Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит
Обновена: 29 авг 2024 13:16 | 29 авг 2024 11:42, Нели Христова
289
Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит. Позната е в Брюксел, особено като външен министър. Мисля, че това, което предложи партията, е една добра кандидатура. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг. 

Бившата вицепремиерка и външен министър Екатерина Захариева се оказа изненадата откъм ГЕРБ за еврокомисар. Бойко Борисов назова кандидатурата веднага след като премиерът Димитър Главчев прати писмо до парламентарите партии, че чака номинации.

Борисов изрази благодарности към досегашния комисар на България в ЕС Илияна Иванова, казвайки, че е оставила чудесни впечатления в колежа. По-рано днес тя обяви, че вече не може да изпълнява задълженията си по лични причини. А Борисов потвърди: "Има наистина много основателни, сериозни причини".

"Има много хора, които през тези четири години нямаха професионализъм, разбиране, политиките се правеха от хора, които нямат опит. Чувам ги колегите, коментират ресори, закъде да е кандидата, кой да бъде, от "Възраждане" чувам, че казват, че техният кандидат ще е само български. Това е дълбоко непознаване на правилата в ЕС", коментира още лидерът на ГЕРБ и обясни какъв е процесът при избор на европейски комисар.

Според него ГЕРБ имат предимство, защото са били първа политическа сила на евроизборите: "Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас."

"Що се касае за кампанията. Вече на всички ни омръзна да правим кампания, защото за по два-три месеца не се случва кой знае какво в този много размирен свят. В момента от ГЕРБ разработваме програма като модерна карта на "Гугъл". Ще правим това, в което сме най-силни. От големите общини до най-малките села - инфраструктурата, свързаността между градовете, ТОЛ системата, платените магистрали", обясни Борисов. 

"Лошотията толкова надделя, че се пренесе върху политическите партии, а това хич не ми харесва. ГЕРБ има друга тактика, ние ще водим политика на съзиданието. Ние на всеки един гражданин трябва да кажем какво ще правим. Който иска да се кара, който иска да си пуска компромати. С това няма да привлекат избиратели. Ще ги отвратят повече", каза той.

"Винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят. Трябва да победим, за да гарантираме на хората, че в следващите 4 години ще им осигурим нещата, от които имат нужда. Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", коментира Борисов.

Кметът Васил Терзиев е голям шегаджия. Разбира се, че ставам за главен архитект, и ще съм по-добър от него. Щели да събират експерти, за да проучват какво ще е по-добре за Околовръстното, това вече е ясно - тунел, който ще реши проблемите на няколко квартала. Но ще спорим и занапред с кмета, коментира той проектът за Околовръстното на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от Избори 2024
Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Мафията ,не може да създава ,тя само руши ,краде и убива.
228
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Мафията ,не може са създава ,тя само руши ,краде и убива.
227
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
За Бойко е важно да не му се пипат хората в Съдебната система и Регулаторите и да е в добри отношения с Пеевски .Всичко друго са празни приказки !
226
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
215 Пачките и кюлчетата са пълна лъжа, докато за "шефчето и кеша" на ПП,ДБ, всички чухме в записа. Както и за трафика.
225
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
225 Хе, колкото се истеризираш, толкова повече Борисов печели привърженици. Може и да получиш инсулт. Едно куче което много лае, побесняна. Казва народът.
224
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
227 Налисипростак, толкова си можеш, горкият!
223
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мачкай Бойко червени знамена
222
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само ГЕРБ сведете се червени знамена трепери Позитано 20
221
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой не ви е виновен за това чебездействате сега възможности многооплаквачи
220
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
219 пропуснал сила напишеш че от 4 години едни саботажници успешно саботират развитието на България грабят лъжат сеят омраза разделение все някой и е виновен че са некадърни 219 България е богата държава спри да лъжеш и пиши от свое име
219
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 219 коментарите са от невежи безделници безработни наети да лъжат да обиждат по сайтовете 219 Излез навън и виж пълно е с коли магазините с пазаруващи хора по морето по Гърция има развитие на България при управлението на Борисов това че 219 е неуспял в живота и обвинява Борисов е трогателно но е лъжа 219 никой не ти е виновен А България е богата държава много даже 219 даже вече и по статистика 219
218
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ-ДПС са цирей върху тялото на държавата
217
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Коментарите до тук са 80% против ББ и ГЕРБ и с основание. Те превърнаха страната ни в най бедната държава , най корумпираната, всичко най на последните места по всекакви класации.Управляващата върхушка на ГЕРБ от общински кмет нагоре обаче си живеят живота за сметка на народа. Целата общинска администрация и полиция обаче ще гласуват за ГЕРБ . Започна предизборно увеличение на заплатите на полицията от 2025гПолицейска държава вече сме.
216
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко, Румен Радев отново се меси където не му е работа. Днес наредил на Главчев да избере 2 жени за еврокомисар понеже мъж нямало да има шанс, щото Урсула казала задължително една жена да има в кандидатурата. Кога ще видиш, Бойко, че Радев е за ИМПИЙЧМЪНТ? Радев няма право да реди кандидати за еврокомисар.
215
2
 
5
 
! Отговори
Параграф 22 преди 2 седмици
Има още еврофондове,и те ще бъдат крадени от олигарсите от ГЕРБ под брагосклонните погледи на ,,стара "Европа.Тази благодат ще продължава да се изсипва върху около хиляда български олигарси и семействата (и любовниците им)докато сме верни пудели на Върховния Господар зад океана.Очевидно е,че гаулайтерът на ГЕРБ може засега да е спокоен.
214
5
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Борисов се хвали с политиката ще трупа пачки с кюлчета а овцете шеги стриже яко
213
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Мутрата Борисов да каже парите от магистралите изнесени сторби гаде одидоха мутраген . Престъпната прокуратура съдействаха джуджетата за ограбване и на КТБ. Боико и Пеевски сигурно са снежанките
212
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Мутрагена Борисов които съсипа държавата и енергетиката Белене беше гьол нямахме нужда от централи сега американските *** ще строят в Козлодуй. А украйнците ще купят руското оборудване защо Украйна не купи американско бе Мутрагенов Боико
211
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Какъв авторитет може да бъде тая чернокожа торба слай на, която в миналото е била полковник от комунистическата милиция, след това силов застраховател, след което като оперетен генерал от демократичната полиция, е осъден от ЕСПЧ за мало умно убийство с гранатомет? Какво място има в съвременна България тази бянкянска торба слай на, която се наискаше да бъде сол-т'шак на Путин?
210
1
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Захариева е грозна и проста ***, която заемаше поста Външен министър абсолютно незаконно, тъй като не правеше разлика между Първата световна и Втората световна война. А мъжът и е корумпе, прославил се с незаконно строителство на подпорна стена с асансьорни шахти.