Борисов за РСМ: Нашите партньори в Европа ни чуват

Лидерът на ГЕРБ призова за търпение към РСМ
26 сеп 2024 10:45, Инна Ангелова
37
Борисов за РСМ: Нашите партньори в Европа ни чуват
Снимка: БГНЕС

“Ще се опитам да убедя колегите във външната комисия да не действаме емоционално, а хладно и разумно. Нашите партньори в Европа ни чуват”, каза Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ коментира новината, че РСМ и Албания няма да вървят заедно по пътя към преговорите за присъединяване в ЕС.

Новината идва седмица след като  вицепремиерът Александър Николоски обяви, че българите са “мизерници” и, че нямаме обща история с македонците.

Борисов е категоричен, че от наша страна се иска търпение.

“Не трябва да изглеждаме агресивни. Тактиката на нашите колеги в Северна Македония е ние да бъдем виновни. Ние имаме Договор за добросъседство и никой не може да мръдне от него. България с нищо не наруши добрия тон, казахме само "оставка", което е нормално", допълни Борисов.

"Всичко, което сме направили в ЕНП, ЕК, ЕП - много добре сме чути. Така действат европейските институции, те не заплашват, не обиждат. Албания прие българското малцинство, а колегите в РСМ трябва да понесат каквото са си сътворили" , каза още лидерът на ГЕРБ. И припомни, че отмъщението е най-хубаво, когато е хладно и студено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Избори 2024
Димо Гяуров: Има въпросителни около Калин Стоянов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Депесар преди 8 часа
Като каза, че няма добро ДПС, дали е хладно-разумно или емоционално-елементарно?!
31
0
 
2
 
! Отговори
силно притСнена преди 10 часа
Ааааа.....не вЕрвам!
30
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 11 часа
и за какво ми изтриха коментара и те не знаят
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Не се ли намери някой по-подходящ за премиер на България? Още ли чакате Борисов да го управлява? Да ви изпратим някой от Македония, имаме политици за износ, СДСМ или ВМРО - ДПМНЕ Млади, кадърни, образовани. Сега DUI също са безплатни, има добри момчета и те.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Това надменно и самодоволно изказване е щета за българските интереси и външна политика. РСМ медиите вече пишат че злорадстваме и се радваме на техния провал. С цитати от български политици ще запалят нова искра на омраза към нас.
27
1
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 12 часа
Руско- сръбските проксита правят всичко възможно РСМ да не влезе в ЕС. Албания ще влезе в ЕС до 2 години и не виждам каква им е изгодата на РСМ да гравитират около Сърбия.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
размазване на герб
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Рая Назарян в изказването си за ГЕРБ: В ГЕРБ членуват млади и интелигентни хора. Г-жо Назарян,Вие Б.Борисов за интелигентен милиционер ли го смятате? Аз смятам, че епитетът интелигентен е неуместен за думата милиционер. ББ е завършил Милиционерската школа-Симеоново и държанието му, че и нравът му е на милиционер.
24
2
 
4
 
! Отговори
Тоя пак преди 12 часа
Навири гребена! Кой те чува, че нещо не разбрах? Ти гульо, що се месиш във външната политика. Кой си ти? Може да си избрал министри, ама не се един от тях? Къде е външния мислител? Ако нямаме нужда от тия некдърници, уволнение и в овчарниците!
23
1
 
6
 
! Отговори
Колко преди 12 часа
Министър председатели имаме? От сутрин до вечер ни натрапвате ту Борисов, ту Пеевски и двамата много загрижени за България, която я разсълекахте и само га щите и останаха?Ъорисоа и Пеевски се надпреварват, кой ще прескочи трапа и забравиха, че формално Главчев е м пр?
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Бегай! Бегай! Дърти Комунисте!Аман от " акълите" които ръсиш с години! Абе Бегай си у Банкя и не се показвай повече!!-'( Нямаш Срама ей!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
БОКО пак почна да се навеждаш. Отново ще скъсаш някой менискус.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Две статии за македония ! - а за Хората с изгорелите къщи - Нищо ! за ужасното безводие -Нищо ! за източените язовири -Нищо ! за хилядите укри вече 3-та година на безплатен лукс -Нищо Бе !
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
БОРИСОВ Е ДЪРЖАВНИК ПОЛИТИК ЛИДЕР НА НАЙ ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЖАЛКИТЕ ЛЪЖИ НА ДЕЖУРНИТЕ ДРАСКАЧИ СИ ОСТАВЯТ ТУК
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
БОРИСОВ Е НАЙ УСПЕШНИЯТ ДЪРЖАВНИК НА ПРЕХОДА И ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ ПРОМЕНИ
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Това с мизерниците мина всички граници. Интересно, че този, който го каза, още не е напуснал а работи с пълна пара срещу нас.
16
14
 
5
 
! Отговори
Обяснение преди 14 часа
Борисов е най-успешният Премиер на Прехода, и все още е политикът с най-голямо доверие от Българският избирател! Копейките и ментетата не ги броим!
15
2
 
3
 
! Отговори
Има ли преди 14 часа
...някой, който да не разбра, че Китай плаща да се прокара пътя от Пирея до Белград, и да се саботира строителството на коридор 8 ? Точно към Скопие текат рушветите, и са жалки напъните да изкарат България виновна, че не се строи магистрала! Ама била скъпа/въпреки че парите са от ЕК /, ама сме опитвали да ги подкупваме... ??? Жалки Коминтерновски номера! Ако са искали, отдавна да са в ЕС!
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Някой ще ми обясними ли защо за този екземпляр получава статия във всички медии когато при всеки слабоумен напън?! Другите политици в България имат ли тази привилегия?
13
7
 
4
 
! Отговори
бачкатор преди 14 часа
Абе трябваше да приемат и макетата. По-добре ли е сега дасесъюзят с Белград без спирачки? Някой си бил казал, че сме мизерници. Е такива сме си. Вижте ни само лидерите- Пеевски, Борисов, Петков, Доган... пълни мизерници! Не знам защо се обидиха, като са си такива.