ПП- 39%.
228
1
 
6
 
! Отговори
Г557дт преди 2 седмици
При този резултат ППДБ биха имали 50 депутата срещу 39 сега, а ДПС със сигурност няма да са втори с това разцепление. *** пада, БСП е на дъното, простаците от ИТН ги няма и се очертава пак сглобка, но този път с поуки от близкото минало.
227
0
 
8
 
! Отговори
Хелтук преди 2 седмици
Последните седем избора дадоха ясен знак, че на момчето от Банкя номерата вече не минават. Не сме цъфнали и вързали, но картината се поизясни. Ситуацията е почти патова. Въртим се в кръг като хамстер в клетка. А момчето е затънало в тресавището - колкото повече мърда, толкова повече затъва. Като победител, видимо не го интересува намаляването на електората му и все гледа намаляването на електората на основния си противник. Ясен признак за отчаяна безпомощност. Настоящата преднина ще донесе още от същото. И той го знае. Но не иска да го осъзнае.
226
0
 
9
 
! Отговори
Врачката Галъп преди 2 седмици
Това няма как да стане в истинска социология - горното очевидно е хвърляне на боб по поръчка.
225
1
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Наскоро Шиши си купи Галъп чрез поставеното лице Борислав Цеков. Купи си и ПИК който беше най-герберасткия сайт.
224
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шайката Вън ограбиха държавата безнаказано Киро уби човек обиквовен българин и всичко се покри асфалтираха веднага мястото Киро е над закона и шайката алчна около него
223
3
 
2
 
! Отговори
до 244 преди 2 седмици
На тебе някой ти е откраднал акъла.
222
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой нормален гласува за шарлатаните които пак се съгласуваха с Радев
221
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Копейкиния утечи
220
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не лъжете ПП не в тройката ,а да ли че минат и 4%гадовете окрадиха бюджета на държавата ,вместо да ги арестуват те избори се канят да правят
219
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
КАКТО ГЛАСУВАШ, ТАКА ЖИВЕЕШ. Гласуването отразява мисленето и манталитета на хората. Затова и стандартът на хората е различен не само на национално ниво, но и по света. Това е неумолимата истина.
218
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как може сам да си драскаш драсканици и сам да си отговаряш