Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори

Честното и точно гласуване е машинното гласуване, казва той
29 авг 2024 08:02, Нели Христова
61
Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори
Снимка: БГНЕС

Честното и точно гласуване е машинното гласуване. И въпреки всички възражения против него, аз стоя зад това мнение като социолог. Когато се гласуваше с машините, социологическите резултати идеално съвпадаха с крайните резултати. Това каза пред Радио "Фокус“ социологът Андрей Райчев.

По думите му фалшификации ще има и в предстоящите избори, което е обусловено от наличието на хартиена бюлетина, като прогнозира, че фалшификациите и корпоративният вот могат да стигнат до 200 000 гласа. "200 000 гласа при високо гласуване на хората нямат никакво значение, но при ниска избирателна активност те биха изиграли голяма роля,“ разясни социологът и добави, че и на тези избори ще намалява броят на гласоподавателите, които ще отидат пред урните, поради отвращението от политическата реалност в момента.

Според него другата причина за ниската избирателна активност е сравнителното доброто материално благополучие на българите в момента, което не предизвиква силно желание за промяна на ситуацията. "Ако беше лошо икономическото положение и ако не беше този ръст на пенсиите и на заплатите на държавните служители, щяхме да гледаме съвсем други сцени,“ категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от Избори 2024
При избори днес: ГЕРБ с 21,9%, ДПС и ПП-ДБ в тройката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Андрей Райчев по начина му на говорене и на емоционално словестните му бъртвежи си личи, че има нужда от психиатрична помощ. Това което говори са винаги някакви дървено-философски мантри, които се самонавива докато развива. Начина му на изразяване прилича на допаминовите оргазми, които проф. Витанов изпитваше докато ни обясняваше колко е значим в обяснение статистиката свързана с Ковид. Защо е нужно на такива лица да бъде даван достъп до ефир?
30
2
 
7
 
! Отговори
Всъщност... преди 2 седмици
ЕДИНСТВЕНОТО честно и точно гласоване Е ЯВНОТО ГЛАСУВАНЕ. Всеки по всяко време да може да види къде и за коя партия е дал гласа си. Само така ще се разобличат междупартийните уговорки, мъртвите души в списъците с гласоподаватели и дублираното /та даже тройно и четворно/ "гласуване" от чужбина. Машинките на Мъъдуро били честни точни... Ахахахахах. Много ли искате да сте дали гласа си за любимата партия а вота ви да бъде "преброен" към БСП "погре от някой дърт преброител от избирателната комисия ?
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Райчев продаде фирмата, вече е богат, не гласува, но дава акъл!
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз се чудя защо хората не гласуват, а те били богати! Ами тогава и аз няма да гласувам!
27
2
 
14
 
! Отговори
НЕгласоподавател преди 2 седмици
Хората Не гласуват заради това,че НЯМА за кого.Всички са корумпирани,влизат във властта за да се облагодетелстват лично,никой не го интересува обикновения българин.Някои вече са изкарали целия си стаж за пенсия като депутати.Едни и същи мутри гледаме цял живот и НИЩО няма да се промени,докато ТЕ са там.Трябва тотална промяна избирателният кодекс
26
2
 
5
 
! Отговори
Зер гут преди 2 седмици
Андейчи кажи си колко апартаменти си взе във Виена и с какви пари???Всички българи в Австрия го те знаят що за човек си..
25
5
 
9
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 2 седмици
Райчев, глу-пости говориш. Първо, само електронното гласуване било ОК. Ами НЕ. Добре е за този, който държи ходовете по разпореждане на Галя. Второ, как ел-гласуването пречи на корпоративния вот??? Ами никак. Трето, българинът бил добре финансово и затова не гласувал??? Алоо, отдавна има класи. Знаеш ли, че ок. 33% от хората НЕ ходят на почивка. Нямат пари! И затова не гласувал - не виждат смисъл. Райчееев, Райчееев... Имаше една приказка за стълба на от Смирненски...
24
2
 
7
 
! Отговори
Брейй какъв даровит преди 2 седмици
ВРАЧ ??? Алооо мошенико това което казваш и децата го знаят бе, Боже. какви врачки се допускат да врачуват из медиите ???
23
5
 
7
 
! Отговори
Копейкин преди 2 седмици
Прав е Райчев, както винаги - порасна благосъстоянието на българина и не му се гласува. Няма българин, който да работи за по малко от 5000 - 6000 евра. На купихме вили и яхти и се чудим на Карибите или на Бахамите. Ей за това няма да гласувам
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя да не се отказа от конституционното си право да е пенсионер. Или ще слушаме пенсии които плямпат за кеф.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това вече и малките деца го знаят. Само мвр и прокуратурата не знаят че изборния процес в България е престъпен и не се преследват истинските купувачи и изнудване но гласове напр. някои общински кметове.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще има, защото избираме такива партии, алчни и корумпирани. Немога да си представя нормален човек в момента да пусне глас за просто Киро, шиши, буци, копейкин, ония генерал метър и половина, и майката на всичко бесепеее. Като ги наредим пак тия, независимо в какър ред, ще е така. Ще кажете, няма други. Няма защото ги има тия. Ака се изметът ще започнат да се появяват и други, пък може да излезе и нещо читаво.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според Райчев хората не гласуват, защото са богати. Тоя пак почна на "анализира". Първо за да анализираш ти трябват данни - някакво проучване, някаква статистика, а не да се гледа в кристалната топка. Това е "социологията" в България - смешка!
18
0
 
6
 
! Отговори
Мноого преди 2 седмици
Проницателен!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе те хората не са сигурни, че и тотото не се манипулира, но въпреки всичко упорито продължават да пускат фишове. Не са убедителни обясненията на Райчев. Друга е причината.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разбира се има и алтернативно обяснение за отказа от гласуване. И то е, че хората просто не са съгласни с политиките, предлагани от българските партии.
15
2
 
5
 
! Отговори
Шмъркачите преди 2 седмици
В парламента няма да получат субсидия за моя глас
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя откри топлата вода - фалшификации винаги има! Мнението му на социолог - резултати съвпадат идеално с резултатите на машинното следователно машинното гласуване е най-честно. Ох, сигурно и жена му казва, че е най-надареният с който е спала, ама това не значи че е най-надареният на света нали, може да не е спала с достатъчно, може да го лъже...
13
2
 
7
 
! Отговори
Драгойчо Цолов преди 2 седмици
Честно, защото съвпадало със социологията. Социологията си я знаем, че си я наместват както си искат, от там значи и машините си ги наместват както си искат. Т.е и двете неща са наместени по 1 и същи начин - за пред хората да няма изненади. За щастие има бюлетини.За да излъжеш в протокола и броенето, знаят поне 4-5 човека от комисията, т.е има много свидетели. Машините ги настройва един човек в повечето пъти с мазна коса и никой, нищо незнае - освен началството...
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Удобни обяснения, не може да се отрече. Особено като вземем предвид, че съвсем наскоро Райчев продаде агенцията си и навярно в този момент усещането му за материално благополучие е относително добро. В голяма степен обаче това е абсурдно обяснение, защото по логиката на обратното твърдение излиза, че само ако хората живеят много лошо ще проявят по-голяма политическа активност.