Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори

Честното и точно гласуване е машинното гласуване, казва той
29 авг 2024 08:02, Нели Христова
61
Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори
Снимка: БГНЕС

Честното и точно гласуване е машинното гласуване. И въпреки всички възражения против него, аз стоя зад това мнение като социолог. Когато се гласуваше с машините, социологическите резултати идеално съвпадаха с крайните резултати. Това каза пред Радио "Фокус“ социологът Андрей Райчев.

По думите му фалшификации ще има и в предстоящите избори, което е обусловено от наличието на хартиена бюлетина, като прогнозира, че фалшификациите и корпоративният вот могат да стигнат до 200 000 гласа. "200 000 гласа при високо гласуване на хората нямат никакво значение, но при ниска избирателна активност те биха изиграли голяма роля,“ разясни социологът и добави, че и на тези избори ще намалява броят на гласоподавателите, които ще отидат пред урните, поради отвращението от политическата реалност в момента.

Според него другата причина за ниската избирателна активност е сравнителното доброто материално благополучие на българите в момента, което не предизвиква силно желание за промяна на ситуацията. "Ако беше лошо икономическото положение и ако не беше този ръст на пенсиите и на заплатите на държавните служители, щяхме да гледаме съвсем други сцени,“ категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от Избори 2024
При избори днес: ГЕРБ с 21,9%, ДПС и ПП-ДБ в тройката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Питанката преди 2 седмици
Защо не замерите социологически и фалшификациите? И без това сте си ортаци с управляващите?
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
така ли ? -- а нали има едно изречение, което автоматично се включва и чуваме "купуването на гласове е престъпление"
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че то изборите се купуват още от 90-те години. БСП бяха първи дето черпеха с кебапчета. Само не разбрах защо не даваха на всички, а само в ром*ските махали.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Райчев, ако машинното гласуване беше честно нямаше да има крадене на кодове, изнасяне на флашки.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой не се съмнява в това!!
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И къде е този купен вот кой го видя има ли доказателства факти колко пари къде на кого са дадени така като се лъже по сайтовете по телевизиите алангро е заблуда Киро сам си казва за ала балата за кодовете за машините но на това НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ И НЕ СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ЗАЩО КИРО Е ИЗВЪН ЗАКОНИТЕ
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Киро сам продаваше кодовете на БКП Киро сам си казва че прави ала бала с президента Киро сам каза че има около 7 % гласоподаватели Киро купуваше открито депутати Българите са доста наивни заблудени и вярват на месии
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 43 какви лъжи 43 какви лъжи разпространяваш
43
3
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 2 седмици
До Обективен Така е, а и купеният вот беше яко намалял. То за това и толу път го закъса та смениха закона с дпс. Срещу 1000лв всеки от комисията драска хартиената бюлетина (видяхме че и камерите не ги притесняват, съдът е на Пеевски и няма да ги осъди), а с машината е малко по-сложно КОГАТО изкарва протокол. На кодовете се хванаха, защото са пр0 сти като пожарникаря. Сега половината коментари ги убеждават да не гласуват. Защо? Ами много просто по-малка активност - повече тежест на купен глас!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Обективен- С тия "обективни" машини ИЗБРАХА ОТНОВО МАДУРО ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА, КЪДЕТО 2017Г ИНФЛАЦИЯТА БЕШЕ 1 000 000%, А СЕГА Е САМО 84%....ЗАПЛАТИТЕ СА ПО 100ЛВ- ВИВА МАДУРАЦИЙ!
41
6
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 2 седмици
Прав е Райчев. При машинното гласуване няма фалшификации. Това сега дето го наричат машинно гласуване пак си е хартиено гласуване. Учудващо много народ се хвана на измислицата за кодовете.
40
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
До Анонимен Ако можеше да прочетеш целия ми коментар и стигнеш до изричението "време да спрем тази луддост всеки с криминално минало и тъмен бизнес да създава партия" САМ щеше да си отговориш на въпроса . Кои да бъдат тези партии ли ? По схемата по която се създават партиите до сега - НИКОЯ. Време е да изринем от власта корумпираните и криминални елементи . Изцяло. Преди да изградим честна и почтенна политическа система в България. ЗАТОВА не гласувеат хората. ОТВРАТЕНИ СА от политиците ни.
39
3
 
7
 
! Отговори
Рандрей Айчев преди 2 седмици
Време е за пенсия... Ружа ще продължи с анализите...
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да се промени изборната система и България най сетне да има правителство кой и защо саботира България 4 години да се дават постоянно пари за избори вместо с тези пари да се развива държавата
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 35, и кои да бъдат тези три партии - ГЕРБ на Борисов, ДПС на Пеевски или Доган, и ИТН на кукувците, всички кредитни милионери, теглили заеми за стотици милиони, които не връщали
36
2
 
6
 
! Отговори
vs преди 2 седмици
Райчев, много умело се правиш на cмaxнaT, ама колко си откраднал и завлякъл никога няма да кажеш!!!
35
2
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
На тая малка държавица повече от ТРИ партии и 12 депутата не са нужни. Стига сме хранили търртеите от Народното Събрание и е време да спрем тази луддост всеки с криминално минало и тъмен бизнес да създава партия за да избегне съдебна отговорност и да си осигури депутатски имунитет.
34
3
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 2 седмици
Но и никъде в Европа не се купуват избори.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Андрей Райчев измислици говори и за кого да гласувам да правя богати няколко нищоправещи в парламента които само собствените си сметки пълнят изобилно и никак не ги е грижа за България Избори но Докога и Защо Къде е правителството защо се саботира държавата вече 4 години
32
3
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 седмици
Както във всяка една държава си има криминални , скандалджии и заядливци , така и при нас си ги има. Това са хора, които без такива прояви не могат да живеят . За съжаление на другаря Андрей Райчев му се иска да е така по доходите да съди за хората , но в Република България алчността, завистта и злобата са типични за българите от български произход . Като пример когато влезете в един вход на блок винаги може да станете свидетели на скандали и при това най-вече от хора с големи доходи и постоянни