Киселова за ДПС-Ново начало: Електронните заявления нямат тежест

Това е момента е една пиар акция, посочи тя
2 сеп 2024 10:30, Инна Ангелова
56
Киселова за ДПС-Ново начало: Електронните заявления нямат тежест
Снимка: БГНЕС

Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова коментира, че това, което в момента се случва, прилича повече на пиар акция, която да покаже, че ДПС-Ново начало са готови и в първия възможен момент ще подадат документи за регистрация. Тъй като става дума за доста формално производство за регистрация за участие в изборите на партиите и коалиция от партии, регистрацията става чрез подаване на документи “на живо“.

"Електронното заявление няма тежест. Целта е да се заявят първи, за да може, ако едно от двете крила не бъде регистрирано и се стигне до съд, това да бъде допълнителен аргумент. Но действията са по-скоро психологически", каза Киселова пред Нова.

ЦИК, въз основа на Изборния кодекс, трябва да получи определен набор документи, каза още тя.

 “Този набор от документи се предава на физически адрес и се представя копие от регистрацията на политическата партия, за са може ГРАО да провери дали гражданите, които са се подписали са с избирателни права“, обясни още Киселова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от Избори 2024
Чакъров пред ЦИК: Ние ще сме първи!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 седмица
На всяко прасе му идва Коледата
41
0
 
2
 
! Отговори
БГ, Н, преди 1 седмица
Сега, е. Момента, заличаване, на, ДПС, която,е, протурски, движение, ръководено, от, друга. държава, и, разхвърлено, по, други, партии.
40
2
 
0
 
! Отговори
Тази преди 1 седмица
...Лелка чувала ли е изобщо, какво значи електронно управление и електронен подпис ! По стар навик, всички "специалисти" ,пробутани ни от Радев, се стремят да саботират държавата и заобикалят законите !
39
1
 
2
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 седмица
КАК ЕЛЕКТРОННИТЕ РЕЦЕПТИ , ОЧЕТИ, ИЗБОРЕН ВОТ С МАШИНИ И ДЕКЛАРАЦИИ В НАП И КАТ ИМАТ ТЕЖЕСТ--- А , ПРЕД ЦИК , НЯМАТ ТЕЖЕСТ.....ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА СТАВАТ ДАЛАВЕРИТЕ И ЛЪ ЖИТЕ ВИ ЛИ.......?????....ЕТО ЗАЩО , НЯМА ДА ГЛАСУВА НАРОДА!!!!!!!ЛЪЖЕТЕ НАЙ-БЕЗОЧЛИВО И БЕЗОБРАЗНО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
1
 
5
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 седмица
ЩОМ ЕЛЕКГРОННИТЕ ЗАЯВЛЕНИЯ НЯМАТ ТЕЖЕСТ----ЗАЩО ЕЛЕКТРОННИЯ ВОТ ДА Е ВАЛИДЕН ??!??????????????-----ЕТО НЕЩО , КОЕТО НЯМА ЛОГИКА!!!
37
2
 
4
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
Какво има да умува ЦИК? ДПС на Ахмед Доган е регистрирано като партия,а отцепеното крило начело с Пеевски не е регистрирано по закона за партиите и нямат юридически статус като партия. За да се регистрира Пеевски като партия,трябва да бъде под друго име.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре, подали са документи по електронен път през нощта, в първите минути на 02.09.2024 г. Входящият номер - след 24 часа, след като се приемат документите на другите, чакащи реда си партии.
35
3
 
4
 
! Отговори
Води се конституцион преди 1 седмица
Киселова се води конституционалист, а не познава решенията на Конституционния съд, а не познава решенията му! КС има решение по същия въпрос, отнасящо се до ред на подаване на документи в РИК, следователно се отнася и за ЦИК!
34
1
 
7
 
! Отговори
Радеф преди 1 седмица
Тази лелка не е в час.
33
2
 
8
 
! Отговори
от село преди 1 седмица
Ало, како Киселкова, как да нямат правен статус електронните Заявления след като всичко сега става по електронен път? Ами Вие хем изкуфяхте, *** како ... преподавател по Констуционно право ... и то в СУ!
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Незнам за Пеевски но виждам как един Доган живее цял живот в лукс самозабравили се около него няколко милионери и наели пак бедни безделници безсрамие наглост безочие бранят милионите си от нищоправене
31
8
 
11
 
! Отговори
Ха ха, преди 1 седмица
...чета как Пеевски и Борисов щели да "крадат " пари??? Прекалено примитивно ! Че те след юмрука на Радев , неговите Шарлатани, Пудела на Рашков , ...то пари в държавата отдавна не останаха!
30
6
 
14
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Тази лелка все ни я натрапват , като тонколона на Радев? Документите се подават, а дали ще бъдат приети , е работа на ЦИК ! И доколкото се изказаха вече други конституционалисти, този казус вече е минавал през съда!
29
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом има електронни досиета електронни рецепти електронни дневници и прочие значи има и електронни заявления и те важат със същата тежест бе другарката.
28
4
 
14
 
! Отговори
А за преди 1 седмица
ППДБ важат електронни регистрации, нали? Да ви ... у двойните стандарти!
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо ми слагаш минус. Дори по време на Ковида когато лекарите лекуваха по телефона аптеките работеха повечето и събота и неделя сутрин от рано вечер до късно. Защо сте неблагодарни хората ?!?
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичките ни депутати красиви като госпожата
25
4
 
6
 
! Отговори
Тая преди 1 седмица
плагиатка да не се обажда
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До мнение. С електронните рецепти тормозят преди всичко фармацевтите които работят в аптека. Тези хора бял ден не видяха от непрекъснати нововъведения . Здравната каса лекарите пациентите всички само искат от аптеките но няма капка добрина за тях въпреки че работят събота и неделя.
23
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Тая правна нула и измислена доцентка ще я дават, докато Румен Радев е в президентството! Жалко за държавата и народа, още 2 години ще живеем в безвремие!